Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.11.2008, 17:06:33
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Dumnezeu, daca vrea sa stea de vorba cu o persoana care a murit, O POATE INVIA. De asta ne spune Domnul Iisus Hristos, cand ne vorbeste DESPRE INVIEREA MORTILOR, ca "Dumnezu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii"(Matei 22:31,32)
O scurta completare: Dumnezeu, daca vrea sa stea de vorba cu o persoana care a murit, O POATE INVIA si "ridica la cer" (fac completarea ca sa nu-mi cereti sa va dau exemple de persoane inviate pe care le-am vazut).
Vechi 18.11.2008, 17:17:57
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
Domnule Iustin, eu nu am gasit nicaieri in Sfanta Scriptura expresia "moartea trupului". Am gasit vorbindu-se despre "moartea omului" sau chiar despre "moartea sufletului"(Ezechiel 18:20).

Cine v-a spus ca, apostolului Petru i-a murit doar trupul iar sufletul i-a ramas viu?

Cine v-a spus ca apostolul Petru s-a suit la Domnul Iisus. Poate ca nu s-a suit, la fel ca David ("Caci David nu s-a suit in ceruri" - Faptele apostolilor 2:34).

Daca apostolul Petru s-a suit la Domnul, o putea face numai daca a fost INVIAT. Sub nici o forma, Domnul Iisus Hristos nu sta de vorba cu mortii sau duhurile mortilor. Asta se cheama spiritism.

Am vazut, ca atat dvs. cat si colaboratorii dvs., va "agatati" foarte mult de ideea nemuririi sufletului dar nu vreti sa acceptati ideea invierii. Dumnezeu, daca vrea sa stea de vorba cu o persoana care a murit, O POATE INVIA. De asta ne spune Domnul Iisus Hristos, cand ne vorbeste DESPRE INVIEREA MORTILOR, ca "Dumnezu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii"(Matei 22:31,32)
Noi nu facem altceva decat sa ne tinem de invatatura Bisericii intemeiate de Hristos pe temelia Apostolilor si proorocilor in care voi nu credeti, tot asa cum nu credeti in cuvintele Lui: Cel ce crede in Mine nu va vedea moartea, ci se va muta de la moarte la viata. Sunteti singura ,,religie,, din toata istoria lumii care nu credeti in existenta constienta a sufletului dupa moarte. Voi va agatati de aceasta invatatura inventata de unii care au talcuit Biblia de capul lor fara sfat si impotriva invataturii Sfintilor Apostoli: 20. Aceasta stiind mai dinainte ca nici o proorocie a Scripturii nu se talcuieste dupa socotinta fiecaruia;(2 Petru 1,20)
Vechi 18.11.2008, 17:36:00
Senior Member

Implicit

[SIZE=3]51. Adevarat, adevarat zic voua: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, [COLOR=Red]nu va vedea moartea in veac. [/COLOR]
52. Iudeii I-au zis: Acum am cunoscut ca ai demon. Avraam a murit, de asemenea si proorocii; si Tu zici: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, [COLOR=Red]nu va gusta moartea in veac. Ioan 8,51-52

De ce oare Mantuitorul subliniaza mereu acest cuvant despre nemurirea sufletului in veac daca omul moare la fel ca animalul? Cum se descompune si dispare sufletul cand el e de natura spirituala asemenea ingerilor care si ei se arata oamenilor tot in chip de oameni?(vezi Daniel, Tobit...etc)

[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Red]7. Atunci, luand Domnul Dumnezeu tarana din pamant, a facut pe om si a suflat in fata lui suflare de viata si s-a facut omul suflet viu.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=Red]
Pentru ce l-a mai facut Dumnezeu pe om asa si nu l-a facut cu cuvantul ca pe animale, daca el moare la fel ca ele, asa cum ziceti voi? Dar nu e asa pentru ca omul facut dupa chipul lui Dumnezeu inseamna ca el are ratiune, vointa si constiinta precum si natura spirituala asemenea ingerilor dupa cum ti-am aratat, din suflarea si Duhul lui Dumnezeu, ,,
Suflet viu,, e si animalul, dar aici are sensul de suflet nemuritor[/COLOR][/SIZE]. Sufletul animalelor dispare o data cu trupul nu al omului:
[COLOR=Navy]25. Si Iisus i-a zis: Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai.
26. Si oricine traieste si crede in Mine nu va muri in veac. Crezi tu aceasta? [/COLOR]
Ioan 11 Numai voi nu vreti sa credeti pentru ca va puneti nadejdea doar in ratiunea voastra, neavand credinta in cuvintele vesnice ale Lui Hristos.
Vechi 18.11.2008, 18:41:38
Senior Member

Implicit

[COLOR=navy][/COLOR]
[COLOR=black]Sfânta Scripturã si Sfintii Pãrinti, vorbind despre viata viitoare, despre [/COLOR][COLOR=black]cea feri[/COLOR][COLOR=black]citã si cea chinuitã, nu precizeazã totdeauna dacã vorbesc despre cea care urmeazã imediat dupã moarte sau despre cea de dupã judecata din urmã. Totusi atât Sfânta Scriptura, cât si scrisul duhovnicesc rãsãritean vorbesc atât de o viata fericita si de una chinuitã, care încep imediat dupã moarte pe baza unei judecati, cat si de cea fericitã sau de cea chinuitã care urmeazã dupã judecata din urmã. Pentru viata corespunzãtoare faptelor din trup de dupã moartea fiecãrui om, a se vedea între altele în Sfânta Scripturã: Filip. 1, 23[/COLOR] 23. Sunt strans din doua parti: doresc sa ma despart de trup si sa fiu impreuna cu Hristos, si aceasta e cu mult mai bine;
24. Dar este mai de folos pentru voi sa zabovesc in trup.
[COLOR=black]; 2 C[/COLOR][COLOR=black]or. 5, 10[/COLOR] 8. Avem incredere si voim mai bine sa plecam din trup si sa petrecem la Domnul.
9. De aceea ne si straduim ca, fie ca petrecem in trup, fie ca plecam din el, sa fim bineplacuti Lui.
10. Pentru ca noi toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos, ca sa ia fiecare dupa cele ce a facut prin trup, ori bine, ori rau.
[COLOR=black]; [/COLOR][COLOR=black]Evr. 9, 27; [/COLOR]27. Si precum este randuit oamenilor o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata, [COLOR=black]iar pentru cea de dupã judecata universalã: Mt. 24, 31[/COLOR][COLOR=black]-[/COLOR][COLOR=black]46 º[/COLOR] 30. Atunci se va arata pe cer semnul Fiului Omului si vor plange toate neamurile pamantului si vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere si cu slava multa.
31. Si va trimite pe ingerii Sai, cu sunet mare de trambita, si vor aduna pe cei alesi ai Lui din cele patru vanturi, de la marginile cerurilor pana la celelalte margini.
[COLOR=black].a. În scrisul duhovnicesc patristic se mai vorbeste atât despre luarea în primire a fiecãrui suflet de cãtre demoni sau îngeri imediat dupã moarte, cât si de judecata [/COLOR][COLOR=black]lui H[/COLOR][COLOR=black]ristos, de la sfâraitul lumii, potrivit faptelor fiecãruia. În general descrierile patristice înalta fericirea primitã la judecata din urmã cu mult peste fericirea de dupã moarte[/COLOR][COLOR=black]
[/COLOR] [COLOR=black]Despre fericirea primitã imediat dupã moarte, de sufletele care au [/COLOR][COLOR=black]slujit [/COLOR][COLOR=black]lui Dumnezeu în viaþa pãmânteascã, dãm câteva afirmaþii ale Sfântului Ioan Gurã de Aur. Acesta fericeste pe episcopul Filogonie cã s[/COLOR][COLOR=black]-[/COLOR][COLOR=black]a mutat la ”viata netulburatã”, unde ”vasul” nu mai suferã naufragiu, unde nu mai e ”întristare, [/COLOR][COLOR=black]nici durere”, unde nu sunt [/COLOR][COLOR=black]”boli si patimi si pricini de pãcate”, unde nu mai e ”al meu si al tãu, acest cuvânt rece, care introduce în viata toate relele si a nascut nenumarate rãzboaie”. Îl fericeste cã, lãsând cetatea aceasta, ”s[/COLOR][COLOR=black]-[/COLOR][COLOR=black]a urcat la o altã [/COLOR][COLOR=black]cetate, la cea a lui Dumnezeu, [/COLOR][COLOR=black]si pãrãsind Biserica aceasta petrece în cea a celor întâi nãscuti si scrisi în cer, si lãsând sãrbãtorile noastre s[/COLOR][COLOR=black]-[/COLOR][COLOR=black]a mutat la sãrbãtoarea [/COLOR][COLOR=black]îngerilor” (Evr. 12, 22-[/COLOR][COLOR=black]24). Cãci Sfântul Pavel numeste pe cele de acolo si sãrbãtoare ”nu numai pentru multimea puterilor de sus, ci si pentru belsugul bunãtãtilor si pentru bucuria si veselia necontenitã”. E o sãrbãtoare fãrã sfârsit, unde ”în loc de belsug de grâu, de orz, de fructe e peste tot numai rodul Duhului: iubire, bunãtate, blândete; în loc de bãrbati vestiti si frumos îmbrãcati, zeci de mii de îngeri, mii de arhangheli, cete de prooroci, adunãri de drepti”; iar în mijlocul tuturor se vede Împãratul, ”pe Care cei de fatã Îl vãd neîncetat, pe cât pot ei sã vadã, iar Acela îi împodobeste pe toti cu strãlucirea s[/COLOR][COLOR=black]lavei Sale”[/COLOR]
Vechi 19.11.2008, 08:06:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul
[SIZE=3]51. Adevarat, adevarat zic voua: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, [COLOR=red]nu va vedea moartea in veac. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3]52. Iudeii I-au zis: Acum am cunoscut ca ai demon. Avraam a murit, de asemenea si proorocii; si Tu zici: Daca cineva va pazi cuvantul Meu, [COLOR=red]nu va gusta moartea in veac. Ioan 8,51-52[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=red]De ce oare Mantuitorul subliniaza mereu acest cuvant despre nemurirea sufletului in veac [/COLOR][/SIZE]
Domnule Iustin, intr-o oarecare masura sunt de aceeasi parere cu dvs. Pana la urma, si eu cred in nemurirea sufletului, DAR NUMAI DUPA INVIERE SI MOSTENIREA VIETII VESNICE.

"Fericiti si sfinti sunt CEI CE AU PARTE DE INTAIA INVIERE! ASUPRA LOR, A DOUA MOARTE NU ARE NICI O PUTERE"(Apocalipsa 20:6).
Vechi 19.11.2008, 19:14:14
Senior Member

Implicit

Citat:
Domnule Iustin, intr-o oarecare masura sunt de aceeasi parere cu dvs. Pana la urma, si eu cred in nemurirea sufletului, DAR NUMAI DUPA INVIERE SI MOSTENIREA VIETII VESNICE.

"Fericiti si sfinti sunt CEI CE AU PARTE DE INTAIA INVIERE! ASUPRA LOR, A DOUA MOARTE NU ARE NICI O PUTERE"(Apocalipsa 20:6).
[SIZE=3]
Intaia inviere este tocmai asta a sufletului, iar a doua este impreuna cu trupul, asemeni lui Hristos. A doua moarte e cea de la sfarsitul lumii, la Judecata generala.
[/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=Red]De ce oare Mantuitorul subliniaza mereu acest cuvant despre nemurirea sufletului in veac daca omul moare la fel ca animalul? Cum se descompune si dispare sufletul cand el e de natura spirituala asemenea ingerilor care si ei se arata oamenilor tot in chip de oameni?(vezi Daniel, Tobit...etc)

[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=Red]7. Atunci, luand Domnul Dumnezeu tarana din pamant, a facut pe om si a suflat in fata lui suflare de viata si s-a facut omul suflet viu.[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=Red]
Pentru ce l-a mai facut Dumnezeu pe om asa si nu l-a facut cu cuvantul ca pe animale, daca el moare la fel ca ele, asa cum ziceti voi? Dar nu e asa pentru ca omul facut dupa chipul lui Dumnezeu inseamna ca el are ratiune, vointa si constiinta precum si natura spirituala asemenea ingerilor dupa cum ti-am aratat, din suflarea si Duhul lui Dumnezeu, ,,
Suflet viu,, e si animalul, dar aici are sensul de suflet nemuritor[/COLOR][/SIZE]. Sufletul animalelor dispare o data cu trupul nu al omului:
[COLOR=Navy]25. Si Iisus i-a zis: Eu sunt invierea si viata; cel ce crede in Mine, chiar daca va muri, va trai.
26. Si oricine traieste si crede in Mine nu va muri in veac. Crezi tu aceasta? [SIZE=3] [/SIZE][/COLOR][SIZE=3]Ioan 11
Numai voi nu vreti sa credeti pentru ca va puneti nadejdea doar in ratiunea voastra, neavand credinta in cuvintele vesnice ale Lui Hristos.[/SIZE]
Vechi 20.11.2008, 18:46:50
Banned

Implicit

Citat:
[SIZE=3]Intaia inviere este tocmai asta a sufletului, iar a doua este impreuna cu trupul [/SIZE]
Si eu cred ca exista doua invieri: prima, a celor morti in Hristos (inviati pentru viata vesnica) si a doua, a celor pacatosi (inviati pentru judecata si pedeapsa). Nu postez versete, de aceasta data.Indic doar locul unde pot fi gasite (unele dintre ele): 1 Tesaloniceni 4:15-18; 1 Corinteni 15:51-55.

Dau totusi si un verset: "Fericiti si sfinti cei ce au parte de intaia inviere! Asupra lor, a doua moarte nu are nici o putere."(Apocalipsa 20:6). Se vorbeste despre o categoria de inviati. Sunt unii care vor avea parte de intaia inviere si altii care vor avea parte de a doua inviere.

Nu spune nicaieri in Sfanta Scriptura ca la prima inviere va invia o parte din om(sufletul) iar la a doua inviere va invia si cealalta parte a omului (trupul).
Vechi 20.11.2008, 20:54:20
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

[COLOR=black][SIZE=2]
Citat:
În prealabil postat de vasinec
Dau totusi si un verset: "Fericiti si sfinti cei ce au parte de intaia inviere! Asupra lor, a doua moarte nu are nici o putere."(Apocalipsa 20:6). Se vorbeste despre o categoria de inviati. Sunt unii care vor avea parte de intaia inviere si altii care vor avea parte de a doua inviere. Nu spune nicaieri in Sfanta Scriptura ca la prima inviere va invia o parte din om(sufletul) iar la a doua inviere va invia si cealalta parte a omului (trupul).
[/SIZE]
[/COLOR]

[SIZE=2][COLOR=black]Chiar a[/COLOR][COLOR=black]șa naivi ne crezi? Ai venit cu un citat din Apocalipsa 20.6.[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=2]Dar ce scrie înainte? Ia să vedem:[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=2]20.4-6 „Și am văzut [COLOR=red]sufletele celor tăiați pentru mărturia lui Iisus[/COLOR] și pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, și nu au primit semnul ei pe fruntea și pe mâna lor. Și ei au înviat și au împărățit cu Hristos mii de ani. Iar ceilalți morți nu înviază până ce nu se vor sfârși miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi. Fericit și sfânt este cel ce are parte de învierea cea dintâi. Peste aceștia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoți ai lui Dumnezeu și ai lui Hristos și vor împărăți cu El mii de ani. ”.[/SIZE]
[SIZE=2]Iată ce frumos definește Biblia învierea. Adică învierea este alipirea de sufletul conștient al decedatului a unui nou trup duhovnicesc, nu recrearea trupului odată cu sufletul.[/SIZE]
Vechi 19.12.2008, 22:18:22
mazzeppa mazzeppa is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2007
Implicit

Citat:
Influențată de Dr. Kellogg să nege invierea trupului
Toți adventiștii susțin cu tărie invierea materială a trupului care merge in moramant. .....[ma refer la intregul mesaj, doar ca am taiat din el ca este prea lung]... Un denunț din partea ei insemna un stigmat pe caracterul și poziția din denominație pe viață. Arta in același timp și spaima și oracolul idolatrizat al denominației

in primul rand salutare la toata lumea!

Iustin32, din textul pe care l'ai scris, cum de nu ai dat nici un verset din scriptura? un argument la ce sustin adventistii(din scriptura)! de ce vii cu povesti ?

intrebare, ce este sufletul?
Vechi 20.12.2008, 03:14:20
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

d-le/d-na mazzeppa, văd că v-ați făcut o intrare furtunoasă pe forum. iustin32 și alți forumiști au dat sute de versete pe acest topic referitor la subiectul aflat in discutie. Dacă v-ati fi uitat puțin pe acest topic ați fi văzut acest lucru.
iar ca să răspund la intrebare:
sufletul este acea parte imaterială a omului care continuă să fie vie si nu-si încetează existența nici măcar o singură clipă. Prin multe relatări ale Bibliei, ni s-a dat să cunoastem în parte ce se întâmplă cu sufletul când iese din trup.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 3 04.05.2010 21:29:27
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 1 04.05.2010 19:53:57
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:55:25
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa clujeanul33 Generalitati 0 04.05.2010 18:26:17