Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2013, 08:23:57
Laura19
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mekahekaleka Vezi mesajul
Pentru ei care sustin orbeste ceea ce au auzit de la altii ... NU , nu se poate sa faca nicio paralela , pentru ca nu erau cipuri domne !
Este adevarat ca nu a fost un acord din partea detinutilor, dar nici in prezent nu cred ca pecetea va fi pusa fara ca oamenii sa nu stie despre ce e vorba. Si nu, nu au fost cipuri. Au fost alte unelte de torturare si distrugere fizica si psihica a oamenilor. A fost un experimanet psihologic. Victima sa se transforme in criminal.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 08:38:37
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Nu ar fi mai ortodox sa punem talcuirea Apocalipsei facuta de Sf.Parinti si de duhovnicii imbunatatiti? Sf.Scriptura nu se talcuieste dupa mintea noastra, caci nu suntem sectari.

Legat de numar. Imi amintesc de martirii din inchisorile comuniste. Si ei devenise un numar, nu mai erau strigati si trecuti in documente cu numele de botez, erau un numar. Numarul:350 la interogari. Si au ajuns Sfinti multi dintre ei. Si ce a fost la Pitesti, cu controlul individului si "ghicirea" gandurilor, a fost facuta de oameni, nu de cipuri.(nimeni nu a iesit de la Pitesti fara ca mainile sale sa nu fie patate de sange). Ma intreb eu asa, nu este aceiasi chestie? Acestora li s-a inlocuit numele cu un numar, si totusi Dumnezeu i-a mantuit! Cum e treaba? Se poate face o paralele intre cele doua?
Laura, detinutii nu se compara cu noi, cei liberi, care luam numarul al carui semn este 666 pentru a o duce mai bine, ca sa putem vinde si sa putem cumpara dupa plac. Detinutilor li s-a atribuit un numar, dar in ciuda vointei lor. Iar acel numar nu avea semnul 666. Era un alt tip de numar. E altceva. Noua ni se cere sa nu ne insemnam cu un numar de om al carui semn este 666.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 08:53:47
antoniap
Guest

Implicit

[quote=mekahekaleka;495594][quote=antoniap;495592]
Citat:
În prealabil postat de mekahekaleka Vezi mesajul

Dar de ce esti tu asa de sigura de asta ? Caci sincer interpretarea asta ai facut-o de cand a aparut treaba si la televizor si de cand au zis CATIVA parinti ca asta este (adevarat/fals?) .Cum spuneam , interpretarea biblica nu o faci ca pe interpretarea unei carti pentru copii , nu imi bat joc de Biblie ci pur si simplu te contrazic pe tine :)
La noi, problema aceasta s-a discutat foarte tarziu. In Grecia, Serbia si in Rusia s-a discutat cu mult timp in urma. Moldovenii de dincolo de Prut nu accepta nici macar CNP. Parinti a caror autoritate duhovniceasca nu poate fi contestata precum Paisie Aghioritul (in Athos) si Sfantul Lavrentie de Cernigov ne-au dat avertizarile necesare:

http://www.razbointrucuvant.ro/2007/...si-multi-orbi/
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 11:02:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu poti sa vestesti o alta apocalipsa. Daca acolo scrie sa nu ne insemnam cu un numar al carui semn este 666, ascultam de textul Apocalipsei, nu de cine ne vesteste altceva.
De parca ai fi inteles ce inseamna.
Care numar are ca semn 666?

Citat:
Daca esti ortodox, nu-ti inteleg zelul de a lua in deradere textul Apocalipsei, un text, pe care nu l-au scris ,,cipofobii.''
Nu textul Apocalipsei este problema ci interpretarea lui sectara de catre cipofobi.

Citat:
Pur si simplu nediscutand aspecte dogmatice cu cei de alte confesiuni, respect o porunca bisericeasca. Imi cunosc limitele: Nu am eu taria de a-i converti.
Dar ortodocsii de ce incerci sa-i convertesti la religia cipofobica cu pretentii de ortodoxie autentica?
Sunt mai prosti decat cei "de alte confesiuni"?

Citat:
Detinutilor li s-a atribuit un numar, dar in ciuda vointei lor.
Pai cum impotriva vointei lor, puteau sa moara si sa nu-l accepte.

Citat:
Iar acel numar nu avea semnul 666. Era un alt tip de numar. E altceva.
Asa, si unde scrie care sunt numerele care "au semn 666"?

CNP -ul se incadreaza aici?

Citat:
Laura, detinutii nu se compara cu noi, cei liberi, care luam numarul al carui semn este 666 pentru a o duce mai bine, ca sa putem vinde si sa putem cumpara dupa plac.
Deci tu ai acceptat deja?
Ca sa vezi..

Last edited by AlinB; 14.01.2013 at 11:06:37.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 11:06:54
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asa, si unde scrie care sunt numerele care "au semn 666"?

În alt loc. Nu ți-e dat ție să știi!
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 11:33:06
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Tu ai absolvit Teologia, Mihailc? Nu-mi vine sa cred, dar poate ma insel.
Și dacă a terminat Teologia crezi că intră în rândul sfinților? Poți termina Teologia și să devii ateu.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 11:34:59
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Tu ai absolvit Teologia, Mihailc? Nu-mi vine sa cred, dar poate ma insel.
Relevanța întrebării fiind... care?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 11:36:53
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Un exemplu tipic de "capcană interogativă", pe care părintele evitat-o cu înțelepciune. Mecanismul este destul de transparent: inventezi o prigoană împotriva Adevărului din oameni, apoi sugerezi alungarea crucii și icoanei din locuințe (elemente care trimit la Tradiția cu "T" mare) și lipești în final actele biometrice ca și cum ar face parte din grupul celorlalte trei. Însă părintele răspunde doar la partea referitoare la Tradiție, cu accent pe Adevăr, nicidecum pe acte biometrice de care nici nu pomenește în mod direct sau indirect. Doar un creier presetat deja pe obsesia "biometrie" face asocierea între îndemnul la prețuirea adevăratelor valori creștine al părintelui Arsenie și ultima parte a întrebării care o parazitează informațional pe prima.

Oare cine răgea pe alt topic cu exasperare:

Ei, iaca, vedem. O încercare mizerabilă de manipulare a unui venerabil duhovnic, pentru a acoperi cu autoritatea cuvioșiei sale niște sminteli revelate recent din "înaltul" blogosferei ortodoxist-sectare !
Am înțeles!! ești dintre cei cu minte nemțească..... cartea este tipărită de o editură ortodoxă sub binecuvântarea Presfințitului Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Telormanului, București 2009. În prefață se vorbește despre faptul că ATEII, când refuză cipurile se gândesc la demnitatea umană, CREȘTINII, când refuză cipurile sunt îndreptățiți de dogma credinței a Chipului lui Dumnezeu în om, iar creștinul în orice împrejurare acționează ca persoană și poziția sa nu este rodul vreunui ordin de la vreun centru coordonator, ci de la harul care locuiește într-însul.... mă dezamăgești cumplit... nici măcar nici nu te-ai obosit să vezi cine-a publicat cartea
și se mai mira Ioana că nu a văzut pe nimeni cu atitudine favorabilă cipului sau că acesta n-ar avea influență duhovnicească!
însuși părintele Papacioc spune că miroase a 666, dar e mai bine să dăm cu parfum , să punem brăduți să acopere ce ne deranjează... în final, chiar părintele susține că nu suntem proști! dar e bine că se aruncă cu lături în preoți chiar de "credincioși"... n-ar fi chiar prima dată!! vai nouă, ce nație de nemți!
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 12:07:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Voi mi-ati atras atentia asupra doamnei respective; dar pe mine ma lasa rece.
Am atras atenția asupra doamnei respective, tocmai ca să văd dacă te complaci în asemenea "super argument".

Citat:
Pot sa-mi gasesc si singura argumente mai temeinice, decat cele expuse de aceasta.
La început aveai o altă părere. Tocmai am atras atenția că aducând asemenea argumenete, nu veți convinge pe nimeni.

Citat:
Dar ceea ce ma surprinde este "sensibilitatea" ta la un cuvant de-al Antoniei.
Sensibilitate? Dacă nu sunt de acord cu aberațiile ei, am fost catalogat anticreștin. Nu am făcut decât să semnalez acest fapt.

Citat:
In primul rand ea nu este rau intentionata; si in al doilea rand, crestinii vor fi supusi la presiuni muuuuult mai mari pe viitor. Te sperii dintr-atata?!?
Nu am comentat intenția ei, ci agumentele ei. Poate într-un final vei reuși să faci diferența.

Citat:
Penibilul consta in faptul, ca incercam sa convingem persoane, care nu sunt, nu au fost si nu vor fi sincere. Unii, mai putin rutinati, chiar schimba din cand in cand partea baricadei;
Baricada prostiei? Nu mulțumesc, eu așa ceva nu servesc, doar de dragul "bunei intenții".

Citat:
Am impresia ca vorbesc cu mai multe "clone", dupa stilul folosit.
Interesant că ai ajuns la concluzia asta, doar când nu sunt de acord cu soluțiile aberante - d-na judecător și prostestele pe care le-am postat. De aici poate și alegerea mea de a dezerta.

Citat:
ca nu scriu nimic despre ei: nu stii daca sunt femei sau barbati; daca sunt crestini si de care; daca locuiesc la oras sau la tara; nimic, absolut nimic.
Nu scriu nimic despre mine din alte considerente. De când am devenit subiectul topicului? Apoi sunt multe ate motive pe care oricum nu le vei înțelege.

Citat:
Curata bataie de joc, in conditiile, in care unii "fraieri" si-au dat si numele adevarat si isi exprima si parerea direct.
E propia lor alegere, nimeni nu i-a obligat să o facă. Dar asta nu înseamnă că dacă ție așa ți se pare că e corect, eu trebuie să mă conformez dorinței tale. Poate îmi respecți alegerea și treci pese detaliile tale subiective.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2013, 12:25:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Baricada prostiei? Nu mulțumesc, eu așa ceva nu servesc, doar de dragul "bunei intenții".
Mă refer la organizatorii anonimi, precum și la liderii anonomi care vorbesc: http://www.youtube.com/watch?v=T0SzRLZKt0w, http://www.youtube.com/watch?v=bGYpC2wpC64, http://www.youtube.com/watch?v=uEdK1m5aFBE

Last edited by ovidiu b.; 14.01.2013 at 12:27:55.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sanatate Mosh-Neagu Postul 255 30.07.2017 13:46:00
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 16:05:09
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 134 26.11.2012 01:34:06
Religie alternativa CristanN29 Despre Biserica Ortodoxa in general 8 25.11.2010 12:05:42
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 4 15.09.2010 12:58:53