![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Poti pune pomelnicul tau de fiecare data dupa Slava... Acolo poti zice cum simte nevoia sufletul tau. Doamne miluieste pe x, y sau cum stii. Apoi reiei Psaltirea. Vezi ca sunt de obicei 3 de slava(dar mai sunt si cate 2 de slava) ![]() Vezi sa ai binecuvantare neaparat. Mireanul care depaseste 3 catisme pe zii e inselat de diavol si pt mandria sa Dumnezeu il lasa pe diavol sa il pedepseasca. De aceea cam toti care au zis mai mult de 3 au necazuri fff mari. Sa nu se depaseasca mai mult de 3 catisme. Ai "pofta" de rugaciuni poti zice o multime de paraclise si acatiste. Doar monahii au dreptul sa zica mai mult de 3 catisme. Doar la inmormantari mirenii primesc binecuvantare de la preoti pt a zice din psaltire cat pot. Dar sa nu va doriti asta. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Iertare, ai GRESIT! doar 150, pt ca acestia sunt canonici, iar celalalt 151, este doar "bun de citit"! atat, dar sa nu fie luat ca facand parte din Canonul Psalmilor!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Frati crestini, am cam ramas cu un gust "amarui" cititnd "parerile" fratiilor voastre legat de Citirea Psaltirii... unele exagerate si habotnice, iertati-ma, dar nu este Aghiasma, ca nu mananci inainte sa citesti... Doamne miluieste! sau sa te spovedesti inainte de a citi... prostii!!! De unde stiti asemenea prostii??? Doamne miluieste!
Psaltirea nu ca ne este obligatorie, ci ne este DATORIE zilnica pt ca Sf.Vasile cel Mare spune: "mai bine sa ramana soarele pe cer din mersul lui, decat sa ramana Psaltirea necitita in fiecare zi"! Ideea ca sa stie si Pr.Duhovnic, este ok, dar nu ca am citit fara "blagoslovenie" mi-a "aruncat dracu usita de la soba pe mana si m-a ars"! Sa fim ORTODOCSI! sa fim CREDINCIOSI nu creduli sa credem toate tampeniile pietiste ale bigotistilor! "Fiti treji" ne spune Sf.Pavel! Deci cu trezvie si discernamant! Stiu ca sunt unii "evlaviosi si ravnitori" care exagereaza in a citi Psaltirea! Dar pt ca o fac din mandrie, fara discernamant, adica fara mintea limpede (adica sa fie in toate mintile) are dracu "ac de cojocul lor" ca sa ii batjocoreasca si astfel sa se piarda, in loc sa se castige sufletele lor!!! Faptu ca ziceti ca cititi Psaltirea "fara blagoslovenie" si aveti "probleme" cu "al' negru" nu e intemeiat! De ce? Datori suntem a ne ruga! Din putina CREDINTA si apoi, va temeti de ispite, de dracu, de probleme! E adevarat ca dracu nu "tace" la citirea ei, dar unde este credinta puternica si fara pic de indoiala, se citeste Psaltirea "no problem"! Tocmai ca este rugaciune extrem de puternica impotriva satanei, dar nu trebuie sa ne temem!!! Atunci de ce o mai citim? Unde ne este CREDINTA??? Cine are credinta il are pe Domnul Hristos in el, si fiind cu Domnul Hristos, ce ne poate face satana? El numai ne sperie ca sa ne faca sa nu mai citim! De aceea si reactioneaza atat de dur! Daca am avea credinta si staruinta, nu am avea probleme, dar asa... "Putin credinciosule, pt ce te-ai indoit?"! "Oare nu stii ca Eu sunt cu tine si nimic rau nu te va vatama?" In primele veacuri crestine Psaltirea era singura "carte de rugaciuni"! Dar se citea numai in Biserica (cartea cea mai veche din cult), la slujbe, pt ca nu era posibilitatea "tipariturilor" ca acum! Era in "limita stocului"! Si ca o conditie de a fi tuns in monahism, era sa stii Psaltirea pe dinafara! Si asta de unde sa stie daca nu din Biserica? Cine merge pe la Manastiri (sau a mai studiat oleaca de Tipic si Liturgica) stie cand se citeste la Psaltire si cum sunt impartiti! Din Biserica se invata si se rostea si la chilie, sau in minte in timpul ascultarilor! Multi crestini stiu si azi Psaltirea pe de rost si o spun de 3-4 ori pe zi!!! Noi citim si nu intelegem, dar dracii inteleg si se cutremura!!! Ar fi bine sa nu mai fie impartasite "parerile", ci "crezurile", adica sa fie spunese concret ce este de spus, mai ales daca se stie din Sf.Parinti (filocalie, paterice, etc) sau ce simte fiecare curat in suflet, legat de citirea psaltirii! Prea s-a facut o "dogma" din Psaltire! Este cumva "conditie" de mantuire??? Tocmai ca in necaz se recomanda sa se citeasca, in ispite, de ce nu si ca multumire lui Dumnezeu pt o binefacere a Sa? Folosul citirii ei, vine nu din citit, ci din CREDINTA NOASTRA!!! altfel, putem citi Psaltirea de 500 ori pe zi si avand binecuvantarea Sf.Sinod! Si avem binecuvantarea Sf.Sinod de a o citi, prin faptul ca a dat-o la tipar, in asa fel incat sa o poata avea fiecare si sa o foloseasca, si prin cuvntul dat de Pr.Patriarh al BOR!!! stiu multi crestini traitori, care nu au avut bani de cumparat, dar au facut altceva, au transcris-o in caiete! si asa se rugau... Cine vrea sa o citeasca si simte asta, nu se "impiedica" de lipsa binecuvantarii!!! Dar e bine ca tot ce faci sa stie si pr.Duhovnic!!! Multi duhovnici o fac pe "interesantii" si spun ca nu e bine sa o citesti "fara binecuvantare"! Depinde de CREDINTA si MODUL VIETUIRII fiecaruia, de aia este "restrictionata", ca daca este cineva neinitiat in citirea ei, se poate sminti!!! VA rog sa ma iertati si sa ma pomeniti si pe mine la rugaciunile fratiilor voastre! ![]() Sa fiti Binecuvantati!!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Inselat este cel care crede prostiile astea care spui cu inselarea... sa fim SERIOSI!!! sa fim ORTODOCSI, nu pietisti si bolnavi duhovniceste! Mireanul care depaseste 3 catisme pe zi e inselat de diavol si pt mandria sa Dumnezeu il lasa pe diavol sa il pedepseasca > prostie mai mare ca asta nu am intalnit niciodata!!! Iarta-ma!!! dar sa fugim de formalisme si fariseisme!!! Poate cineva are o durere mare de tot, si el simte ca tre sa citeasca toata psaltirea si plange si simte usurare citind (in fata Sf.Icoane, desigur)!!! CINE ARE DUHOVNIC INTELEPT SI CU MINTE LIMPEDE, STIE DE CE NU II DA PSALTIREA DE CITIT!!! ALTUIA II DA!!! EL STIE, SI TREBUIE ASCULTAT!!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
prost sunt dar lucrurile spuse nu sunt de la mine.
pietristi, bolnavi duhovniceste,prostie pe care nu ai mai intalnit-o vreodata, lucruri formale si fariseice = toti preotii si monahii din tara asta. eu nu stiu regulile altei Biserici Ortodoxe, dar cu siguranta preotii BOR are interdictie clara asupra nr de catisme zise de mirean. Desigur daca ai fi stat si tu in preajma preotilor mai mult decat stai la o spovedanie si Sf. Impartasanie ai fi aflat toate asta, dar pt ca nu ai stat ai ajuns sa ii numesti pe toti preotii, bolnavi duhovniceste. De ce, ca asa a hotarat Biserica si tu esti peste ea? Dreapta socoteala. unii exagereaza cu superstiiile , iar alti ( ca tine dupa cate vad) exagereaza cu neascultarea fata de invataturile Bisericesti(care isi au rostul lor, fie ca iti convine sau nu). Uite dute tu la orice preot care il vezi pe strada, sa nu fie eretic, ci cel mai bun si intreaba-l . Zii ca vrei sa zici o psaltire pe zi, si daca tie iti da voie eu iti garantez ca ma pedepsesc aspru si nu am sa mai vb niciodata despre psaltirea lui David . Sa imi scrii raspuns pe privat.
|
||||
|
||||
![]()
*preotii BOR au interdictie
|
||||
|
||||
![]()
FIECARE SA FACA CAT POATE IN DRAGOSTEA LUI HRISTOS!!!
DRACUL A INSELAT PE MULTI, IN DIFERITE MODURI SI CHIPURI SI FORME... ACUM, STIIND EL CAT DE PUTERNICA ESTE PSALTIREA CA SA NU SE MAI CITEASCA DIN EA, IAR, A INSELAT PE MULTI, CACI BAGA SPAIMA IN EI, PRIN DIFERITE LUCRARI DEMONICE... SAU LE BAGA IN MINTE UNORA (zic "unora" ca nu toti - fie mireni sau duhovnici - au discernamant si viata sfanta) CA "MIRENII SA NU CITEASCA DECAT 1CATISMA SI ACEEA CU BINECUVANTARE"! IAR DRACU LUCRA SI II SPERIE SI ACESTI OAMENI VIN LA DUHOVNIC SI SPUN: "UITE CE AM PATIT!" SI PR. LE INTERZICE A MAI CITI... IATA "BIRUINTA" SATANEI... FITI STARUITORI IN RUGACIUNE SI LASATI-VA IN MAINILE LUI HRISTOS!!! NU VA TEMETI DE "SPERIETURILE" DRACILOR CA EI SUNT NEPUTINCIOSI SI NU POT FACE NIMIC UNUI OM CARE ESTE IN MANA LUI HRISTOS! |
|
|||
|
|||
![]()
Parintele duhovnic a spus ca putem citi o psaltire pe zi.
Eu am citit psaltirea si am avut unele ispite ,in sensul ca unele persoane, fara motiv , au sarit la cearta ,dar pina la urma s-au linistit lucrurile iar eu nu am renuntat. Eu citesc o catisma ,nu am timp mai mult. De fiecare data mi se decopera alte taine si inteleg lucruri noi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Exista pomenirii la psaltire ...... | mara2008 | Generalitati | 30 | 27.07.2011 18:04:52 |
randuieli psaltire si metanii | mariusmanta75 | Intrebari utilizatori | 4 | 16.04.2010 22:27:49 |
pomenirea la psaltire | onyx235 | Generalitati | 32 | 04.11.2009 12:32:10 |
Cuvinte din Psaltire | phradmon | Despre Biserica Ortodoxa in general | 29 | 29.12.2007 17:01:04 |
|