![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
La ultima spovedanie m-a indemnat duhovnicul sa citesc psaltirea de cateva ori, si dc pot, sa o fac intre 3 si 4 dimineata. Am reusit de cateva ori sa ma trezesc la orele alea. Cateva zile mai tarziu la mine in casa au inceput scandalurile intre ai mei parinti
![]() La fel si la serviciu, am avut o mica problema...si m-am certat si cu un om f apropiat sufletului meu. Pur si simplu, fara nici un motiv, simteam o dorinta imensa de a cauta nod in papura, cum se spune... Azi am incercat sa il gasesc pe duhovnic, sa ii cer sfatul, sa vad ce fac...dc mai continui sau nu, dar nu l-am gasit. Mi-e cam teama, sincer...nu stiu ce sa fac. Daca exista aceste semne, sa zic asa...inseamna ca cineva ne vrea raul, si prin aceste rugaciuni puternice, il deranjam pe necurat? Last edited by onyx235; 21.09.2009 at 20:40:16. |
|
||||
|
||||
![]()
Nici intr-un caz, sa nu renunti la citirea psalmilor.
Este normal, vei intimpina multe probleme, insa asa cum in casa ta cind faci curatenie, vei avea un mare deranj, la inceput, apoi incet-incet se va curata casa, la sfarsit ai o mare bucurie de a sta in casa curata, tot la fel este cu sufletul. Se curata, insa prin multe incercari pe care le vei avea. Nu-ti fie teama, cine este prieten adevarat, va ramine prieten adevarat, insa cei care nu sint cu adevarat prietenii tai, vor fii eliminati, inceracrile in timpul citirii psaltirii sint multe. Odata inceputa psaltirea, trebuie dusa la capat. Parintii tai se roaga? Ei se vor impaca, i-ai tulburat tu cu citirea psaltirii, insa pina la uram, dupa ploaie, va iesi un soare frumos si luminos!!! Curaj, nu cumva sa intrerupi! Mergi inainte, decisa, ca vei gasi un mare bine, la finele rugaciunii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
<<Psalmul este luminare a sufletelor, sfințire a trupurilor. Pe acesta , fraților , să nu încetăm totdeauna cugetându-l ; și prin case , și în călătorii , și dormind , și sculându-ne , grăind între noi înșine cu psalmi și cu laude și cu cântări duhovnicești. Psalmul este bucurie a iubitorilor de Dumnezeu. Acesta pe grăirea deșartă o surghiunește , pe râs îl domolește, pe judecată o pomenește, pe suflet către Dumnezeu îl deșteaptă , împreună cu îngerii dănțuiește. Unde este psalmul cu umilință, acolo este și Dumnezeu cu îngerii ; iar unde șunt cântările celui străin, acolo este urgia lui Dumnezeu, și vaiul este răsplătirea râsului. >> ( DIN INVATATURILE SFINTILOR PARINTI )
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parasind Iasul, mi-am schimbat si duhovnicul si implicit si anii si-au pus o amprenta, m-am schimbat si eu.Au fost momente cand o citeam ,,aproape integral", era singura rugaciune care curgea ca o apa proaspata si o simteam; acum, daca ma gandesc la faptul ca uneori e de temut, sau din contra e bine de citit, tot preotii duhovnici o sa stie sa dea raspunsurile potrivite. In zilele cand imi este ,,impietrita inima" si sa ma rog e cam greu, singura cale e sa citesc o catisma, si dupa aceea ma mai ,,luminez''. ....Citirea psalmilor ,,topeste gheata'' din inima mea, ma determina sa citesc dupa aceea si alte rugaciuni (cu toate ca uneori sunt in criza de timp), simtind totodata ca timpul alocat ,,Rugaciunii” este minuscul cu grijile si indeletnicirile mele cotidiene |
|
|||
|
|||
![]()
NU cititi Psaltirea numai decat daca va aflati intru-n mare necaz sau cineva va blestema
nu ca nu ar fii bine dar sunt multi care sunt curisosi ce efecte are dupa ce este citita"Cum sunt multi curiosi care aud din vorbe multe se pun sa citesca psaltirea" de exemplu un caz adevarat O fata de 19 ani Era tare suparat pt relatia ei cu prtnu si dupa ce sau despartit ea a luat Psatirea si ea dupa cum auzise din vorbe ca daca citesti Psaltire poti face diferite lucruri a citit toata Ps... in miez de noapte a doua zii totul ear in regula dar dupa o satptamana fata murise . Scz pt greseli de ortografie daca am facut in acest mesaj DOAMNE AJUTA!! DUMNEZEU SA VA BINECUVINTEZE |
|
|||
|
|||
![]()
Cunosc pe cineva care citeste destul de mult din Psaltire si Slava Domnului este bine, si-mi povestea intr-o zi ca nu s-a mai spovedit(din comoditate) de vreo 14 ani.Nu poate fi rau sa ne rugam.Cei care sunteti speriati faceti o statistica si vedeti cati au avut experiente bune si cati nu,puneti in balanta si judecati inainte de a recomanda fuga de cele sfinte.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu am zis acesta pt ca sa fuga oameni de cele sfinde doamne fereste.
POti sa citesti Psaltirea dar sunt cativa psalmi care nu trebuie cititi care sunt de blestem sa fie mai pe inetels dar in rest se poat e cu binecuvantare de la duhovnic Doamne ajuta !! |
|
||||
|
||||
![]()
Toate catismele se citesc , nu mai veni , te rog mult , cu tot felul de nascociri sau cu babisme ! Cat priveste binecuvantarea , ea oricum trebuie luata pentru intreg programul nostru de rugaciuni .
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Exista pomenirii la psaltire ...... | mara2008 | Generalitati | 30 | 27.07.2011 18:04:52 |
randuieli psaltire si metanii | mariusmanta75 | Intrebari utilizatori | 4 | 16.04.2010 22:27:49 |
pomenirea la psaltire | onyx235 | Generalitati | 32 | 04.11.2009 12:32:10 |
Cuvinte din Psaltire | phradmon | Despre Biserica Ortodoxa in general | 29 | 29.12.2007 17:01:04 |
|