![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=black][/COLOR]
[COLOR=black] Citat:
E total invers. De ce încerci să te ascunzi după deget și sa minti? Tu ai venit cu citate din Vechiul Testament total desprinse din context și pe care le folosiți voi adventistii ca să negati existenta constienta a sufletului dupa moarte si existenta Iadului? Noi ți-am oferit explicatii la versetele pe care le-ai dat, dar secta ta nu a oferit nici o explicatie coerenta si logică la ce [COLOR=red]a spus Mantuitorul si Apostolii Sai[/COLOR][COLOR=#ff6600] [/COLOR][COLOR=black]cum scrii tu mai sus. Adică reiau citatele:[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]1 Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU DUHUL, CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe” Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea : 1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți”. Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad. Ioan 8.51 “[/COLOR]Adevărat, adevărat zic vouă: Dacă cineva va păzi cuvântul Meu, nu va vedea moartea în veac.” [COLOR=black] E clar că trupul moare. Dar dacă omul a făcut binele, sufletul său se va bucura de viață duhovnicească și nu va avea parte de chinuri până ce va avea loc Judecata, când toți oamenii vor învia, adică sfletele vor primi trup duhovnicesc.[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Să ne oprim și la definiția pe care o dă însăși Mântuitorul termenului de Înviere: Ioan 5.28-29 “vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui. Și vor ieși, CEI CE AU FĂCUT LUCRURI BUNE SPRE ÎNVIEREA VIEȚII ȘI CEI CE AU FĂCUT CELE RELE SPRE ÎNVIEREA OSÂNDIRII”. Acesta e un alt citat pe care adventiștii îl ocolesc, pentru că argumentează existența Iadului. [/COLOR] [COLOR=black]De asemenea nu ați dat niciodată nici un răspuns plauzibil nici la citatele: Marcu 9.43-48 „Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE Și de te smintește ochiul tău, scoate-l, că mai bine îți este ție cu un singur ochi în împărăția lui Dumnezeu, decât, având amândoi ochii, să fii aruncat în gheena focului. UNDE VIERMELE LOR NU MOARE ȘI FOCUL NU SE STINGE.” Despre ce foc care nu se stinge și despre ce vierme e vorba aici, dacă voi adventiștii negați existența Iadului? Să ne oprim și la citatul din Apocalipsa 20.7-10 : „Și către sfârșitul miilor de ani, satana va fi dezlegat din închisoarea lui, Și va ieși să amăgească neamurile, care sunt în cele patru unghiuri ale pământului, pe Gog și pe Magog, și să le adune la război; iar numărul lor este ca nisipul mării. Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, ȘI VOR FI CHINUIȚI ACOLO ÎN VECII VECILOR”. Aici Biblia susține clar existența veșnică a sufletelor și existența Iadului, referindu-se la pedeapsa antihriștilor și a celorlalți oameni amăgiți de diavol. Sunt curios să văd cum veti ocoli răspunsul la problema asta! Să ne referim și la Schimbarea la Față a Domnului: Luca 9. 28-31“luând cu Sine pe Petru și pe Ioan și pe Iacov, S-a suit pe munte ca să Se roage. Și pe când se ruga El, chipul feței Sale s-a făcut altul și îmbrăcămintea Lui albă strălucind.ȘI IATĂ DOI BĂRBAȚI VORBEAU CU EL, CARE ERAU MOISE ȘI ILIE Și care, arătându-se întru slavă, vorbeau despre sfârșitul Lui” Evangheliile arată că Hristos a vorbit cu două personae care trăiseră demult. Ilie s-a înălțat la cer, dar Moise era mort. (Deut 24.5 “Și a murit Moise, robul lui Dumnezeu, acolo, în pământul Moabului, după Cuvântul Domnului”) Cu cine a vorbit Hristos acolo la Schimbarea la față, dacă sufletul lui Moise nu mai exista conștient cum spuneti voi adventiștii? Apoi, in epistola catre Evrei 12 ;22 "Ne-am apropiat de muntele Sion si cetatea Dumnezeului celui viu, de Ierusalimul cel ceresc si de zeci de mii de ingeri in adunare sarbatoreasca si de BISERICA CELOR INTAI NASCUTI care sunt injscrisi in ceruri si de DUHURILE DREPTILOR CELOR DESAVARSITI si de Iisus Mijlocitorul Noului testament" Se vede clar din acest pasaj in primul rand, timpul trecut "ne-am apropiat de Muntele Sion, deci nu ne v-om apropia intr-o epoca viitoare, si duhurile dreptilor celor desavarsiti care-l lauda pe Dumnezeu, deci e clar ca cineva intr-o stare de inconstienta nici nu poate avea inca aceste calitati de dasavarsiti ci le-ar primi atunci cand ar invia la a doua venire, si nici nu-l pot lăuda pe Dumnezeu. La fel si: [/COLOR] [COLOR=black]Apoc 6. 9-11” Și când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia pe care au dat-o. Și strigau cu glas mare și ziceau: Până când, Stăpâne sfinte și adevărate, nu vei judeca și nu vei răzbuna sângele nostru, față de cei ce locuiesc pe pământ? Și fiecăruia dintre ei i s-a dat câte un veșmânt alb și li s-a spus ca să stea în tihnă, încă puțină vreme, până când vor împlini numărul și cei împreună-slujitori cu ei și frații lor, cei ce aveau să fie omorâți ca și ei.” [/COLOR]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Repostez versetele. Astept sa le puneti in context si sa le explicati dvs. Sau macar sa-mi aratati unde le-ati mai explicat (ca eu nu am gasit nici o explicatie la aceste versete). Stiu doar ca insinuati ca aceste versete vorbesc doar despre moartea trupului (dvs. stiti de unde v-a venit aceasta "talmacire"). 1. Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor? (Psalmul 6:5) 2. "Ce vei castiga daca-mi versi sangele, si ma pogori in groapa? Poate sa Te laude tarana? Poate ea sa vesteasca credinciosia Ta"?(Psalmul 30:9) 3. Oare pentru morti faci Tu minuni? Sau se scoala mortii sa Te laude? Se vorbeste de bunatatea Ta, in mormant si de credinciosia Ta, in adanc? Sunt cunoscute minunile Tale in intunerec si dreptatea Ta in tara uitarii?(Psalmul 88:10-12) 4. Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se pogoara in locul tacerii.(Psalmul 115:17) 5. Cei vii, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic.(Eclesiastul 9:5) 6. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci, in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune. (Eclesiastl 9:10) 7. Totus Tu esti Tatal nostru! Caci AVRAM NU NE CUNOASTE, si Israel nu stie cine suntem. (Isaia 63: 16). (AVRAM NU NE CUNOASTE - a se revedea pilda bogatului nemilostiv din Luca 16). 8. Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste; si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc nimic. (Isaia 38:18) 9. Dar omul cand moare, ramane intins; omul cand isi da sufletul, unde mai este?(Iov 14:10). 10. Pana nu se intoarce tarana in pamant, CUM A FOST, si pana nu se intoarce duhul la Dumnezeu, care l-a dat. (Eclesiastul 12:7) - Moartea descrisa ca fiind procesul invers creatiei. Era cineva constient inainte de a fi creat? 11. David a adormit cu parintii lui, si a fost ingropat in cetatea lui David (1 Imparati 2:10) 12. Caci David nu s-a suit la ceruri (Faptele apostolilor 2:34)- spune apostolul Petru. 13. IAR TU, DU-TE, PANA VA VENI SFARSITUL; TU TE VEI ODIHNI, SI TE VEI SCULA IARASI ODATA IN PARTEA TA DE MOSTENIRE, LA SFARSITUL ZILELOR"(Daniel 12:13) 14. Apoi a ingenuncheat si a strigat cu glas tare: "Doamne, nu le tinea in seama pacatul acesta"! Si dupa aceste vorbe, a adormit. (faptele apostolior cap 7:60 - moartea diaconului Stefan). Mai am o rugaminte. Cum explicati ceea ce a spus Sfantul Iustin Martirul? "DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI".Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80. De asemenea, repostez articolul parintelui Cleopa, referitor la "drumul sufletului dupa moarte". Va rog sa-mi spuneti si dvs. ce parere aveti despre ceea ce scrie in acest articol. http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Incearca sa nu mai iei totul ad-literam. Mai cauta si substratul, cand incerci sa talmacesti versetele |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate ma ajutati sa inteleg substratul din versetul urmator: "CEI VII, IN ADEVAR, MACAR STIU CA VOR MURI; DAR CEI MORTI NU STIU NIMIC"(Ecleziastul 9:5) |
|
|||
|
|||
![]()
4.Oare cine va rămâne în viață? Pentru toți cei vii este o nădejde, căci un câine viu este mai de preț decât un câine mort. 5.Cei vii știu că vor muri, dar cei morți nu știu nimic și parte de răsplată nu mai au, căci numele lor a fost uitat.
Asa ca sa completam. Cei vii stiu ca vor muri daca nu merg pe calea cea dreapta, ei nadajduiesc ca vor primi rasplata pentru osteneala lor, dar cei morti nu stiu nimic pentru ca sunt acaparati de lumea asta desarta si au uitat de Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
36. Doamne, L-a intrebat Simon-Petru, unde Te duci? Raspuns-a Iisus: Unde Ma duc Eu, tu nu poti sa urmezi Mie acum, [COLOR=Red]dar mai tarziu Imi vei urma. [/COLOR] 37. Zis-a Petru Lui: Doamne, de ce nu pot sa urmez Tie acum? [COLOR=Red]Sufletul[/COLOR] meu il voi da pentru Tine. 38. Iisus i-a raspuns: Vei pune [COLOR=Red]sufletul[/COLOR] tau pentru Mine? Adevarat, adevarat zic tie ca nu va canta cocosul, pana ce nu te vei lepada de Mine de trei ori! (Ioan 13 Mai tarziu Il va urma pe Hristos, adica dupa moartea trupului, nu la sfarsitul lumii cum gresit spuneti voi. |
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=black][SIZE=3]
Citat:
Citat:
[COLOR=black][SIZE=3][/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][SIZE=3]Ceea ce ai scris tu aici ai preluat de pe site-urile de propaganda advenitiste. Adventistii se folosesc de acest citat chipurile ca să demonstreze că crestinii primelor secole credeau in moartea sufletului. Aici sf. Iustin de fapt îi îndeamnă pe creștinii să se ferească de ideea potrivit căreia un om poate fi mântuit încă din timpul vietii, la fel cum baptiștii și alte secte protestante sustin ca ei sunt mantuiti inca in timpul acestei vietii si vor merge direct in Rai. [/SIZE][/COLOR] [COLOR=black]Sfântul Iustin Martirul NU se referă in citatul de mai sus la faptul că după moartea omului, sufletul dispare si el, cum gresit incearcati să sugerați voi adventistii.[/COLOR]
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=black][SIZE=3]
Citat:
[COLOR=black][SIZE=3][/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][SIZE=3]Am tot scris si eu pt Vasinec acest lucru. Ce exemple clare de minciună și indobitocire sectară poate să ofere domnul Vasinec! Mai sus spunea ca pe el il intereseaza in mod deosebit ceea ce spun apostolii si Hristos. Când i-am dat citate ale apostolilor si ale lui Hristos, a venit iarasi cu citatele lui din Vechiul Testament care in viziunea sa vorbesc despre disparitia sufletului odata cu trupul. Noi i-am dat nenumarate versete in care se vorbeste limpede despre existenta sufletului după moarte separat de trup, dar el nu a fost si nici nu va putea sa aduca un singur verset in care sa se sugereze macar că sufletul isi pierde simtirea odata cu trupul. [/SIZE][/COLOR]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cine v-a spus ca, apostolului Petru i-a murit doar trupul iar sufletul i-a ramas viu? Cine v-a spus ca apostolul Petru s-a suit la Domnul Iisus. Poate ca nu s-a suit, la fel ca David ("Caci David nu s-a suit in ceruri" - Faptele apostolilor 2:34). Daca apostolul Petru s-a suit la Domnul, o putea face numai daca a fost INVIAT. Sub nici o forma, Domnul Iisus Hristos nu sta de vorba cu mortii sau duhurile mortilor. Asta se cheama spiritism. Am vazut, ca atat dvs. cat si colaboratorii dvs., va "agatati" foarte mult de ideea nemuririi sufletului dar nu vreti sa acceptati ideea invierii. Dumnezeu, daca vrea sa stea de vorba cu o persoana care a murit, O POATE INVIA. De asta ne spune Domnul Iisus Hristos, cand ne vorbeste DESPRE INVIEREA MORTILOR, ca "Dumnezu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii"(Matei 22:31,32) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar cum explicati voi adventistii viziunile profetesei voastre EG White care a vazut sufletele Sfintilor in Rai:[SIZE=4].[/SIZE][SIZE=5][SIZE=4] La vremea primelor viziuni avea numai șaptesprezece ani, nu citise nimic și avea mintea plină de ideile fanatice ale lui Miller din acel timp. Aceste viziuni denotă mediul și mintea ei copilărească de la acea vreme.[/SIZE] [/SIZE][SIZE=5]In prima viziune spune că a văzut "un copac cu un trunchi pe ambele maluri ale raului, amandouă din aur pur, transparent" (Scrieri timpurii, ediția 1907, p. 17). Apoi: "Am văzut două bețe lungi de care atarnau sarme de argint, iar pe sarme erau niște struguri minunați. " Imaginați-vă un pom de aur, cu sarme de argint cu struguri! O idee ce nu poate ieși decat din mintea unui copil. [/SIZE] [SIZE=5]Apoi adauga: "[COLOR=Red]Toti [/COLOR][COLOR=Red]ingerii au un bilet de aur pe care trebuie s-o prezinte la poarta orasului sfant pentru a intra si iesi." (p. 39). [/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=Red]Fiecare sunt din milioanele de mantuiti nestiuti are o coroană de aur. Ea spune: "Isus ni le-a pus pe cap chiar cu mainile Lui" (p. 16). Pentru ca i[/COLOR][COLOR=Red]nsusi Isus sa faca asta pentru miriade de rascumparati, e nevoie de sute de ani. [/COLOR]Apoi vede "o masa din argint curat, lunga de mai multe mile si pe care totusi ochii nostri o puteau vedea" (p. 19). [COLOR=Red]Toti sfintii au case de argint; [/COLOR][COLOR=Red]in fiecare casa exista un raft de aur. Sfintii isi scot coroanele de aur, le pun pe raft si merg la lucru la camp. (p. 18). [/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=Red]Vede copilasi "folosindu-se de aripioare ca să ajunga in varful muntilor " (p. 19). Apoi: "Sfintii isi foloseau aripile si urcau in va[/COLOR][COLOR=Red]rful zidului"[/COLOR] (p. 53). Unde sunt pasajele din Scriptura pentru această invatatura? [/SIZE] |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (3) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 3 | 04.05.2010 21:29:27 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (4) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 1 | 04.05.2010 19:53:57 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (2) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:55:25 |
DRUMUL SUFLETULUI DUPĂ MOARTE (1) - Parintele Cleopa | clujeanul33 | Generalitati | 0 | 04.05.2010 18:26:17 |
|