Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.06.2010, 18:24:06
idealist
Guest

Implicit Moarte indusa

Daca exista cineva la fel de interesat ca si mine m-ar interesa. Pe scurt doresc realizarea unui experiment in care moartea sa fie indusa unei persoane, pentru putin timp si revenirea sa se realizeze inainte de deteriorarea corpului.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2010, 18:33:22
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Moarte clinica se numeste, nu moarte .
Reply With Quote
Vechi 20.06.2010, 18:43:17
idealist
Guest

Implicit

Nu ma refer la moartea comatoasa, ci la o moarte veritabila, in care nu exista activitate cerebrala.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2010, 18:52:50
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Religia: Ortodox
Post idealist, pe ce lume traiesti?! trezeste-te!

Citat:
În prealabil postat de idealist Vezi mesajul
Daca exista cineva la fel de interesat ca si mine m-ar interesa. Pe scurt doresc realizarea unui experiment in care moartea sa fie indusa unei persoane, pentru putin timp si revenirea sa se realizeze inainte de deteriorarea corpului.
ce aberatzii mai poti sa debitezi acolo!, mai 'idealist'-ule!... pai daca toti am fi in stare sa ne 'inducem' singuri moartea si sa hotaram cand si daca sa mai si 'revenim' inapoi in trup!... am fi fost cu totii 'dumnezei' pan-acuma, nu?! Nu avem noi vreo putere sau control asupra unor astfel de 'chestii'!... fenomenele de moarte clinica se intampla tot la vointza Bunului Dumnezeu, cand si acolo unde considera El necesar, si nu din vointza cuiva dintre fiintzele umane... astfel de 'experimente', sau cum vrei tu sa le denumesti, le 'incearca' numai dobitocii aia de yoghini si alti ratacitzi ratatzi si satanisti, iar atunci cand are loc 'revenirea' in trup, in urma dedublarii, se intoarce si cel putzin unul, daca nu o 'liota' (legiune) intreaga de 'incornoratzi (duhuri necurate adica) si devin posedatzi etc etc (si in cartea 'Marii initiati ai Indiei si Par. Paisie', mi's pare ca este mentzionat asa ceva, macar 'in treacat' daca nu ceva mai 'pe larg'/detaliat etc). M-ar mira daca s-ar gasi cineva dintre crestinii-ortodocsi (dar nu numai), suficient de nebun sau inconstient incat sa accepte sa incerce un astfel de 'experiment' (asta ca sa ma exprim aici in termeni politicosi)!...
Reply With Quote
Vechi 20.06.2010, 19:08:58
idealist
Guest

Implicit

Calatoria la cer a Sf. Ap Pavel a fost o iesire din corpul fizic cel mai probabil. Parintele Cleopa ne invata chiar ca la ultima treapta a rugaciunii "rugaciunea duhovniceasca" rugatorul are vederea Imparatiei Cerurilor.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2010, 19:26:02
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Implicit

Citat:
Nu ma refer la moartea comatoasa, ci la o moarte veritabila, in care nu exista activitate cerebrala.
Asta e moartea clinica. Creierul nu mai functioneaza, doar celelalte organe sunt tinute in viata de aparate.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2010, 19:39:36
cherub cherub is offline
Senior Member

Implicit idealist, scris este: 'Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau'

Citat:
Calatoria la cer a Sf. Ap Pavel a fost o iesire din corpul fizic cel mai probabil. Parintele Cleopa ne invata chiar ca la ultima treapta a rugaciunii "rugaciunea duhovniceasca" rugatorul are vederea Imparatiei Cerurilor.
Scuza-ma, dar nu toti suntem 'Sf. Ap. Pavel'!... si nici macar la stadiul de sfintenie al Par. Cleopa, ca sa fim vrednici a avea vedeniile lor!... si nici nu-mi amintesc sa fi mentionat Par. Ilie Cleopa despre vreo iesire din trup si apoi revenire etc, in timp ce avea unele dintre epifaniile din timpul 'rugaciunii duhovnicesti'!... dansul a mentionat doar despre vederea Imparatiei Cerurilor, dar nu asa cum o gresit o intelegi tu, nu stiu de unde ai 'dedus' ori 'scos' tu aberatziile tale, care sunt departe de ceea ce au vrut unii Sfinti sa lase de inteles etc. Nici par. Paisie Aghioritul nu iesea din trup atunci cand era vizitat de multi Sfinti, sau de Insusi Mantuitorul Hristos, ori de Insasi Maica Domnului, ci veneau Ei la dansul, ba unii dintre Sfinti ii apareau si i se aratau in trup omenesc aievea, in carne si oase (de ex. Sf. Eufimia). Bunul Dumnezeu arata si descopera unele lucruri doar cui binevoieste, acelora pe care ii alege si/sau considera vrednici etc. In opinia mea, idealist, esti cam (prea) iscoditor si tot cauti sa-L ispitesti pe Dumnezeu cu toate aiurelile/tampeniile tale!... vezi sa nu te ratacesti pe drum(ul spre cautarea mantuirii), sau, mai rau, sa nu te 'arzi', fereasca Dumnezeu!... mai bine ti-ai vedea de treburile tale de 'muritor de rand' si ai cauta sa-ti gasesti alte preocupari ceva mai 'normale' (de ex. rugaciunea, postul, citirea cartilor sfinte dar fara a cauta sa le rastalmacesti si interpretezi complet aiurea si dupa cum ti se nazare tie, mai ceva ca sectarii aia s.a.m.d.), caci scris este: 'Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau'
Reply With Quote
Vechi 20.06.2010, 20:26:34
idealist
Guest

Implicit Tehnica proiectiei astrale

Iata ce text am gasit:
"Pentru inceput, trebuie sa stapanesti Memorarea Viselor. Altfel este posibil sa reusesti o proiectie astrala si sa nu iti mai aduci aminte.
Apoi, pentru a te obisnui cu starea de constiinta imateriala, este bine sa ai experienta unui Vis Lucid pentru a putea stapani in totalitate proiectia astrala.

Inainte de exersare trebuie sa rostiti obligatoriu mantra ocrotitoare:

Sa fie Lumina si pace in ceruri
Sa fie pace in Adancuri
Sa fie pace pe Pamant
Sa fie pace pentru toate fiintele
Sa fie fericire pentru toate fiintele
Sa fie bucurie pentru toate fiintele

Se spune ca toti aceia care au rostit aceasta mantra in cel de-al doilea razboi mondial ,au supravietuit.

Intindeti-va pe un pat neted ,tare si fara perna,cu capul spre nord.Respiratia superficiala.Timp de 3-5 minute concentrati-va raza gandului asupra bazei conului chakrei manipura.in acelasi timp,trimiteti energia externa prin ambele maini spre varful conului chakrei,dirijand energia in sensul acelor de ceasornic spre baza acestuia.Cand simtiti o suprasaturare(aveti senzatia ca si cand conul chakrei este precum o minge umflata puternic sau ca au loc vibratii puternice si neplacute) uniti varfurile degetelor pentru 5-6 secunde,apoi intorceti-le in pozitia initiala (paralele cu trunchiul).

Folosind autosugestia,deschide-tiva ecluza sugestionala prin formula “fiecare cuvant ,fiecare gand al meu va fi usor receptionat de catre psihic,bioenergosistem si se va indeplini”.Timp de 15-20 minute uitati-va in sus (de exemplu la tavan) si concentrati-va atentia asupra unui singur gand:”Corpul meu subtil astral poate usor ,fara greutate sa se desprinda de corpul meu fizic grosier”.Repetati pana cand acest gand se impleteste cu dorinta voastra arzatoare intr-un tot unitar.Primul semn este o usoara vibratie acorpului.Apoi,comutati ochiul mintii (nu luati privirea de la tavan ) asupra invelisului vostru astral ( de culoare galbena ,unit cu manipura)timp de aproximativ 3 minute.Vizualizati-l cu claritate (mental.). In acelasi timp autosugestionati-va cu formula”corpul meu astral conduce usor corpul grosier.Materia grosiera se va desprinde usor,la dorinta mea,de cea subtila.Corpul meu astral devine acum de o mie de ori mai puternic decat cel fizic si il pot transmite usor la orice distanta,apoi il pot intoarece usor.Vointa mea dirijeaza usor astralul”.

Efectuati o puternica trimitere de energie di chakra manipura spre invelisul astral.Prin efort de vointa si dorinta puternica (dar fara supraincordare fizica) separati incet corpul astral ,ridicati-l pana al tavan,rostind de trei ori formula de autosugestionare:”Am invins forta gravitationala a Pamantului”.Veti simti o impingere usoara si dublura voastra astrala se va afla langa tavan.Apoi,daca ,doriti puteti trce prin perete,puteti sa va inaltati spre stele...Legatura dintre invelisul astral si cel fizic se pastreaza in permanenta.Ceea ce vede invelisul vostru astral vede si cel fizic.Transmiterea informatiei se realizeaza prin canalul bioenergoinformational.

Daca veti simti extenuare,intoarceti imediat invelisul vostru astral.Atunci cand astralul vostru este puternic slabit,prin forta gandului(deoarece controlul trebuie sa fie permanent) deschideti “ecluzele”de la varfurile degetelor,directionati energia spre manipura incarcand-o si trimiteti un puternic flux de energie astralului.
In primii 2-3 ani ,atunci cand efectuati acest exercitiu,langa dumneavoastra trebuie sa se afle obligatoriu un profesionist,un maestru,pentru a fi in siguranta.Altfel,exista pericolul de a nu intoarce corect invelisul astral sau, si mai periculos,de a nu-l intoarce deloc,ceea ce echvaleaza cu moartea fizica.Invatati sa va controlatisi,in primii ani, nu indepartati astralul la distante mari.

Avand in vedere ca in planul astral orice gand se indeplineste instantaneu trebuie sa avem un cotrol absolut asupra gandurilor.De multe ori celor incepatori in momentil desprinderii de corpul fizic le apare o stare de frica (de cele mai multe ori cea de a muri).Daca se intampla sa aveti o stare de teama cel mai indicat este sa rostiti numele maestrilor iluminati(Isus de exemplu).

Pot sa mai spun din expetienta ca mantra Aum Govindaya namah ,m-a salvat in momentul cand am fost in prezenta unei entitati malefice din astral (la rostirea mantrei pur si simplu ea a disparut odata cu frica mea).Mantra este o mantra de protectie va asigur."

Aceasta proiectie astrala este diferita de un vis sau identica cu el?
Reply With Quote
Vechi 20.06.2010, 20:38:17
cherub cherub is offline
Senior Member

Implicit idealist, fie ca Bunul Dumnezeu sa te lumineze si sa te trezeasca la realitate!...

da, e clar, idealist: esti dus 'cu pluta' rau de tot!... da' tare 'slab de inger' trebuie sa mai fii!... sper sa te lumineze Bunul Dumnezeu si pe tine, ca ai mare trebuintza!... in loc sa citesti carti folositoare, colo, mai o Filocalie, mai un Pateric s.a.m.d, uite cu ce-ti irosesti vremea!... la ce ti-or folosi tie toate idioteniile si nonsensurile celea pierzatoare de timp si de suflet, pe care le tot citesti (si te mai si 'chinui' sa le copiezi pe-aci, mai si consumi spatziul degeaba cu ele), chiar nu intzeleg, dar, ma rog... pb ta.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2010, 21:00:37
idealist
Guest

Implicit

"M-am chinuit"? Cred ca scrii pe langa subiect. Ma ataci copilareste.
Suna rau ideile mele pentru ca sunt la confluenta intre stiinta si teologie, dar eu nu renunt la curiozitate, nu-mi plac lucrurile lumesti, banale.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Va e frica de moarte? Codreanu Moaste 168 05.06.2014 14:28:55
Cugetarea la moarte florin.oltean75 Generalitati 26 15.12.2011 00:52:58
Gandul la moarte VLAHOPOL Intrebari utilizatori 0 21.02.2011 16:02:19
moarte cyv53cop Moaste 12 17.02.2008 16:40:45
GIULGIU DE MOARTE saccsiv Generalitati 0 09.01.2008 18:45:09