![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ajuta la mantuire asa atitudine?!?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt un mirean si nu trebuie sa stiu toate amanuntele legate de Sfintele Taine. Daca nu ai Teologia, mi-e teama ca nu stii nici atat, dupa afirmatiile facute. Dar atat eu, cat si tu, precum si ceilalti, suntem la mila lui Dumnezeu ca sa ne mantuim. Asta e important!
|
|
|||
|
|||
![]()
Tu ai absolvit Teologia, Mihailc? Nu-mi vine sa cred, dar poate ma insel.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"" Se pare ca sunt mai multi catolici deghizati in ortodocsi decat ne imaginam! " (miha_anca) Daca stiti jigni omul, inseamna ca sunteti perfect capabila sa si primiti replici pe masura, purtate la nivelul pe care l-ati ales sa dialogati. Last edited by ioanna; 14.01.2013 at 00:43:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evenimentul se numeste BOTEZ. Nimeni nu spune, referindu-se la eveniment: fac mirungerea copilului; ci se spune: fac botezul copilului; ceea ce la ortodocsi include si mirungerea. Doar la catolici mirungerea se face separat si anume la confirmare. Acum ca s-a clarificat si aceasta problema, poate revenim la cipuri, caci suntem off-topic! Dar este o tehnica a unora de a devia discutia, pentru a nu continua cu tema principala. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am mai scris si aici despre asta. "Noutatea bomba pe care o introduce este ca calugarii atoniti care au inceput miscarea anti-666 (printre care Pr. Staret Paisie) au imprumutat ideea dintr-o sursa protestanta evanghelica: iata un interviu cu staretul (in greaca) in care parintele pare sa recunoasca "contributia" de inspiratie americana (Mary Stewart Relfe: “The New Money System 666”, 1982, Montgomery, Alabama - in cartea-biografie a Pr. Paisie scrisa (in 1998) de ieromonahul Christodoulos la pag. 91 rezulta ca staretul atonit era intr-adevar in posesia acestei carti). Aici gasiti un interviu (tot in limba greaca, anul 2000) facut cu PS sa Mitropolitul Meletios de Nikopolis in care dezminteste "mitul 666". (inca mai caut varianta engleza a cartii sale... altfel ma apuc s-o traduc chiar eu din rusa)" http://forum.teologie.net/viewtopic.php?f=22&t=985 http://www2.cytanet.com.cy/gogreek/paisios.htm
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau protestant. Sa nu ai nici un dubiu in privinta asta. In privinta "corijarii" - nu cred ca era necesara - ti-am raspuns mai sus. |
|
|||
|
|||
![]()
Spun ca sunt ignoranti, de la tine avem pretentii mai mari, dar se pare ca iti place sa faci pe avocatul ignorantei :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In rest, sper sa nu incepem sa discutam despre cele 7 Sfinte Taine, aici, pe topicul despre cipuri. Ca mirean am voie sa ma exprim ca un mirean. Dar un absolvent de teologie cum spune: "Va invitam la botezul urmat de mirungerea fiului nostru?!?" Ar fi mai mult decat ciudat sa auzim sau sa citim asa ceva. Dealtfel ar fi cam greu sa aplice pecetea Sfantului Duh in vreme ce copilul e scufundat in cristelnita, nu?!? Logic! Cautati doar nod in papura. Last edited by Miha-anca; 14.01.2013 at 01:11:18. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sanatate | Mosh-Neagu | Postul | 255 | 30.07.2017 13:46:00 |
o rugaciune pentru sanatate | maria32 | Umanitare | 34 | 09.07.2015 16:05:09 |
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate | dorinastoica14 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 134 | 26.11.2012 01:34:06 |
Religie alternativa | CristanN29 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 25.11.2010 12:05:42 |
Rugaciune pentru Sanatate | t_a_pirvu | Umanitare | 4 | 15.09.2010 12:58:53 |
|