Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.07.2009, 15:30:58
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Frumoase povesti,interesante.Am citit topicul si pot spune ca m-a atras.
Gindindu-ma la numele lui mi-am adus aminte de o idee citita la Virgil Maxim :ce frumos ca nu suntem identici,ca nu ne asemanam unii cu altii f. mult pt. ca atundci ...urletul ne-ar cuprinde". Dupa aceasta mi-am amintit de subiectul unui curs de dogmatica a inaltului PS. Irineu al Olteniei in care spunea ca oamenii nu sunt identici;semanam intre noi oarecum dar nu suntem chiar la fel.Continua ca inca de la facere oamenii au fost diferiti(chiar de la Adam si Eva) si ca si in Rai ,cind vor ajunge,vor primi locuri diferite(nu amintesc acum motivul)pt. ca suntem diferiti.Genetica a reliefat(uneori mult prea ingimfata stiinta ne da peste nas mai ales atunci cind nu-i credem pe sfinti, cei ce au scris pt. noi si nu pt. ei)paradoxul in sensul ca desi suntem construiti din ,,caramizi" aproape identice,hazardul genetic face ca la un moment dat in structura sa apara alte caramizi straine si astfel nici macar genetic nu mai ne asemanam. Neasemanarea psiho-socio-culturala este cea mai evidenta fiind rezultatul factorilor din mediul social asupra unui substrat aproape identic.
Frumusetea si deliciul vietii poate consta si in faptul ca nu ne asemanam deloc ! Rezultatele le vedem lesne cu totii.
Ce ziceti ! Nu este grozav ca suntem diferiti unul de altul?
Reply With Quote
Vechi 15.07.2009, 15:41:04
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb

Daca ne-am asemana unii cu altii, daca am fi identici, ar fi mare plictiseala si tristete.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2009, 15:53:57
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
[COLOR=darkred]Imi place totul[/COLOR] atunci cand am dragoste fata de om si fata de natura.

[COLOR=darkred]Nu'mi place nimic[/COLOR] atunci cand nu am dragoste fata de om si fata de natura.

P.S. Dragostea fata de om si fata de natura inseamna totodata si iubirea lui Dumnezeu.
Din păcate unii au din cele materiale totul dar le lipsește dragostea și aceasta se simte și doare!
Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru cele pe care le am.
Îmi place să dăruiesc.
Nu am întodeauna ce, dar mă bucur chiar și atunci când pot dărui o floare.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2009, 16:56:53
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Nu e nici o diferenta intre parfumul pe care il aveau pe cand eram copil si parfumul de acum.

.
:)))Numai ca trebuie oleaca de ostenire pentru a le localiza asa cum florile ce se vind acum in piata vin din Olanda si sunt modificate genetic fiind fara miros. Insa pe ici colo prin gradinile oamenilor se mai gasesc
Reply With Quote
Vechi 15.07.2009, 16:59:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Daca ne-am asemana unii cu altii, daca am fi identici, ar fi mare plictiseala si tristete.
...dar ar lipsi debandada si ar fi ordine apropiati de imaginea cuviosilor in grupuri mari pictati in fresca de pe peretii bisericii
Reply With Quote
Vechi 15.07.2009, 17:04:28
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Baietelul meu, oride cate ori simte nevoia, cand mergem in oras imi daruieste cate o "ploritzica ", oricare o intalneste in cale, floare de papadie, in general cele de camp., de la marginea drumului...pentru el sunt doar flori si este foarte entuziasmat cand mi le daruieste, zambeste si intinde gurita pentru a-l pupa, sa-i rasplatesc gestul. Uneori depune chiar eforturi suplimentare pentru a-mi aduce o floricica dintr-o gradina indepartata si cu acces greoi.
Nimic nu se compara cu inocenta nealterata a unui copil ! In ochii lui curati, florile sunt doar flori, jucariile, jucarii menite sa le caracterizeze lumea, toate capata rostul atat de simplu al existentei. Copii sunt ingeri !
Vechi 15.07.2009, 20:46:23
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Baietelul meu, oride cate ori simte nevoia, cand mergem in oras imi daruieste cate o "ploritzica ", oricare o intalneste in cale, floare de papadie, in general cele de camp., de la marginea drumului...pentru el sunt doar flori si este foarte entuziasmat cand mi le daruieste, zambeste si intinde gurita pentru a-l pupa, sa-i rasplatesc gestul. Uneori depune chiar eforturi suplimentare pentru a-mi aduce o floricica dintr-o gradina indepartata si cu acces greoi.
Nimic nu se compara cu inocenta nealterata a unui copil ! In ochii lui curati, florile sunt doar flori, jucariile, jucarii menite sa le caracterizeze lumea, toate capata rostul atat de simplu al existentei. Copii sunt ingeri !
Pentru tine și îngerul tău blond un braț de gladione.Mi-a plăcut mult ce ai scris.
Attached Images
File Type: jpg DSCF2088.jpg (68,2 KB, 7 views)
Reply With Quote
Vechi 15.07.2009, 21:20:44
Banned

Implicit

Citeodata ma gindesc..ce bine ar fi daca ar ramine mereu ingerasi micuti si scumpi si nu ar mai creste :))
Reply With Quote
Vechi 15.07.2009, 22:01:33
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

@ory: cata dreptate ai! Pentru un copil nu exista decat adevarul, totul este real!
Vechi 15.07.2009, 22:08:21
MadalinaM MadalinaM is offline
Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Ce frumos! Sa-ti traiasca si sa te bucure mereu!
De-aia zice Mantuitorul sa fim ca pruncii pentru a dobandi Imparatia, dar cat de greu este...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce nu va place in Biserica? iosif Reguli in Biserica 436 22.09.2022 13:34:10
Imi place de o verisoara - de gradul 2 Stefan500 Generalitati 42 27.09.2013 15:21:39
Ce ne place in biserica? Darius Biserica Ortodoxa Romana 57 09.06.2010 20:15:29
Ce va place, si ce nu va place, la propria dumneavoastra persoana??? lavinia40 Generalitati 32 11.12.2009 18:20:00