![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
A venit la mine ieri, pentru consiliere (asta-i meseria mea) un baiat cam de varsta ta (el e intr-a 12-a) si spunea exact ce zici tu. Cunoscind postarea ta de aici, cand a inceput sa vorbeasca am crezut ca traiesc o experienta de deja vu, deja connu, sau ca mi se joaca o farsa... Discutind despre necazul lui, deodata a facut o descoperire pe care, iata, ti-o impartasesc si tie. A zis cam asa: "Parca vad o sosea pe care circula un fel de energie de la mine spre lume si de la lume spre mine, ca pe orice sosea... In ambele sensuri circula energie ca si cum masinile ar trece zbarniind unele pe langa altele... Dar stai, la mine nu e asa: la mine nu vine nimic dinspre lume ... Ma tot uit, poate vine vreo masina cu dragoste si spre mine... dar nu vine... Astept, astept, degeaba... dar nu vine. Uite, asta e necazul meu." Apoi mi-a trecut prin minte sa il intreb: si ce ai putea sa faci, ce sta in puterea ta sa faci? Vrei cumva sa atragi "masini cu dragoste" spre tine? Sa le faci semn? Sa aprinzi vreun foc asa cum fac naufragiatii de pe insule, doar-doar i-o vedea vreun vapor sau vreun avion...? Nu, mi-a spus el, nu imi place sa ma simt un naufragiat, nici nu cred ca sunt... Mai degraba...AHA! STIU! SOSEAUA ASTA E FACUTA CA SA CIRCULE ENERGIA IUBIRII PE EA SI NU CONTEAZA IN CE SENS CIRCULA! POT SA TRIMIT EU MASINI, DACA ELE NU VIN! NU CONTEAZA SENSUL, CONTEAZA SA FIE IUBIRE PE SOSEA!!! Am ramas uimit de metafora clientului meu, nu ma gandisem asa niciodata. Dar cred ca a spus un mare adevar: cand nu primim afectiune, ne putem incalzi inima oferind noi ceea ce asteptam de la altii. Nu conteaza sensul, nu e important de unde vine dragostea, important e ca ea sa fie in noi, pe soselele noastre interioare. Deci, daca vrei dragoste in inima ta, ofera dragoste! Sunt atitia in jurul tau care au nevoie de afectiunea ta, asa cum o poti oferi acum. Incepe prin a darui tu altora, ceea ce ai tu insuti atat de mult nevoie... Cred cu tarie ca Bunul Dumnezeu te va rasplati din plin pentru asta, dar pana la rasplata Lui pe care tu o astepti, te vei simti tu insuti fericit pentru ca prin tine circula iubirea (care de la El este pusa in tine, ca o saminta, ca un bob de mustar, ca un bob de drojdie in aluat, ca un talant - vezi pilda talantilor si celelalte). NU CONTEAZA SENSUL, CONTEAZA CA SOSEAUA IUBIRII SA NU FIE GOALA! Nenorocit e, mai degraba, cred, cel care nu mai ofera nimic desi primeste tot... |
|
|||
|
|||
![]()
Sa aflam DESPRE? ... Him!...
Pai nu asta vor, de o mie de ani, apusenii nostri frati?... Ce-ai zice sa inlocuim pe DESPRE cu IN? Alternativa ar suna asa: "Sa aflu mai multe IN Dumnezeu fiind, prin harul Lui, despre mine, pacatosul, si despre rostul meu pe lume." Sfantul Dionisie Areopagitul era foarte categoric in privinta incapacitatii noastre de a cunoaste DESPRE Dumnezeu: "Dumnezeu NU e ..., NU e ..., NU e ..." Sfantul spulbera prin formularile sale toate parerile noastre iluzorii despre Cel de nepatruns cu mintea omeneasca. Vestea buna a dat-o insa Sfantul Grigorie Palama si apoi intreaga traditie rasariteana a isihasmului. Sa fiu in comuniune, da! Cu intreaga Biserica, parte dintr-un singur organism al carui Cap e Insusi Dumnezeu. Sa aflu despre, nu prea ma preocupa. Pur si simplu nu sunt curios. Nu acum. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
“Tu fa bine si asteapta raul. Binele ti-l va rasplati Dumnezeu. Daca oamenii, rudele ti-ar face bine, tie ce cruce ti-ar mai ramane? Deci roaga-te pentru cei ce te blesteama, fa bine celor ce-ti fac rau; celui ce-ti cere nedrept da-i tot ce-i trebuie lui din lacomie. Cu alte cuvinte, nu te impotrivi raului cand te asupreste cu nedreptate, ca sa nu calci legea iubirii de Dumnezeu si de oameni, indiferent cum sunt ei. Tu fii cum trebuie. Tu sa ai grija sa nu zici rau absolut nimanui, indiferent ce nedreptate ti-ar face pentru ca iertandu-le toate, asa urmezi lui Iisus, asa tii impotriva firii sau mai bine zis mai presus de fire legea lui Dumnezeu – a iubirii. Cu toti sunt fiii lui Dumnezeu, chiar daca ei tagaduiesc asta, iar tu trebuie sa stii ca si ei au un suflet de mantuit.” PARINTELE ARSENIE BOCA ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si poate stabili cineva cand e targul corect? Care e masura, poti sa spui? Sandule, eu cred ca ai de luat o hotarire, a ta si numai a ta personala: ori vrei sa fii unul din fiii lui Dumnezeu, ori nu vrei. Fiul iubitor este dornic sa devina asemenea tatalui. Daca vrei sa devii fiul lui Dumnezeu, atunci exerseaza = facind ca EL: ofera permanent dragoste! Exerseaza, fara sa astepti nimic in schimb. Hai, curaj! Apoi sa ne spui si noua cum a fost... |
|
||||
|
||||
![]()
“Tu fa bine si asteapta raul. Binele ti-l va rasplati Dumnezeu."
Citatul acesta dat de Melissa din parintele Arsenie Boca spune esentialul despre atitudinea pe care trebuie s-o ai. Daca astepti rasplata pentru binele facut atunci o vei primi poate de la oameni, dar daca nu astepti rasplata de la oameni sigur o vei primi de la Dumnezeu. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
p.s a fost parerea mea! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iti tri o poezie pe care am scris-o......... Sa mergi cu capul sus mereu! Ai curajul sa mergi mai departe, Ia-o de fiecare data de la capat Atunci cand in drumul tau vei cadea! Bate la fiecare poarta. Poate o deschide cineva Daca nimeni nu te va auzi Nu te ingrijora; Fi optimist si nu te lasa Sterge-ti lacrima ,grea, De pe fata ta Priveste numai in fata Si fa-ti ca tovaras de drum speranta si dragostea Nici credinta tie sa nu iti lipseasca , Caci cu ea vei urca Drumul iti este ales de El Asta nu uita! Pune-ti nadejdea numai in Dumnezeu, Si toate iti vor parea mai usoare mereu. Sper sa-ti placa si daca vrei astept sa-mi vizitezi blog-ul.:) Trebuie sa ai incredere in tine si in Dumnezeu, asta este cel mai important
Fericiti sunt cei nefericiti Pr Horia In curand cu ajorul Pr Horia voi avea o carte cu poeziile mele.:):) Doua dintre blog-urile mele; http://puiut.wordpress.com/ Poeziile mele, http://georgiana-speranta.blogspot.com/ Cate odata sa putem invinge avem nevoie de ajutor |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cand unul din parinti ramane singur | Carine | Generalitati | 15 | 27.08.2011 18:52:52 |
SF.Maslu cu un singur preot? | anisoara | Generalitati | 10 | 12.07.2011 02:39:11 |
O singura turma si un singur pastor! | Templier Knight | Despre Sfanta Scriptura | 4 | 16.02.2011 12:10:51 |
Isus cu un singur ''i'' | Templier Knight | Generalitati | 63 | 12.12.2010 14:20:27 |
Unul singur vindecator - DOMNUL, MANTUITORUL | LapetiteMoc | Maslul | 0 | 05.05.2009 14:51:14 |
|