![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca sa intelegeti, fara ca sa fiu o pricina de poticnire pentru nici unul dintre voi. In bunatatea Lui, Dumnezeu mi-a ascultat rugaciunea. Pentru ca a fost facuta cu credinta.
Si nu doar o data. De mai multe ori. Dar ce vedeti voi gresit in asta? Ca eu, un smerit copil al Lui ma rog Lui si ca El, in bunatatea lui de Tata Ceresc, imi raspunde? Pai cine se poata indoi de asta? Ateii da, nu insa si credinciosii. Last edited by ucenic; 15.02.2012 at 16:15:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1) Cum intelegeti: "Cred, Doamne, ajuta necredintei mele!" Cum vedeti dinamica pocaintei (caci nu concep credinta fara pocainta)? 2) Credeti ca afirmatia citata de mine are vreo legatura cu rugaciunea dumneavoastra personala? Daca da, puteti preciza care e legatura? (in masura in care, desigur, nu sunt intruziv, fara voia mea) 3) Cum vedeti afirmatia unor parinti rasariteni (gheron): "nu eu, ci Duhul se ruga atunci in mine"? Va multumesc pentru cazul in care imi veti raspunde! Domnul sa ne ocroteasca! AMIN+ Last edited by ioan cezar; 16.02.2012 at 16:57:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In multe cazuri ca cel de mai sus Domnul mustra, inclusiv pe ucenici, zicandu-le "putin credinciosilor". Biblia abunda de exemple pe care NU trebuie sa le urmam ci din care trebuie sa invatam. Pavel spune ca in inima unui crestin gasim multe dar la urma, adica esenta crestinului in inima lui, raman trei atribute: credinta, nadejdea si dragostea. Citat:
Citind Noul Testament am observat ca, desi ucenicii Lui marturisisera ca El este Mesia cel asteptat, totusi, in diferite circumstante dovedeau necredinta in puterea Lui - vezi pe Petru mergand pe ape, in Cuvantul Lui - vezi ucenicii cei multi care L-au parasit pentru ca nu puteau primi Cuvantul Lui etc. E, aici iti trebuie un alt fel sau un alt nivel de credinta. De aceasta aveam eu nevoie. Atunci m-am pocait de lucrul acesta, si L-am rugat sa ma ajute si sa imi creasca credinta. Am mai cerut intelepciune sa pricep Cuvantul Lui si putere sa Il implinesc. Astfel, cu ajutorul Lui am ajuns sa cred mai mult si mai mult. Nu doar ca El este "totul" ci ca El poate "totul", chiar in viata mea. motto: "Deci, daca voi, care sunteti rai, stiti sa dati daruri bune copiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru care este in ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer!" (Mat.7:11) Citat:
"Ma voi ruga cu duhul, dar ma voi ruga si cu mintea; voi canta cu duhul, dar voi canta si cu mintea." (1Cor.14:15) Eu am experimentat -dar rar- astfel de rugaciune. De cele mai multe ori ma rog cu mintea. Gandurile rugaciunii sunt concepute in mod natural, fiziologic in minte. Plasmuiesc laude la adresa lui Dumnezeu, imi aduc aminte de versete din Biblie (Noul Testament, Psalmi) si le ordonez in mod constient in mintea mea. Dupa lauda si multumire inaintea lui Dumnezeu aduc familia, rudele etc. Daca sunt probleme, asemenea le aduc inaintea Lui. Inchei cu multumire. Aceasta este pe scurt rugaciunea cu mintea. Acum, lucrul cel mai minunat este rugaciunea cu duhul. In Biblie este scris: "Si tot astfel si Duhul ne ajuta in slabiciunea noastra: caci nu stim cum trebuie sa ne rugam. Dar insusi Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negraite."(Rom.8:26) Am fost binecuvantat ca odata, aflat in rugaciune, sa primesc in mintea mea cuvinte de lauda la adresa lui Dumnezeu in chip minunat. Cuvintele erau de o frumusete, coerenta si abundenta desavarsite. Au fost insotite de o bucurie aparte, o pace desavarsita iar lacrimile au izbucnit fara motiv. Cand am realizat ca aceasta binecuvantare venea de Sus am cazut smerit inaintea Lui. Aceasta de fapt mi-a dat o stare de inaltare si mai mare. Nu stiu cat a durat, dar atata stiu: atunci Dumnezeu s-a indurat de robul sau. Duhul Sfant m-a condus in rugaciune. Nu au fost multe astfel de experiente dar pot spune curat: Am gustat o picatura din binecuvantarile ceresti. Nu am marturisit multora aceste clipe deosebite. Pentru ca multi nu stiu sa se poarte atunci cand tu iti deschizi inima si te expui cu toata sinceritatea. Am facut-o cu bucurie pentru ca am considerat ca mi s-a cerut cu sinceritate, nu ca cineva sa exploateze in vreun fel "intimitatea" mea duhovniceasca. Dumnezeu sa va binecuvinteze! Last edited by ucenic; 16.02.2012 at 10:26:05. |
|
|||
|
|||
![]()
dar ati spus ca nu va rugati in limbi, ori rugaciunea cu duhul este rugaciunea in limbi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Rugaciunea aceea fost intr-o romana curata. |
|
|||
|
|||
![]()
pai si atunci a fost o rugaciune cu mintea, nu?
|
|
|||
|
|||
![]()
Da, numai sustinuta, mijlocita de Duhul Sfant, conform Romani 8: 26:
"Si tot astfel si Duhul ne ajuta in slabiciunea noastra: caci nu stim cum trebuie sa ne rugam. Dar insusi Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negraite." Nu una in "limbi". Macar ca recunosc manifestarea darurilor Duhului Sfant in Biserica, eu nu am asemenea dar. |
|
|||
|
|||
![]()
asta nu aveti de unde sa stiti, e foarte probabil sa fi fost o rugaciune cu mintea dvs., fara interventia Duhului sfant.
|
|
|||
|
|||
![]()
Domnule, cu dumneata nu voi mai sta de vorba pana ne te vei pocai de erezie.
//Desi nu m-a deranjat intelegerea dumnealui asupra rugaciunii mele, am postat acest raspuns ca reactie la un lucru alarmant. Afirmatiile sale despre Iisus Hristos.// Priviti aici erezia dumnealui: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...d=1#post429950 Last edited by ucenic; 16.02.2012 at 13:14:51. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1 Corinteni 15:28 Și când toate lucrurile Îi vor fi supuse, atunci chiar și Fiul Se va supune Celui ce I-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu să fie totul în toți. Sfintii parinti din Ortodoxie au inteles cum stau lucrurile, vad ca pastorii dumitale vorbesc aiureli. Ia cititi si Ioan 14:28. Orice ortodox stie ca Fiul si Tatal sunt egali in natura dar nu si in pozitie. Plecati de la acei rataciti de penticostali ! daca vreti sa va mantuiti sufletul. iata ce spun Scripturile: Dar când zice că totul I-a fost supus, se înțelege că afară de Cel ce I-a supus totul. deci Fiul nu are autoritate peste Tatal, da??!! Catolicii spun ca Fiul nu are puterea sa trimita Duhul Sfant ci numai Tatal, insa eu sunt de acord cu ce spun ortodocsii, ca Fiul poate trimite Duhul Sfant. Last edited by Profetul de carton; 16.02.2012 at 14:00:53. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|