Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.08.2010, 12:51:32
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Pacat ca oamenii nu inteleg cat de daunator este fumatul decat in momentul in care boala le bate la usa. Daca mai sunt si cazuri in care desi li s-a comunicat ca trebuie sa inceteze, altfel ei vor muri si se continua sa se fumeze, aici vorbim de nebunie.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 12:56:33
constantin1 constantin1 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Pentru cei care conștientizează că este un păcat foarte grav și au fumat cândva cum au reșit să se lase?
Niște experiențe subiective mărturisite de cei care au fost în această situație ar fi de un real folos în lupta împotriva acestui flagel.
Cum poate fi convins un fumător care, totuși, este sau vrea să fie pe calea credinței, să renunțe la acest obicei?
Am fumat timp de 15 ani; am ajuns sa fumez 2 pachete pe zi inainte de a renunta .Am avut cateva tentative esuate de a ma lasa. Simteam ca aceasta nenorocire ma va duce la moarte intr-o zi. Bineinteles, m-am apucat din teribilism in liceu. Din experientele anterioare mi-am dat seama ca nu pot renunta asa usor, asa ca am inceput sa studiez fenomenul dependentei de nicotina-am realizat ca totul se intampla in creier-este legat de secretia de serotonina-hormonul fericirii(vezi experimentul cainele lui Pavlov). Mi-am imaginat tot circuitul de la trasul fumului in piept pana la expirarea acestuia si am constatat ca pentru a rupe lantul trebuie sa gasesti ceva care sa stimuleze secretia de serotonina.In acelasi timp am inceput sa vizionez pe net mai multe fimulete cu efectele fumatului-chestii socante, cancere, etc. Am vizionat pana la refuz aceste filmulete si am capatat o stare de greata la gandul unei tigari; si pe 1 februarie 2008 seara am fumat ultima tigara, de atunci m-a ajutat Dumnezeu si nu am mai pus pe gura otrava asta. Cu ce am inlocuit tigara: cu lungi ture de alergare, antrenamente,multe ture montane si dupa 2 ani am ajuns sa particip la semimaraton. Ideea e ca trebuie sa fii foarte hotarat si sa inlaturi toate scuzele pe care creierul le gaseste pentru a pune mana pe tigara, si sa nu te mai atingi de ea orice s-ar intampla. O alta motivatie a fost cea financiara:cu banii economisiti am platit un master.Sunt cate unii care zic "hai ca o tigara merge, doar una"-nu e adevarat odata ce te-ai lasat o singura tigara a cea mai periculoasa-ea le va atrage automat si pe restul .Parerea mea: motivatia este mai importanta decat vointa-este mai bine sa lupti pentru ceva ce vrei sa obtii decat pentru ceva ce vrei sa eviti.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 13:12:15
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
Dumnezeu sa te binecuvanteze pentru cat de frumos ai scris despre lupta ta, in special pentru faptul ca nu vrei sa Il superi si sa-L dezamagesti pe Dumnezeu! M-ai uns la sulet. Daca luam exemplul tau sigur lupta va fi mai usoara pentru ca si motivatia este extraordinara. Iti multumesc!
Multumesc si eu Simona. N-as fi reusit nimic fara ajutorul lui Dumnezeu. Daca-L iubim, macar un pic, stiind ca ochii Lui ne privesc in permanenta, la multe obiceiuri rele putem scapa.
Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 13:14:54
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costache marilena Vezi mesajul
Multumesc si eu Simona. N-as fi reusit nimic fara ajutorul lui Dumnezeu. Daca-L iubim, macar un pic, stiind ca ochii Lui ne privesc in permanenta, la multe obiceiuri rele putem scapa.
Doamne ajuta !
M-am grabit sa scriu si nu am vazut greseala de exprimare: voiam sa zic: "DE multe obiceiuri rele putem scapa"
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 00:40:54
TreciLaRugaciune TreciLaRugaciune is offline
Member

Data înregistrării: 24.08.2010
Implicit

Daca incercati sa convingeti pe cineva faceti-o cu multa rabdare, blandete, dragoste si determinare. Dar cel mai bine este sa il lasati pe Domnul Dumnezeu sa lucreze caci cel mai mare lucru pe care il puteti face pentru fumatori este sa va rugati sa ii lumineze Domnul si Maica Domnului.
Vechi 24.08.2010, 02:23:57
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Vai, ma consider norocoasa in confrunt acestor persoane care au avut probleme cu tigarile. Eu nu am fumat niciodata si nu suport chiar fumul, am de multe ori discutii cu taicamiu care se plimba cu tigara prin casa si umpla aerul cu fumul ala inecacios.
Am totusi o singura dipendenta: spray nasal. Of nu reusesc sa respir pe nas fara medicamentul ala noaptea, si daca nu-l iau raman treaza si nu pot lua somn. Sunt mai mult de 8 luni de cand stau asa, de la ultima raceala.
Totusi Craciunul trecut am venit in Romania, si cine stie de ce, dar nu mi-a trebuit spray-ul pentru toata vacanta. Cum m-am intors in Italia, cum iara nas infundat.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 04:00:18
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
Vai, ma consider norocoasa in confrunt acestor persoane care au avut probleme cu tigarile. Eu nu am fumat niciodata si nu suport chiar fumul, am de multe ori discutii cu taicamiu care se plimba cu tigara prin casa si umpla aerul cu fumul ala inecacios.
Am totusi o singura dipendenta: spray nasal. Of nu reusesc sa respir pe nas fara medicamentul ala noaptea, si daca nu-l iau raman treaza si nu pot lua somn. Sunt mai mult de 8 luni de cand stau asa, de la ultima raceala.
Totusi Craciunul trecut am venit in Romania, si cine stie de ce, dar nu mi-a trebuit spray-ul pentru toata vacanta. Cum m-am intors in Italia, cum iara nas infundat.
Trateaz-o Baste-to pina nu se cronicizeaza. S-ar putea sa fie un inceput de astm...sau reactii alergice la ceva ce ai prin casa, praf, fum, etc
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 07:30:27
cristian67
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Beatrice Vezi mesajul
Rugaciunile catre parintele Arsenie Boca sint mereu ascultate ! A spus ca ii va ajuta pe oameni mai mult , de acolo de unde e .
acest lucru l-am facut in noaptea de duminica lasatului secului pt. inceputul postului sf.Apostoli Petru si Pavel,adica l-am rugat cu toata puterea mea sufleteasca pe dragul si bunul Parinte Arsenie Boca sa ma ajute sa las tigarile si credeti-ma ca le-am lasat din acea noapte,la ora 23,50 aprox. a fost ultimul cartus al necuratului,da atunci m-am schimbat putin cate putin cu ajutorul Sfantului Parinte Arsenie Zian Boca(am inceput sa merg des la Mormantul Sfintiei Sale situat in Sfanta Manastire Prislop din jud.Hunedoara)--incepeti dragilor si cititi cartile Parintelui pe care le gasiti in pangarele bisericilor sau chiar in librarii,unora dintre voi le va schimba viata in bine,Dumnezeu sa binecuvanteze aceasta gura de rai numita Romania si poporul ortodox crestin
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 14:29:43
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
Pt nasul infundat incearca un medicament antialergic (Aerius, de ex). Renunta la spray-ul nazal. Da dependenta.
Multa sanatate!
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 14:31:27
TreciLaRugaciune TreciLaRugaciune is offline
Member

Data înregistrării: 24.08.2010
Implicit

Pentru nasul infundat incearca Sfantul Maslu. Iertati-ma.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Fumatul si Impartasania Don_Juan Impartasania (Taina Euharistiei) 194 29.04.2012 14:58:35
Fumatul din narghilea e pacat? Stefan500 Generalitati 36 28.08.2011 15:01:30
fumatul marius.b. Generalitati 29 17.08.2011 20:08:11
Fumatul CojocariPavel Intrebari utilizatori 16 18.03.2010 17:49:57
epilepsia: o boala obisnuita sau o boala demonica? pacifistul Generalitati 4 18.05.2008 21:24:49