![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca fac un sondaj pe forum sa vad cati cunosc ce este mantuirea in conceptia ortodoxa, va dati seama ce ar iesi? Dvs cunoasteti definitia mantuirii? Sau altcineva?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
OFF TOPIC
Public acum un gand al fratelui meu in Hristos, Ioan Cezar. In urma disputelor cu unii dintre confratii sai, Ioan Cezar alege sa se retraga de pe acest forum. Un suflet neinteles pentru ecumenismul Cristic pe care il promoveaza, fratele Ioan Cezar doreste sa stea deoparte pentru o vreme. Sustinator al bunei cuviinte si al convietuirii pasnice intre crestinii de toate denominatiunile, Ioan Cezar alege de data aceasta sa taca in dragostea lui pentru semenii sai. Regret faptul ca il cunosc de prea putin timp. Postez mai jos un gand al sau inaltat spre Domnul, pe care Il iubeste atat de mult. Sa urmarim. Ruga Ca pretutindeni Esti, si pururi Viu, Ca Esti in mine chiar - O, Doamne, stiu… Si inca mai cunosc, prin Voia Ta Ca-n piept imi sta un ghimpe. N-ar mai sta!… Un ghimpe care Te sluteste-n mine Cu fiecare gand ce-mi suna bine. Ca eu, cand licaresc, degraba fac In inselarea mea prosteasca: pui de drac. Iar Tu ma-ngadui… Ma gasesti din nou! Si nufar imi pui gandul, corn de bou Sa trag la jugul Tau usor, Sa merg si, cateodata, chiar sa zbor!… Cat ma vei mai rabda? Cat ma mai porti Din bob in bob, in cartea celor morti? Vad bine ca-Ti sunt scrum in biruinta. O Doamne, Doamne, naste-ma-n credinta! Ma-nvata ranile sa le iubesc! Ma-nvata asta-ntai! Asa-Ti cersesc… O, Tu asa ai suferit atunci? Da-mi laptele cel dulce, pentru prunci! Nu! Nu asa ai suferit, nici gand! Ai fost cu mult, cu totul mult mai bland... Puterea Ta sfintise suferinta, In ruga Ta spre Tatal: cu credinta… Imi amintesc, de-ngadui, Ghetsimanii Cand sange tu lasai, sa spele banii… Cand sabia in teaca o-ndemnai Ca loc sa-i fie,-n veci, smeritu-Ti “Vai!...” Imi pune deci ca nimb pe suferinta Un strop, Te rog, O, Doamne, de credinta. Nu fara ea sa-mi fie gandul lin! Stralumineaza, Doamne, prin pelin… Aud, imi pare, clinchet de pahar. Ingaduie sa-L port, o clipa, Doamne: Iar! Last edited by ucenic; 18.02.2012 at 14:48:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ce conteaza daca stie cineva ce inseamna mantuirea, important e sa stim ce inseamna respectarea poruncilor si faptele bune, plangerea pacatelor pentru ca mantuirea este un cadou pe care trebuie sa il primim cu bucurie fara sa credem ca il vom primi, sa luptam toata viata cu pacatul pentru a dobandi mantuirea. Dumnezeu ne-a lasat liberul arbitru pentru ca noi sa alegem cecredem ca e bine si ce e rau pentru noi, nu ne obliga sa ne mantuim, sa ajungem in Rai, e alegerea noastra, prin fapte bune, credinta si post putem obtine acest lucru, dar daca ne e bine aici si ne culcam pe o urcehe ca suntem mantuiti nu cred ca obtinem decat o viata linistita si atat, dincolo...Dumnezeu cu mila. ortodoxia nu este inchinare la idoli, sfintele icoane sunt lasate de insusi Dumnezeu. noi nu ne inchinam la icoane ci la cei ce sunt reprezentati in ele. cand ne rugam unui sfant nu il rugam sa ne ajute, sa ne faca si il rugam sa se roage Bunul Dumnezeu pentru nevoinetele noastre, pentru ca noi suntem neputiinciosi. dvs daca sarutati o fotografie cu cineva drag inseamna ca sarutati hartia, materialul? nu, e ceva simbolic fotografia, gandul va este la acea persoana, asa este si cu icoanele. iar fotografiile ar trebui sa lipseasca din casele dvs pentru ca sunt tot chip cioplit, dar banuiesc ca asa si este.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nici mie nu mi-a spus nimeni ca este buna si mantuitoare, eu singura am cautat sa aflu inca din copilarie. mergeam la Sfanta Biserica desi parintii mei nu erau deloc bisericosi si nimeni nu m-a invatat ce inseamna porunca, ce inseamna facere de bine, singura am cautat si niciodata nu mi-a trecut prin cap sa-mi schimb credinta desi invitatii la adunare am avut mereu si am si acum, numai ca mi-ar fi frica de Dumnezeu sa fac asta, n-as putea.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spuneti intruna ca ortodoxia e mantuitoare. Eu nu va contrazic. Dar ce inseamna sa fii mantuit? Ce inseamna mantuire?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Cel evlavios are evlavie in mod special la icoane. Si cand spunem ca “are evlavie la icoane”, ne referim la faptul ca are evlavie la persoana zugravita pe ele. Cand cineva are o fotografie a tatalui sau, a mamei sale, a bunicului, a bunicii sau a fratelui lui nu o poate rupe sau calca; cu cat mai mult o icoana. Martorii lui Iehova nu au icoane. Cinstea pe care o daruim icoanelor o considera idolatrie. Am spus odata unui martor a lui Iehova: “Dumneavoastra nu aveti fotografii in casele voastre?“. “Avem“, mi-a raspuns. “Ei bine, mama nu saruta fotografia fiului ei, atunci cand el este departe?“. “O saruta”, imi spune. “Saruta hartia sau copilul?“. “Pe copilul ei“, imi raspunde. “Ei, precum aceea atunci cand saruta fotografia fiului ei isi saruta fiul si nu hartia, asa si noi sarutam pe Hristos, si nu sarutam hartia sau scandura”. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
„Astfel, deci, prea iubiților, așa cum totdeauna ați fost ascultători, lucrați-vă mântuirea voastră, în teamă și tremur, nu doar când sunt eu de față, ci cu mult mai mult acum, în lipsa mea.” astfel, noi oamenii trebuie sa luptam pentru mantuirea sufletului nostru pana murim. Timotei 2 4:18 „Domnul mă va elibera de orice lucrare rea, și mă va mântui întru Împărăția Sa cerească, Căruia să-I fie gloria în vecii vecilor! Amin.” cand un om se simte mantuit el nu mai are nevoie de mila lui Dumnezeu, simte ca nu are pacate si cade in pacatul mandriei va adresez si eu acum aceeasi intrebare: ce este mantuirea in viziunea dvs?
|
|||
|
|||
![]()
as vrea sa relatez o intamplare ,eram la lucru in italia ,plecam toamna la struguri si intr-un an mi-am luat o poza cu copiii si sotia.seara cand ma culcam ma rugam ma uitam la poza si chiar plangeam de dor,eu fiind mai sentimental.in anul urmator cu graba plecarii am uitat sa-mi iau vreo poza si tot asa ma rugam normal. dar inima mea nu mai era atinsa de poza aceea.m-am simtit mai bine ,mai tare.se intampla un fenomen care cel mai bine se poate vedea la cei care lesina la spectacole cand iubesc sau idolatrizeaza vreun cantaret.nu intru in amanunte dar organismul secreta niste hormoni care imbata,inunda creierul si il aduce pe om intr-un extaz care-l face sa lesine.e un lesin placut.sa nu mai zicem de microbisti care trec de la extaz la agonie in cateva clipe si-s gata sa te execute.ex biblicGalateni 5:24
,,Cei ce sunt ai lui Hristos Isus și-au răstignit firea pământească împreună cu patimile și poftele ei.,,sunt niste patimi,pofte care nu-s satisfacute decat daca te uiti la ceva frumos sa-ti placa, daca sotia mea mi-ar saruta chipul din poza si n-ar asculta de mine nu m-as bucura prea mult.poate sa fie ea indragostita de chipul meu, important e sa asculte.la asta se referea Domnul in Ioan 4:23 Dar vine ceasul, și acum a și venit, când închinătorii adevărați se vor închina Tatălui în duh și în adevăr; fiindcă astfel de închinători dorește și Tatăl.,,o inchinare care nu tine de loc |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|