![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
V-as ruga sa-mi spuneti daca un diacon casatorit legal are dreptul sa fie primit in calugarie atata timp cat nu este divortat de sotie.
Eu sunt cea in cauza.......sotul meu a plecat la manastire,, mi-a bagat el divort zilele trecute pe motiv de boala(sufar de leucemie) si nu mai poate suporta greutatiile, deci nu suntem divortati legal.A fost angajat ca diacon pe manastirea Cozia, fara sa se fi terminat divortul.Se poate un cleric cu doua statute si casatorit si intrat in manastire?Va rog sa-mi dati un raspuns cei care cunoasteti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu sa va intareasca. Doamne Ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Dupa mine, nu se poate.
Cel mai bine este sa mergi la episcopul zonei, sa ii spui problema voastra. Sa nu vorbesti insa cu nici un intermediar... sa astepti pana poti vorbi direct cu episcopul.
|
|||
|
|||
![]()
Am fost la episcop, i-a promis caterisirea,insa acum m-a parasit pt manastire.Episcopul nu a vrut sa-l faca preot si sotul s-a gandit ca daca va intra in manastire dupa o perioada il va hirotoni si preot.Pe scurt incearca cu tot felul de viclenii si ajunga preot si sa scape de mine. Multumesc pt raspuns.V oi incerca sa ajung inca o data la episcop.
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu una l-as lasa in pace sa-l judece Dumnezeu,mi-as vedea de sanatatea mea,daca sinteti casatoriti in biserica e pacatul lui.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Legile Bisericii sa faca ce vrea cu el dar eu dragoste cu forta nu as cauta. Mama mea avea o vorba"nu fugi dupa caruta care nu te asteapta"si crezi daca v-a veni inapoi la ea va fi viata fericita?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Dacă îl iubiți, încercați să nu îi faceți nici un rău (chiar dacă merită), ci doar rugați-vă la Dumnezeu să-l lumineze și să-l ajute. Înainte de a vorbi cu altcineva, întâi vorbiți cu Hristos, găsiți momente când să-i spuneți Lui toată durerea. Apoi încercați să vedeți dacă nu ați greșit ceva în comportarea față de soț. Oricât ar fi de mică greșeala, spovediți-o la un preot.
Dacă însă nu îl mai iubiți, nu ar trebui să vă mai îngrijorați de viața lui. Atunci acceptarea divorțului ar fi o soluție. Desigur situația este mai complicată dacă aveți copii. Last edited by Carmen FUNIERU; 09.12.2010 at 21:21:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O nelamurire. | Templier Knight | Biserica Ortodoxa Romana | 2 | 05.03.2012 00:23:55 |
Nelamurire | ingerashul | Botezul | 6 | 01.03.2011 14:12:29 |
Nelamurire !? | ducesa | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 9 | 04.12.2010 12:23:26 |
nelamurire | cristina83 | Generalitati | 2 | 28.10.2007 18:22:40 |
|