Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.10.2009, 14:32:47
Marimira's Avatar
Marimira Marimira is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

topcat: Sint ateu si voi ramine asa, iar comportamentul oricum nu mi-l voi schimba, chiar daca citesc sau nu Biblia.
Nu conteaza cum o citesc si cum o citez, concluziile trebuie sa fie aceleasi
Bineinteles ca v-ar aduce tuturor o bucurie daca eu as deveni crestin, insa nu sint chiar in halul asta de altruist :)
Dar de asta ce zici?
Marcu 4:11-12
„Voua” le-a zis El „v-a fost dat sa cunoasteti taina Împaratiei lui Dumnezeu; dar pentru cei ce Sunt afara din numarul vostru, toate lucrurile Sunt înfatisate în pilde;
pentru ca „macar ca privesc, sa priveasca si sa nu vada, si cu toate ca aud, sa auda si sa nu înteleaga, ca nu cumva sa se întoarca la Dumnezeu, si sa li se ierte pacatele.”

Acestea au fost scrise special pt.tine topcat!
Hristos s-a nascut, a patimit si a inviat si pt. tine, ca sa te mantuiesti, sa vii in lumina si dragostea Sa, chiar daca tu nu crezi!
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 14:56:52
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marimira Vezi mesajul
topcat: Sint ateu si voi ramine asa, iar comportamentul oricum nu mi-l voi schimba, chiar daca citesc sau nu Biblia.
Nu conteaza cum o citesc si cum o citez, concluziile trebuie sa fie aceleasi
Bineinteles ca v-ar aduce tuturor o bucurie daca eu as deveni crestin, insa nu sint chiar in halul asta de altruist :)
Dar de asta ce zici?
Marcu 4:11-12
„Voua” le-a zis El „v-a fost dat sa cunoasteti taina Împaratiei lui Dumnezeu; dar pentru cei ce Sunt afara din numarul vostru, toate lucrurile Sunt înfatisate în pilde;
pentru ca „macar ca privesc, sa priveasca si sa nu vada, si cu toate ca aud, sa auda si sa nu înteleaga, ca nu cumva sa se întoarca la Dumnezeu, si sa li se ierte pacatele.”

Acestea au fost scrise special pt.tine topcat!
Hristos s-a nascut, a patimit si a inviat si pt. tine, ca sa te mantuiesti, sa vii in lumina si dragostea Sa, chiar daca tu nu crezi!
Draga marimira, pentru mine, citatele biblice au prea putin rost, eu le folosesc numai pentru ca ele conteaza pentru voi.
De ce nu si Dzeu ar fi o pilda?
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 15:15:44
Marimira's Avatar
Senior Member

Implicit

topcat: Nu e nici o discrepanta, nu stiu ce nu intelegi: primesti o pedeapsa vesnica pentru niste pacate nevinovate.

Omule, topcat e just sa platesti vesnic pt pacatele pe care le savarsesti in aceasta viata, pt ca esti condamnat atunci cand toata viata ai lucrat faradelegea, rautatea si pacatul si pt. tine este trasatura definitorie, ti-ai ales sa fii asa toata viata, nu doar o data, de doua ori, de 13 ori, etc.ti-ai ales sa fii asa prin defionitie sa fii rau si sa lucrezi raul cu toata fiinta si puterea ta, toata viata, sa distrugi totul in jur permanen. Pt aceasta dorire si lucrare a ta consecventa (nu accidentala, se iarta prin cainta si schimbare) de o viata, te-ai "orientat" - ti-ai ales- si culegi roadele faptelor tale! Deci meriti pedeapsa vesnica pt orientarea si rodirea faptelor tale de o viata! Intrucat tu ai ales sa lucrezi in slujba raului cu ostentatie si abnegatie, intrucat acolo unde nu exista lumina sigur este intuneric, unde nu este dreptate sigur este nedreptate, unde nu este bucurie este sigur tristete, unde nu este iubire este ceva rau, unde nu este D-zeu sigur este celalt raul prin defintie care aduce suferinta, jalea in vesnicie...pt.faptul ca noi cu buna stiinta am facut o alegerept toata viata, pt tot timpul ce l-am avut la dispozitite!
D-zeu care este lumina, dreptate, adevar si iubire sa te lumineze si pe tine sa intelegi, doar ca eu ma indoiesc ca intelegand vei recunoaste pt. ca ai sadita adanc in subconstient o mandrie (pacatul caderii ingerilor!) care nu te va lasa fie sa vezi , fie sa crezi, fie sa recunosti!
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 15:28:27
topcat
Guest

Implicit

Citat:
tot timpul ce l-am avut la dispozitite!
Si tu generalizei, ca Fani
Citat:
D-zeu care este lumina, dreptate, adevar si iubire sa te lumineze si pe tine sa intelegi, doar ca eu ma indoiesc ca intelegand vei recunoaste pt. ca ai sadita adanc in subconstient o mandrie (pacatul caderii ingerilor!) care nu te va lasa fie sa vezi , fie sa crezi, fie sa recunosti!
Am acest drept
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 15:52:34
Marimira's Avatar
Senior Member

Exclamation

topcat: Am acest drept

Du-te omule, umbla unde vrei fa ce doresti dar sa stii ca pt. toate vei da socoteala si daca vrei si daca nu vrei...Cel Care ti-a daruit-o te va intreba de ce ai irosit-o!
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 16:00:35
topcat
Guest

Implicit

Citat:
topcat: Am acest drept

Du-te omule, umbla unde vrei fa ce doresti dar sa stii ca pt. toate vei da socoteala si daca vrei si daca nu vrei...Cel Care ti-a daruit-o te va intreba de ce ai irosit-o!
De ce mi-as irosi viata cind, repet, as face aceleasi lucruri bune pentru altii si daca as crede si daca nu in Dzeu?
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 16:11:24
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit

Citat:
topcat: Nu e nici o discrepanta, nu stiu ce nu intelegi: primesti o pedeapsa vesnica pentru niste pacate nevinovate.

Omule, topcat e just sa platesti vesnic pt pacatele pe care le savarsesti in aceasta viata, pt ca esti condamnat atunci cand toata viata ai lucrat faradelegea, rautatea si pacatul si pt. tine este trasatura definitorie, ti-ai ales sa fii asa toata viata, nu doar o data, de doua ori, de 13 ori, etc.ti-ai ales sa fii asa prin defionitie sa fii rau si sa lucrezi raul cu toata fiinta si puterea ta, toata viata, sa distrugi totul in jur permanen. Pt aceasta dorire si lucrare a ta consecventa (nu accidentala, se iarta prin cainta si schimbare) de o viata, te-ai "orientat" - ti-ai ales- si culegi roadele faptelor tale! Deci meriti pedeapsa vesnica pt orientarea si rodirea faptelor tale de o viata! Intrucat tu ai ales sa lucrezi in slujba raului cu ostentatie si abnegatie, intrucat acolo unde nu exista lumina sigur este intuneric, unde nu este dreptate sigur este nedreptate, unde nu este bucurie este sigur tristete, unde nu este iubire este ceva rau, unde nu este D-zeu sigur este celalt raul prin defintie care aduce suferinta, jalea in vesnicie...pt.faptul ca noi cu buna stiinta am facut o alegerept toata viata, pt tot timpul ce l-am avut la dispozitite!
Lasa-l in pace surioara,nu vezi cata incapatanare are,pe unul ca acesta numai Dumnezeu IL poate salva.Numai ca sa stii topcat, ca salvarea vine doar daca vrei si tu, dealtfel te sfatuiesc sa mai treci cu privirea prin topicul deschis de tine "despre chinurile vesnice ale iadului".Si inca un sfat,numai pierde vremea de pomana pe forum,din ateu poata sa iasa un crestin,dar din crestin nu iese ateu,cel mult poate rataci intr-o alta confesiune.Cauta*ti alte preocupari .
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 16:14:06
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemis Vezi mesajul
Uite,iarasi scrii ce scrii dupa cum iti dicteaza mintea si la urma vii cu o fraza care ar trbuie sa te faca sa reflectezi mai adanc.Toti vom ajunge la Judecata.Frate Ionut,in vesnicie nu mai sant veacuri si alte veacuri cu posibilitati de pocainta si indreptare(invatatura bisericii ortodoxe).La sfarsitul veacului(timpului nostru) se termina totul,incepe vesnicia fericita sau chinuita.Expresia vecii vecilor este egala cu vesnicia.Iarta-ma frate dar ceea ce spui tu sunt ierezii, neconforme cu invatatura ortodoxa.E bine ca-ti pui intrebari dar tot la fel de bine este sa cauti raspunsul in invatatura sf.parinti.
Postul de mai sus e un gand, o presupunere, o simpla idee. Nu am afirmat ca asa va fi de vreme ce nimeni nu stie ce va fi dupa Judecata. Nici macar ingerii! Aici suntem pe un forum si ne dam cu parerea care si cum se pricepe...

Acum te rog frumos sa vii cu niste linkuri de la acei Sfinti Parinti pe care ii tot invoci, sa vad si eu clar cine scrie ca focul Iadului va arde la propriu, viermii rod si tartarul e mai rece ca zero absolut. Deocamdata suntem la faza parerea ta versus parerea mea, exceptand postarea 34.

Citeste inca o data si judeca ce scrie in povestea postata de tine:

Eu insa am fost coplesit peste tot de acest vierme atat de rau,care se tara prin toate madularele mele si-mi rodea intr-un chin nespus de ingrozitor toate madularele dinlauntrul meu,iesind cand prin gura,cand prin urechi ori pe nas si apoi se intorcea iar inauntru.Dumnezeu mi-a dat putere asupra lui,asa incat puteam sa-l iau in mana si sa-l intind.

PS: ma risc sa ma fac vinovat de ceea ce numesti tu slava desarta in ideea ca poate unii dintre necredinciosii care ne viziteaza isi vor schimba opinia negativa despre ortodoxie.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 16:41:44
Marimira's Avatar
Senior Member

Implicit

"Cuvintele celor înțelepți sunt ca boldurile de îmboldit dobitoacele și ca niște cuie înfipte și ascuțite și sunt date de un Păstor.
12. Și peste toate acestea, fiul meu, să fii cu luare aminte: scrisul de cărți este fără sfârșit, iar învățătura multă este oboseală pentru trup.
13. Iată pe scurt; tot ceea ce ai auzit aceasta este: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui! Acesta este lucru cuvenit fiecărui om.
14. Căci Dumnezeu va judeca toate faptele ascunse, fie bune, fie rele."
(Eclesiastul cap.12)

topcat:Iti multumesc pt.compasiune dar te inseli, eu nu-mi caut creatorul, voi faceti asta.

Omule noi L-am gasit de mult, ne bucuram in fiecare zi de prezenta Sa in viata noastra, Ii multumim, si-L iubim, Il cunoastem si ne bucuram de El, si din acesta iubire poate vine dorinta ca si altii sa se bucure de EL!

Reply With Quote
Vechi 12.10.2009, 16:57:23
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
De ce mi-as irosi viata cind, repet, as face aceleasi lucruri bune pentru altii si daca as crede si daca nu in Dzeu?

Faptele ca faptele, dar credinta?

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vesnicia iadului costi21 Din Noul Testament 14 26.02.2013 17:01:34
Focul iadului Profetul de carton Secte si culte 500 29.12.2012 16:49:09
Socant: avem dovada existentei iadului! Florin-Ionut Alte Religii 11 11.11.2010 17:08:08
O descriere a iadului islamic... scrabble Religia Islamica 31 08.01.2010 20:58:01