![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
daca as imbraca asa ceva fara sa fiu hirotonisit am inteles ca poti ramane paralizat
asa e? nu am facut asa ceva dar am purtat o discutie cu cineva si mia spus asa ceva dar deca le cauper de la o manastire si vreasu sa le tin in camera mea? si asa e un pacat? va rog cei care cun asa ceva sa imi spuna si mie |
|
|||
|
|||
![]()
Vorbesti de vestminte preotesti sau de hainele monahilor? Ca nu e tot una...
Vestmintele preotesti sunt pentru slujirea in sfanta biserica, ele nu se imbraca oriunde si oricum, exista o rinduiala. Daca nu esti preot nu fa o asemenea impietate. Nu imbraca haina daca nu duci si crucea. Daca e vorba de straiele monahilor atunci nu cred ca e acelasi lucru, dar totusi nu mi se pare o preocupare buna. De ce vrei sa ai acele straie? Vrei sa vezi cum iti stau? Conteaza asta? Sau ai impresia ca au straiele/ vestmintele vreo putere? Ca nu au, sa stii! Harul lui Dumnezeu lucreaza asupra si prin preot/ ieromonah, straiele sunt simbolice. Sa nu cumva sa crezi ca au vreo putere acele haine, ca asta e inselare si e impotriva dumnezeiestilor porunci. Pazeste-te de necuviinta, as zice, cerandu-ti iertare pentru cuvintele mai aspre. |
|
||||
|
||||
![]()
poi...faza e ca..cei de la teologie si cei de la seminar , ei fac practica.si nu am vz vreu n student la teologie paralizat..
|
|
|||
|
|||
![]()
cei care fac practica si nu sunt hirotoniti poarta vesminte care nu sunt sfintite, ale preotior sunt sfintite,exista o randuiala speciala in moltfelnic, dar oricum nu e indicat sa faci asa ceva daca nu ai de gand sa devii preot, nu mai stiu unde am citit ca de isi va pune cineva epitrahilul pe gat sa se faca preot sau sa i se taie gatul.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
stiu ca nu au nicio putere dar am intrebat pe un preot ca le pot avea dar nu ca sa si imbrac
am vrut sa devin preot dar am avut un accident cu corzile vocale si nu mau mai lasat sa continui am acest har si acum iar vocea mia revenit la loc dar acum e tarziu sa mai intru la seminar va multuimesc fie ca invierea domnului sa va aduca multa sanatate si fericire sa iertati pe cei ce va prigonesc |
|
||||
|
||||
![]()
dar totusi poti merge la facultatea de teologie..niciodata nu e prea tarziu...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Inventii preotesti sau babesti... | Va_iubesc | Reguli in Biserica | 51 | 26.07.2010 18:18:53 |
vesminte preotesti | stefanbogdan | Preotia (Hirotonia) | 20 | 16.03.2010 21:44:36 |
Atingerea de Sf.Daruri si de vesmintele preotului si alte lucruri sfinte | sophia | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 03.09.2009 20:31:03 |
limitele sfaturilor preotesti in duhovnicie | blueinsinuate | Preotul | 30 | 11.06.2007 17:41:29 |
|