![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
topcat: Sint ateu si voi ramine asa, iar comportamentul oricum nu mi-l voi schimba, chiar daca citesc sau nu Biblia.
Nu conteaza cum o citesc si cum o citez, concluziile trebuie sa fie aceleasi Bineinteles ca v-ar aduce tuturor o bucurie daca eu as deveni crestin, insa nu sint chiar in halul asta de altruist :) Dar de asta ce zici? Marcu 4:11-12 „Voua” le-a zis El „v-a fost dat sa cunoasteti taina Împaratiei lui Dumnezeu; dar pentru cei ce Sunt afara din numarul vostru, toate lucrurile Sunt înfatisate în pilde; pentru ca „macar ca privesc, sa priveasca si sa nu vada, si cu toate ca aud, sa auda si sa nu înteleaga, ca nu cumva sa se întoarca la Dumnezeu, si sa li se ierte pacatele.” Acestea au fost scrise special pt.tine topcat! Hristos s-a nascut, a patimit si a inviat si pt. tine, ca sa te mantuiesti, sa vii in lumina si dragostea Sa, chiar daca tu nu crezi!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce nu si Dzeu ar fi o pilda? |
|
||||
|
||||
![]()
topcat: Nu e nici o discrepanta, nu stiu ce nu intelegi: primesti o pedeapsa vesnica pentru niste pacate nevinovate.
Omule, topcat e just sa platesti vesnic pt pacatele pe care le savarsesti in aceasta viata, pt ca esti condamnat atunci cand toata viata ai lucrat faradelegea, rautatea si pacatul si pt. tine este trasatura definitorie, ti-ai ales sa fii asa toata viata, nu doar o data, de doua ori, de 13 ori, etc.ti-ai ales sa fii asa prin defionitie sa fii rau si sa lucrezi raul cu toata fiinta si puterea ta, toata viata, sa distrugi totul in jur permanen. Pt aceasta dorire si lucrare a ta consecventa (nu accidentala, se iarta prin cainta si schimbare) de o viata, te-ai "orientat" - ti-ai ales- si culegi roadele faptelor tale! Deci meriti pedeapsa vesnica pt orientarea si rodirea faptelor tale de o viata! Intrucat tu ai ales sa lucrezi in slujba raului cu ostentatie si abnegatie, intrucat acolo unde nu exista lumina sigur este intuneric, unde nu este dreptate sigur este nedreptate, unde nu este bucurie este sigur tristete, unde nu este iubire este ceva rau, unde nu este D-zeu sigur este celalt raul prin defintie care aduce suferinta, jalea in vesnicie...pt.faptul ca noi cu buna stiinta am facut o alegerept toata viata, pt tot timpul ce l-am avut la dispozitite! D-zeu care este lumina, dreptate, adevar si iubire sa te lumineze si pe tine sa intelegi, doar ca eu ma indoiesc ca intelegand vei recunoaste pt. ca ai sadita adanc in subconstient o mandrie (pacatul caderii ingerilor!) care nu te va lasa fie sa vezi , fie sa crezi, fie sa recunosti!
|
|||
|
|||
![]()
Si tu generalizei, ca Fani
Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
topcat: Am acest drept
Du-te omule, umbla unde vrei fa ce doresti dar sa stii ca pt. toate vei da socoteala si daca vrei si daca nu vrei...Cel Care ti-a daruit-o te va intreba de ce ai irosit-o!
|
|||
|
|||
![]()
De ce mi-as irosi viata cind, repet, as face aceleasi lucruri bune pentru altii si daca as crede si daca nu in Dzeu?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acum te rog frumos sa vii cu niste linkuri de la acei Sfinti Parinti pe care ii tot invoci, sa vad si eu clar cine scrie ca focul Iadului va arde la propriu, viermii rod si tartarul e mai rece ca zero absolut. Deocamdata suntem la faza parerea ta versus parerea mea, exceptand postarea 34. Citeste inca o data si judeca ce scrie in povestea postata de tine: Eu insa am fost coplesit peste tot de acest vierme atat de rau,care se tara prin toate madularele mele si-mi rodea intr-un chin nespus de ingrozitor toate madularele dinlauntrul meu,iesind cand prin gura,cand prin urechi ori pe nas si apoi se intorcea iar inauntru.Dumnezeu mi-a dat putere asupra lui,asa incat puteam sa-l iau in mana si sa-l intind. PS: ma risc sa ma fac vinovat de ceea ce numesti tu slava desarta in ideea ca poate unii dintre necredinciosii care ne viziteaza isi vor schimba opinia negativa despre ortodoxie.
|
||||
|
||||
![]()
"Cuvintele celor înțelepți sunt ca boldurile de îmboldit dobitoacele și ca niște cuie înfipte și ascuțite și sunt date de un Păstor.
12. Și peste toate acestea, fiul meu, să fii cu luare aminte: scrisul de cărți este fără sfârșit, iar învățătura multă este oboseală pentru trup. 13. Iată pe scurt; tot ceea ce ai auzit aceasta este: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui! Acesta este lucru cuvenit fiecărui om. 14. Căci Dumnezeu va judeca toate faptele ascunse, fie bune, fie rele." (Eclesiastul cap.12) topcat:Iti multumesc pt.compasiune dar te inseli, eu nu-mi caut creatorul, voi faceti asta. Omule noi L-am gasit de mult, ne bucuram in fiecare zi de prezenta Sa in viata noastra, Ii multumim, si-L iubim, Il cunoastem si ne bucuram de El, si din acesta iubire poate vine dorinta ca si altii sa se bucure de EL! D-zeu care este lumina, dreptate, adevar si iubire sa te lumineze si pe tine sa intelegi, doar ca eu ma indoiesc ca intelegand vei recunoaste pt. ca ai sadita adanc in subconstient o mandrie (pacatul caderii ingerilor!) care nu te va lasa fie sa vezi , fie sa crezi, fie sa recunosti!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Faptele ca faptele, dar credinta?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vesnicia iadului | costi21 | Din Noul Testament | 14 | 26.02.2013 17:01:34 |
Focul iadului | Profetul de carton | Secte si culte | 500 | 29.12.2012 16:49:09 |
Socant: avem dovada existentei iadului! | Florin-Ionut | Alte Religii | 11 | 11.11.2010 17:08:08 |
O descriere a iadului islamic... | scrabble | Religia Islamica | 31 | 08.01.2010 20:58:01 |
|