![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Va rog sa ma invatati si pe mine cum se fac metaniile. Nimeni nu m-a invatat. Sa imi spuneti amanuntit.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
||||
|
||||
![]()
În tradiția Bisericii avem două feluri de metanii: așa‑numitele metanii mari și metaniile mici, care se mai numesc și închinăciuni.
Pentru o metanie mare credinciosul începe însemnându-se cu semnul Sfintei Cruci și, ros*tind rugăciunea: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul“, se apleacă cu evlavie atingând cu ge*nunchii, palmele și fruntea pământul. Apoi se ridică și se însemnează din nou cu semnul Sfintei Cruci. Pentru o metanie mică sau închinăciune, credinciosul începe însemnându-se cu semnul Sfintei Cruci și, rostind rugăciunea: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul“, se apleacă cu evlavie, atingând cu mâna dreaptă pământul, fără a îndoi genunchii. Apoi, îndreptându-se, se însemnează iarăși cu semnul Sfintei Cruci. Nu stiu cat de amanuntit ai fi dorit raspunsul, dar ii las pe urmatorii sa ma completeze. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca sunt acasa, trebuie s-o fac indreptata spre o icoana, spre rasarit sau asa ceva? Sau nu conteaza ce am in fata mea?
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
||||
|
||||
![]()
Ana, metania insoteste de regula cuvantul din rugaciune. Daca esti acasa, ar fi nefiresc sa faci o metanie stand cu spatele catre o icoana. Eu sunt de parere ca nu e lipsit de importanta ce avem in fata. Ar fi penibil sa am o oglinda.
|
|
|||
|
|||
![]()
Hahahahahhaha, da, stiu, dar nu stiu cum sa fac, ca nu prea am spatiu sa ma inchin spre peretele cu crucea, si mai am o posibilitate ori spre fereastra ori spre o icoana cu Sf. Anton. Si nu pot schimba ce am pe perete, ca imi place asa cum sunt. Nu stiu cum sa fac.
|
||||
|
||||
![]()
E bine in fata unei icoane. Asa ca adanceste relatia cu Dumnezeu prin mijlocirea Sfantului Anton.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|