![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
As dori sa vorbim despre ceva ce ma nedumereste profund. Cum a fost posibila aparitia Diavolului. Inteleg ca Lucifer era un inger frumos, poate chiar cel mai frumos si mai luminos si mai puternic s.a.m.d.,care era fix in primul cerc de ingeri, cei care il vad pe Dumnezeu. Aici e buba: daca tot IL vedea pe Domnul,cum a putut sa creada ca I se poate impotrivi? Nu stia ca Dumnezeu l-a creat inclusiv pe el, Lucifer? Nu stia ca Dumnezeu este mai puternic decat el? Si cea mai intrebare dintre toate, daca a crezut ca ii pote fi egal lui Dumnezeu in puteri, sau mai puternic, ce a sperat sa obtina? Apoi, ca sa zic asa, argumentele lui au fost puternice, deoarece a reusit sa convinga 1/3 din ingeri, adica nu era doar un nebun eretic, ci cu argumente. Cam care ar fi fost acelea?
As dori raspunsuri dogmatice la aceste intrebari, precum si o istorie (trecuta si viitoare...) a lui Lucifer. Am convingerea ca aceste raspunsuri si discutii vor duce la sensul vietii. Deasemenea cred ca va aduce cateva lamuriri despre Domnul nostru IIsus Hristos, ingropate adanc in filocalii, care nu au ajuns la urechile mele si ale multora. |
|
||||
|
||||
![]()
In cartea Dogmatica, Sfantului Ioan Damaschin, trateaza pe scurt despre diavol si demoni.
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...oni-80043.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
pai...nu poti sa nu pacatuiesti.... orice ai face, tot pactuiesti intr-un fe au altul, mai mult sau mai putin. Asa ca...practic, toti ne inepartam de Dumnezeu pactuind; chiar si daca ne spovedim, tot repetam pacate...
Se zice, ca, atunci cand mergi la spovedit trebuie sa te caiesti e pacate si oarecum sapromiti ca nu le mai faci; asta inseamna oarecum ca, daca repetam pacatul, ceea ce se intampla tuturor (ma refer aici la pacate mai mici, nu crime si altele asemenea) inseamna ca minti oarecum la spovdanie, eea ce duce tot la indepartarea de Dumnzeu. Daca nu am mai repeta pactele, am deveni, in timp destul de scurt, ca Iisus, fara pacate, ceea ce e imposibil. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Leviticul Capitolul 20 versetul 7 Întâia Epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Petru Capitolui 1 versetul 16
Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnica în Iisus Hristos, Domnul nostru. Romani 6:23 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viață veșnică. Ioan 3:16 Tehnica vietii de zi cu zi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred că minți la spovedanie, uite ce cred eu și aș vrea să-ți spun lucrul ăsta citînd din 2 Petru 2 20 și 22 ”În adevăr, dacă, dupăce au scăpat de întinăciunile lumii, prin cunoașterea Domnului și Mîntuitorului nostru Isus Hristos, se încurcă iarăș și sunt biruiți de ele, starea lor de pe urmă se face mai rea decît cea dintîi.” și acum versetul 22 ”Cu ei s-a întîmplat ce spune zicala adevărată: Cînele s-ă întors la ce vărsase și scroafa spălată s-a întors să se tăvălească iarăș în mocirlă.” |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Incerci sa faci pe virtuosul, dar ce faci de fapt, este sa reduci omorul la furtul unui creion. Si pocainta voastra "intra la apa" la fel. Sunteti practic asasini ai constiintei, un exemplu tipic de ce setarismul nu mantuieste, ci pierde suflete. Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Noi, oamenii, ne nastem nestiutori, descoperim sau nu pe Dumnezeu, ajungem sau nu sa credem in El, mai tare sau mai slab, noi nu avem NICI O CERTITUDINE. Lucifer avea si stiinta si certitudinea. Asadar, cum a putut sa se razvrateasca? Ce credea ca va obtine? |
|