Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.10.2016, 08:26:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
România nu ar fi prima țară în care cetățenii ar modifica Constituția pentru a proteja familia tradițională. Pentru a împiedica căsătoriile între persoane de același sex, astfel de măsuri constituționale s-au luat în Croația, Slovacia, Bulgaria, Lituania, Letonia, Polonia și Ungaria. De asemenea, Rusia, Australia și India au interzis, căsătoriile homosexuale.
În România, mai multe proiecte pentru introducerea “parteneriatelor civile” între persoane de același sex au fost respinse de către Parlament. Principalele culte din România, în frunte cu Biserica Ortodoxă Română s-au pronunțat împotriva adoptării unei legislații care să permită căsătoriile între persoane de același sex.
Da, clar, in tari din astea primitive sau putinistice, cum se putea altfel.

In tari de o glorioasa democratie si civilizatie, ca cea unde au ajuns ca doi clovni sa se certe pentru presedentie, avem obiceiuri de mai mult bon ton: casatorii homosexuale, educatie homosexuala in scoli, desigur, in spiritul tolerantei, femeile nu mai au intimitate nici la toaleta pentru ca barbatii se pot simti si ei femei daca doresc, etc.
Vechi 31.10.2016, 08:43:58
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Practic, noul proiect de lege urmărește revizuirea articolului 48, alineat 1 din Constituția României. Astfel, din „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”, noul articol constituțional se va transforma în „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”
Autorii consideră că ‘ “soți” este un termen vag și deschis interpretărilor. De aceea, pentru a proteja și sprijini nașterea și creșterea generațiilor viitoare, considerăm că acesta trebuie înlocuit”, scriu inițiatorii.
“Propunerea legislativă privind revizuirea articolului 48, alineat 1, din Constituția României vine din convingerea fermă că familia este mai mult decât o „instituție” ce asigură „creșterea, educația și instruirea copiilor”. Familia este, în primul rând, locul în care generațiile viitoare se nasc, iar protejarea ei înseamnă protejarea continuității României ca națiune.
Viitorul societății românești, a valorilor și tradițiilor sale, depinde de felul în care formăm generațiile viitoare. Familia, întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, este singura relație interumană ce asigură mediul propice nașterii, creșterii și educației acestor generații în spiritul valorilor sus amintite”, se arată în comunicat.
Un text foarte bun. Asa sa fie, cu ajutorul lui Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 08:46:33
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
In mod direct nu, ca nu-ti permite eticheta si daca ai face-o la modul asta, toti te-ar repudia ca pe o cizma stricata.
Nu ca acum ai culege lauri de glorie, dar in fine.

Ca sa fac un rezumat la ce ai sustinut pana acum:

1. Aia de la Coalitia pentru familie sunt dubiosi.

2. semnaturile adunate pentru referendum sunt dubioase,

3. "toleranta" o promovezi ca un soi de valoare absoluta - desi nimeni nu are o definitie concreta,

4. te ofuschezi cand ti se aduce aminte ca nu exista asa ceva in sistemul de valori crestin,

5. o tara intreaga, inclusiv Patriarhia a innteles foarte bine aluziile functionarului Iohanis, vremelnic numit sa slujeasca interesele natiunii dar se pare ca o face pentru interesele altora.

6. numai tu incerci sa o dai altfel, dezvoltand spre justificare tot felul de teorii amuzant despre conspiratii politice care au ca tinta "protejatii" lui politici (are voie sa aiba asa ceva?),

6. contesti dreptul electoral al crestinilor - ti se pare aberant sa schimbe un presedinte care nu le place, care a ajuns presedinte doar si numai pentru ca alternativa era si mai nasoala - mr. Ponta.

7. ameninti cu tot felul de repercursiuni fantasmagorice daca indraznim sa luam atitudine,

8. vai ca ce buni sunt gheii si noi lipsiti de recunostinta pentru "binefacerile" lor

9. ce retardati suntem fata de glorioasele civilizatii de unde bate "vantul schimbarii" imorale,

10. victimizezi in numele gheilor desi ti se explica ca nu este ceva indreptat impotriva lor ci pentru valorile traditionale

etc.

Ca sa nu mai mentionez si ofensive asemanatoare, oarecum corelate cu problema asta, pe alte subiecte.

Deci da, tragand linie, esti Gica Contra, cel putin fata de cei care incearca sa se opuna "vantului schimbarii" care avand in vedere de unde a iesit si incontro se indreapta, nu e de mirare ca pute nasol de la o posta.
Scrii prostii, ca de obicei.
Se pare ca ai o nevoie patologica sa te iei la harta cu oricine, pentru orice...
Ar fi amuzant, daca n-ar fi trist.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 08:48:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Scrii prostii, ca de obicei.
Se pare ca ai o nevoie patologica sa te iei la harta cu oricine, pentru orice...
Ar fi amuzant, daca n-ar fi trist.

Contezi pe faptul ca nu a stat nimeni sa parcurga tot subiectul sa vada toate cele de mai sus?

Chiar vrei sa-ti arat cu citate unde ai scris tot ce e rezumat acolo?
Vechi 31.10.2016, 08:52:18
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Ce anume am inteles gresit, Dragos?
Programul Coalitiei sau ce anume... Te rog mai zi-mi o data.
Da, programul coaliției. Ea nu și-a propus să modifice nimic, doar să clarifice fără nici cel mai mic echivoc ce înseamnă "căsătoria".

Citat:
Pana imi raspunzi, mai formulez o intrebare: tu chiar crezi ca eu apar/promovez homosexualitatea si ca sunt impotriva petitiei? Si ca sunt un fan al Presedintelui pe care il am, asa, ca un fel de idol?
Chiar asta ai inteles despre mine?
Eu n-am zis că aș fi înțeles ceva concret despre tine, cel puțin pe acest topic.
Da' am din ce în ce mai mult impresia că vorbim împreună și ne înțelegem separat.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 09:03:53
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Da, clar, in tari din astea primitive sau putinistice, cum se putea altfel.

In tari de o glorioasa democratie si civilizatie, ca cea unde au ajuns ca doi clovni sa se certe pentru presedentie, avem obiceiuri de mai mult bon ton: casatorii homosexuale, educatie homosexuala in scoli, desigur, in spiritul tolerantei, femeile nu mai au intimitate nici la toaleta pentru ca barbatii se pot simti si ei femei daca doresc, etc.
We already have a plan; now we just need to ensure that it is implemented consistentl :)
Vechi 31.10.2016, 09:06:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Ce plan dom'le, singurul plan este acela de a strica combinatiile electorale ale lui Iohanis si cei vinovati nu sunt decat crestinii, restul sunt civilizati si politicosi si toleranti (cu toate si toti mai putin cu crestinii care raman la valorile traditionale) pana in maduva oaselor, sa fereasca Dumnezeu sa-i suspectam de ceva necurat.
Vechi 31.10.2016, 09:50:00
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
Important e ca in urma intalnirilor unii dintre noi am ramas cu ceva care tie iti scapa: cu prieteni. Ne-am intalnit apoi de mai multe ori, am mers la biserica impreuna, am facut si altele.
Nu tin evidenta numarului tau de prieteni, dar pe-aici esti "inamicul tuturor"! (Ma refer la "valoare crestina", nu capacitate intelectuala). Oricum, spuneam ca NU CRED in astfel de miracole, mai ales cand vorbim de "caractere tari"!

Citat:
Pozitia ta comparativ cu a mea... Pe cine intereseaza comparatia? Ce suntem la vreun concurs de etalare? Nu esti cam mosh pentru "romanii au talent"?
Pe mine nu ma intereseaza absolut deloc. Nu are nici o relevanta.
In ciuda intelectului tau neindoielnic, ironia aluneca in penibil. Fa dovada ca esti la nivelul intelectual pretins. Despre ce vorbim, nu despre pozitii si atitudini? Vad ca deja Alin ti-a pus la dispozitie cel putin 11 puncte de vedere care ar trebui sa te puna serios pe ganduri, ca si crestin ortodox (ca despre viitorul credintei neamului nostru este vorba de fapt). Din cate constata toata lumea, tu nu numai ca nu esti genul care sa oferi "avantaje" reale unor suflete in deriva (cu un colind si un pachetel cu mancare nu ne mantuim, daca ii trimitem pe urmasii beneficiarilor... la dracu'), dar te pozitionezi impotriva lor, desi sustii negru pe alb ca... o sprijini din tot sufletul... Sa intelegem ca ai dubla personalitate? In cine sa ne incredem? In pro - tolerantul Ioan Cezar, sau in sprijinitorul familiei traditionale? In cel ce pui la indoiala voturile celor peste 3 milioane de romani constienti de pericolul ce ne paste (de fapt cred ca asta m-a catapultat direct la extrema cealalta in ce priveste caracterul tau de fals crestin, iar daca pana atunci iti dadeam circumstante, in acel moment ai devenit "lup intre oi", si te tratez ca atare), sau in pacifistul coplesit de bune intentii, gata de... noi prietenii si intalniri ziditoare? Fa un efort (chiar daca ti-e greu) si vezi aceasta uriasa discrepanta intre vorba si atitudine. Nimeni nu se pretinde nici sfant, nici intelept. Cu totii avem scapari si rautati. In principiu ar trebui sa fie de-ajuns o data, de doua, de trei ori sa ni se spuna ca gresim, ca sa intelegem si sa ne indreptam. Dar pe-aici tu ramai mai departe Gigi-contra, adancind pe zi ce trece prapastia intre tine si ceilalti. Repet, pana nu ai pus la indoiala semnaturile, te consideram un naiv care a inteles gresit un discurs cu implicatii grave si subversive pentru viitorul copiilor nostri. Nu lupta nimeni impotriva ta, si nici impotriva Presedintelui, ci a ideilor extrem de nocive pe care le scoateti din sertar. Macar Presedintele este "presat" de Europa, dar tu nu ai scuze. Iar perversitatea "gratuita" e mult mai periculoasa decat cea impusa de criterii politice!
Asadar toti stim bine ca tu nu esti prost. Si mai stim bine ca ESTI crestin-ortodox! Comporta-te ca atare: fii alaturi de Biserica ta, nu impotriva ei si nici a mai marilor ei. Daca "mai marii" gresesc, are Dumnezeu grija sa-i schimbe la vreme. Datoria noastra este sa ne rugam pentru ei mai mult decat pentru fratii si parintii nostri, nicidecum sa-i ponegrim si astfel sa ne dezbinam intre noi!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 09:58:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Auch. am gresit numerotarea, mersi Moshu' :)

Faina predica, sper sa se prinda ceva-ceva.
Vechi 31.10.2016, 10:36:23
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
... fii alaturi de Biserica ta, nu impotriva ei si nici a mai marilor ei. Daca "mai marii" gresesc, are Dumnezeu grija sa-i schimbe la vreme. Datoria noastra este sa ne rugam pentru ei mai mult decat pentru fratii si parintii nostri, nicidecum sa-i ponegrim si astfel sa ne dezbinam intre noi!
Retorica ieftina, fara legatura cu tot ce am scris pe topic.

Ma situez impotriva unor practici nefiresti, agresive, care aduc un plus de tensiune in plan social si care nu tin de conduita crestina.
Nu sunt de acord cu fundamentalismul crestin si cu tendintele spre legionarism si alte cazaturi ideologice. Biserica nu e ideologie politica, e Casa ori Corabia mantuirii oamenilor.
Sunt impotriva episcopilor mitarnici si a controlului lui Gigi Becali asupra unor oameni din Biserica.
Nu sunt de acord cu modul in care unii dintre crestini, folositi de unii si de alti pentru interese particulare, dau tonul razmeritei impotriva presedintelui si a ordinii sociale, cu aroganta incompatibila statutului de rob smerit al Domnului.
Nu pot accepta modul barbar in care sunt tratati la noi, in general, homosexualii. Cu atat mai mult cu cat unii dintre homosexuali si alti oameni cu alte poveri fac parte din Biserica. Pentru acestia ma astept ca oamenii crestini sa arate omenie, ingaduinta, sprijin, duh jertfelnic.
Sunt pentru iubirea homosexualilor, nu pentru ostracizarea si defaimarea lor. Porunca avind de la Hristos iubirea de vrajmasi.
Reply With Quote
Răspunde