![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
De multe ori cand plec din oras observ pe marginea drumurilor, in curtile oamenilor cruci (cele de vreo 2-3m). Stiti cumva daca exista un motiv anume pentru care sunt puse? M-ar tenta sa pun si eu o asemenea cruce la casa de la tara.
Shi daca shtiti cumva ceva referinte despre cat costa shi unde se fac, pentru ca am cam cautat pe net shi nu am prea gasit? Doamne ajuta! Last edited by cristiansergiu; 12.07.2010 at 17:18:14. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca forma externa de manifestare a credintei? Ca sa vada lumea ca si tu ai o astfel de cruce, probabil mai mare decat cea pe care a fost rastignit Iisus? Am vazut unele localitati, mai ales in Transilvania, oamenii isi pun cruci pe acoperisurile caselor, in colturile de imbinare. Dar au 7-8-10 cm, nu 3 metri... |
|
|||
|
|||
![]()
da ma refer la cele de 3 metri care se pun in gradini nu shtiam ca numai in transilvania
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu am spus ca am vazut acest obicei de a pune cruci pe case mai ales in Transilvania. Dar erau cruci de dimensiuni mici. Asa este traditia la ei, nu le pun ostentativ. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu cred că e deloc rău. Să punem cu toții cât mai multe cruci, cât mai mari și cât mai frumoase. Nu ca să zicem Crucea mea e mai mare decât a lu vecinu, ci ca să ne amintim permanent de jertfa lui Iisus, noi și cei care trec pe lânga ea.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In realitate ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajută!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crucile mari, numeroase, dese in fiecare curte la fiecare colt de strada, tot ce este cruce in afara bisericilor, dau senzatia nu de credinciosie asa cum cu avint declari tu din nu stiu ce motiv , ci de CIMITIR. Chiar vrei ca tot orasul sa arate ca un tzintzirim? :))..nu crezi ca avem destule pe cap? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca te inchini cand treci prin fata unei biserici este altceva, ca citesti dintr-o carte de rugaciuni in tramvai la fel. Ca tot vorbeai de smerenie, nu cred ca o cruce mai mare arata ca esti mai smerit. Si daca arata ... ce smerenie mai este asta? Last edited by Dumitru73; 16.07.2010 at 09:38:19. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cruce rosie-cruce neagra | dianadi | Diverse Sarbatori | 5 | 01.10.2016 12:26:21 |
SFINTA CRUCE | cristiboss56 | Din Noul Testament | 47 | 20.01.2012 10:29:01 |
Iisus pe Cruce | Templier Knight | Din Noul Testament | 14 | 13.12.2010 01:24:04 |
Cum facem cruce? | Danut7 | Generalitati | 88 | 28.09.2010 00:58:35 |
cruce rosie cruce neagra | padrevicentiu | Generalitati | 1 | 07.08.2010 11:58:19 |
|