![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
La ce ma puteam astepta, daca tu nu Il recunosti pe Dumnezeu, nu recunosti Sf. Cruce.... Ai putea totusi avea putin bun simt sa nu te distrezi pe seama Par. Cleopa! Nici pe seama lucrurilor de mai sus care sunt citate din Sf. Parinti! Uit insa ca tu esti descendent din maimutele batjocoritoare!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stii care numar e egal cu negativul sau? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aceasta discutie imi aduce aminte de ceea ce spunea Parintele Staniloae: suferinta este cu atat mai mare cu cat e conectata la o forta spirituala mai mare. Cu alte cuvinte, suferinta lui Hristos a fost maxima nu din cauza torturilor, ci din cauza faptului ca aceste torturi au fost traite de o Fiinta cu spiritualitate infinita (tot parintele spunea ca suferinta a reverberat pana in adancurile Sfintei Treimi). Cum omul nu este nici pur material nici pur duhovnicesc, personal inclin sa cred ca chinurile spirituale se mainifesta si prin suferinta fizica, la fel cum torturile lui Hristos au fost resimtite mai ales spiritual. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca da, din moment ce Omul din El a strigat: Eli, Eli, lama sabahtani?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sf. Isaac Sirul: ca iubirea Lui Dumnezeu, spirituala fiind, este simtita de cei din iad ca o flacara ce arde. Adica nu exista flacara dar exista efectul simtirii fizice ca si cum ar fi arsi de acea flacara. Tot ce spune parintele Cleopa sunt simtiri ale celor din iad, si ei descriu ceea ce simt ei. Nu are importanta daca exista sau nu fizic focul, ghena, putoarea, ci efectul simtit de cei din iad e cel mai important. Iar acest efect e simtit si fizic si spiritual. Ca palid exemplu: trairile intense, chiar fizice, ale celor de sub hipnoza cand li se induce ca sunt arsi sau vatamati. La unii apar chiar urme fizice, ca si cum s-ar fi intamplat real. Deci efectele chinurilor din iad sunt si fizice si spirituale, cauzele, insa, sunt doar spirituale. Povestile de groaza exista si sunt traite exact de cei din iad. Doar ca nu mai e necesar de justificat cine a creat ghena, iezerul, putoarea. Interpretarea Sf. Isaac Sirul e la mijloc si impaca si pe cei cu imaginile de groaza si pe ceilalti, mai spiritualisti. Unii au dreptate in ceea ce priveste cauza, ceilalti in ceea ce priveste efectele. Iar Sf. Isaac Sirul este o mare autoritate in materie de traire duhovniceasca si de talcuire a Scripturilor.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.crestinortodox.ro/parinte...i-despre-iad-1
http://www.crestinortodox.ro/parinte...i-despre-iad-2 http://www.crestinortodox.ro/parinte...i-despre-iad-3
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vesnicia iadului | costi21 | Din Noul Testament | 14 | 26.02.2013 17:01:34 |
Focul iadului | Profetul de carton | Secte si culte | 500 | 29.12.2012 16:49:09 |
Socant: avem dovada existentei iadului! | Florin-Ionut | Alte Religii | 11 | 11.11.2010 17:08:08 |
O descriere a iadului islamic... | scrabble | Religia Islamica | 31 | 08.01.2010 20:58:01 |
|