![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Am observat la majoritatea stilistilor o campanie de denigrare a BOR oficiala,inclusiv pe site-urile si blogurile lor.
Nu inteleg de unde si pana unde vor stilistii sa para atat de atotstiutori cand au grave abateri canonice (mult mai grave decat cele pe care ni le imputa ei noua),se considera o Biserica a "martirilor" si jignesc punand la indoiala lucrarea Sfintelor Taine pe nou. Chiar asa SuperBiserica sa fie BOSV? |
|
|||
|
|||
![]()
Care dintre ele?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by ioanna; 25.11.2011 at 13:46:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ideea e ca si eu imi doresc din tot sufletul ca ei sa revina la comuniune cu noi.tot ce nu inteleg eu e faptul ca ei se folosesc de multe minciuni si nereguli pentru a evidentia cat de important e calendarul,desi treaba cu calendarul mi se pare mai mult un fel de praf in ochi,pentru ca am vazut pe diverse bloguri ca raspund impertinent si trufas chiar si celor care sunt pe stil vechi dar in comuniune cu Patriarhia Ecumenica (Parintele Petru Pruteanu de exemplu a avut o astfel de discutie cu un stilist).Astfel ca razvratirea lor trece evident de sfera calendarului.Ca raspuns ei se folosesc de problema ecumenismului,spunand ca BO Rusa de exemplu chiar daca e pe vechi,e totusi influentata de ecumenism(!?!). |
|
|||
|
|||
![]()
Calendarul iulian e dupa un pagan Iulius Cezar.Calendarul gregorian dupa un catolic.Vechiul calendar(iulian) este perfect din punct de vedere ecclezial dar gresit din punct de vedere astronomic.Calendarul iulian indreptat(care e de fapt gregorian, cel al BO de rit nou) se vrea ceva intre cel iulian si gregorian.. din cauza pascaliei calendarului nou (iulian revizuit) acesta este inconsistent si are mai multe erori canonice.Calendarul corect face parte din legea naturala.Legea naturala este lasata(data) de Dumnezeu.Intrebarea ce mi-o pun eu , au fost sfintii parinti de la primul sinod din Niceea ghidati de Duhul Adevarului avand in vedere ca au abdicat si au folosit un calendar gresit din punct de vedere astronomic?
|
|
||||
|
||||
![]()
Sfintii Parinti au fost ghidati de Duhul Adevarului in materie de credinta, lasand Bisericii un tezaur spiritual, nu in materie de stiinta si tehnica, doar n-au fost astrologi (oameni de stiinta), ci parinti spirituali. Sper ca n-ati venit pe acest forum ca sa cauzati polemici, asa cum au facut-o alti crestini pe rit vechi, lansand acuze dupa acuze.(Nu de alta, dar se reiau acelasi subiecte dezbatute si redezbatute) Traiti-va credinta asa cum credeti de cuvinta, noi nu ne abatem de la calea noastra.
Last edited by ioanna; 25.11.2011 at 20:36:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai știți Biserici rupte din corpul eclezial unic al lui Cristos, care fac campanie de denigrare oficială, inclusiv pe site-urile și blogurile lor ? Care se cred atotștiutori ? Care se consideră o Biserică a martirilor până la punctul în care neagă existența moaștelor la cei de care s-au desprins ? Care jignesc punând la îndoială lucrarea Sfintelor Taine acolo ? Care îi acuză pe aceia de "inovație" ? Deși au grave abateri canonice, de exemplu administrând Taina Căsătoriei a doua oară, în timp ce soțul legiuit trăiește, de exemplu considerând că păcate intrinseci precum folosirea prezervativului sunt materie de "iconomie" ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spuneti-mi va rog ca nu credeti asta... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu are importanta cine ce spune, important e sa aiba dreptate, pentru ca denigrarea nu inseamna sa spui adevarul, ci insemna sa spui neadevaruri. Ca si in cazul stilistilor, care spun ca noi nu am avea har sau Sfinte Taine, iar noi spunem invers, singura dovada obiectiva este prezenta minunilor. La fel si in cazul catolicilor, iar urmatorul pas este observarea de unde provin minunile, adica deosebirea duhurilor cum ne indeamna in Sfanta Scriptura. Si din pacate vedem ca cele catolice se asemana izbitor cu "minunile" din alte religii si difera de cele crestine (din primul mileniu, sa spunem). Aceeasi demonstratie si in cazul luteranilor, calvinilor, adventistilor, penticostalilor, baptisitilor, monofizitilor, etc. |
|