![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Exista mai multe teorii in afara de vechea teorie dawinista insa nici una nu aforma ca omul s-a tras din maimuta sau cel putin nu din una care sa mai exsite astazi.
Asadar este vorba despre un stramos comun iar faptul ca organele de porc se potrivesc mai bine inseamnaca avem anumite gene in comun cu porcul, gene pe care nu le mai avem cu maimmuta in ciuda faptului ca cu ea avem mai multe gene in comun decit cu porcul. Asta nu inseamna ca automat pica teoria creationista ci ca adevarul este undeva la mijloc. Alte teorii care trebuie luate in considerare sint : 3.teoria evolutionista teista care afirma a evolutia dureaza doar de 7500 de ani de cind ar fi fost facute creaturile. (ea nu apartine oamenilor de stiinta ci unor filozifi "teologi") 4. teoria care afirma si demonstreaza ca exista Dumnezeu si ca evolutia este opera Lui inca din vremurile travechi, cambrian, mezozoic etc , evolutie care continua si astazi fie prin adaptare genetica (tulpinile noi de virusi care se adapteaza la medicamente si antibiotice) fie prin aparitia brusca de organe perfect dezvoltate cum ar fi o preche de branhii externe la intreaga generatie observata intimplator la o specie de sopirlita din delta amazonului. Evolutie realizata atit la nivel fizic dar si la nivel spiritual dar asta (spiritual) numai in cazul omului. In cazul animalelor tot ce tine de suflet se face prin aparita si disparitia speciilor . 5. teoria darwinista refacuta cu date mai complexe ca raspuns ateu la teoria anterioara si care insa este criticata pentru ca nu ia in calcul toate datele si pt ca foloseste sofisme si concluzii neverificate..chiar daca pretinde ca acopera toate lipsurile vechii teori evolutionuste. Teoria evolutionista atee nu are ca obiect explicarea aparitiei complexitatii primului ADN (prin intermediul caruia celula se divide formind noi exemplare) ci doar evolutia de la acest punct. Cea care este corecta este teoria evolutiei teista a oamenilor de stiinta. In acest caz se pare ca si de data asta spiritul de cautator al lui Galileo Galilei va invinge. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nimic, in toate speciile toti indivizii par la fel de dezvoltati, fara vreo deosebire decat cele mici legate de rase (care nu sunt faze tranzitorii). |
|
|||
|
|||
![]()
Ai zis bine "par sa fie la fel de dezvoltati" insa daca ei la bani marinti cu fiecare cromozom sau jumatati o sa vezi ce diferente sint chiar si intre oameni.
Asta nu inseamna ca Dumnezeu nu exista ci ca se ascunde de unii in spatele evolutiei regizata tot de EL. |
|
|||
|
|||
![]()
Cercetati toate si postati ceea ce este bun.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pai nu are nici o legatura ca alte medicamente sunt facute din plante. E vorba ca substantele din creierul porcului sunt compatibile si active pe creierul omului, pe cand alea de la maimuta ciu-ciu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Am stat odata de vorba cu un mare chirurg, unul din cei mai talentati medici pe care i-am cunoscut. Eu insumi lucrez in domeniu. Am discutat despre teoria evolutiei si mi-a spus foarte ferm: teoria evolutiei e o prostie. E absolut imposibila.
Motivul pentru care multi savanti astazi sunt evolutionisti este ca se subordoneaza unei ideologii ateiste la moda. De fapt multi se iau unii dupa altii. Este un fenomen asemanator cu acela in care multi intelectuali sunt orbiti de o personalitate sau o doctrina politica malefica, fara sa vada lucrurile mai in profunzime. Asta mi-a spus acel chirurg, repet, poate cel mai talentat medic pe care l-am cunoscut, un om care efectiv isi simtea meseria. Nu inseamna ca el era infailibil, dar de la inaltimea cunostintelor lui asta mi-a zis: teoria evolutiei e o tampenie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Conteaza dovezile si observatiile, nu ce spun chirurgii sau useri anonimi de pe internet , sau popa sau Biblia, nici macar ce spun evolutionistii nu conteaza asa mult intr-un final . Ca cineva alege sa creada ca evolutia a fost ghidata de Allah, ca Allah a intervenit, e alegerea lui. Pana una alta inainte ca cineva sa sustina creatia ar trebui sa aduca o dovada in favoarea interventiei miraculoase a lui Allah.
Last edited by cocacoc; 10.07.2011 at 07:24:32. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai care dovezi? Ca nu prea exista dovezi in favoarea evolutiei.
Exista in schimb o serie de dovezi importante impotriva evolutiei. Evolutia e imposibila din punct de vedere genetic. Gould, savant evolutionist, recunoaste ca arhiva fosilifera contrazice flagrant evolutia gradata, prin acumularea de mici schimbari de-a lungul timpului, si propune in schimb teoria echilibrului punctual, in care au loc dintr-o data mutatii cataclismice cu schimbari rapide majore. Singurul inconvenient pentru evolutionisti este ca astfel de mutatii cataclismice in care au loc schimbari majore de gene si rearanjari cromozomiale duc la aparitia de monstri, nu de indivizi viabili, care sa se mai si reproduca. Sir Fred Hoyle, un mare savant al secolului 20 a spus odata ca probabilitatea ca din punct de vedere genetic evolutia sa fi avut loc e egala cu probablilitatea ca o tornada care trece printr-un loc unde se afla niste deseuri, sa asambleze din acele deseuri un avion Boeing 707 complet functional. Pentru un om serios e evident ca e o aberatie. Asta nu e stiinta. E o poveste care le place unor oameni de stiinta sa o spuna pentru a evita recursul la explicatii supranaturale. Dar, din punct de vedere logic, evolutia e absolut imposibila. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 19:40:14 |
Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 22:31:47 |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
intrebari despre teologia ortodoxa | nell | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 09.09.2009 20:33:48 |
|