![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Exista o prejudecata conform careia crestinismul, ortodoxia în special, este ceva pentru babe, pentru inculti sau prosti. Uneori când intri în câte-o biserica întelegi originea acestei presupozitii superficiale. Bisericile sunt de multe ori pline de oameni darâmati, esuati. Dar si strada, lumea este astfel. Asta este fata României de azi, care gaseste totusi în Dumnezeu ultima scapare.
Suntem un popor plin de rani si sechele, ce traieste, în cea mai mare parte a timpului, pe de rost, în rutina si plafonare. Nu poti sa judeci pe nimeni prea aspru: si tu si eu tot pe-acolo suntem. Istoria ultimilor decenii si pacatele uriase de care suferim si-au lasat ranile deschise în vazul tuturor. Daca ar trebui sa mergem la spovedit ca popor ce-am avea de marturisit? Câteva, mai mari, le-as numi eu aici:...... |
|
|||
|
|||
![]()
Lepadarea de Dumnezeu ca solicitare de stat («"Copii, daca va întreaba tovarasul inspector daca credeti în Dumnezeu, ce o sa raspundeti?"/ "Nuuu!!!", strigara copiii într-un glas»
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Crimele puterii centrale comuniste împotriva elitelor intelectuale si morale (intelectuali de orice orientare politica, preoti, monahi, ierarhi întemnitati, torturati, ucisi în cele mai înfioratoare feluri, doar pentru ca nu erau de acord cu un sistem ale carui metode demonice le-au intuit înainte de a le fi înduratt);
|
|
|||
|
|||
![]()
Crimele omului de rând împotriva vecinului sau, de la pâra la vânzarea pe bani sau favoruri de nimic, sau de frica, sub amenintare ("Tovarase locotenent, permiteti sa va raportez ca vecinul meu mi-a declarat ca a ascultat împreuna cu familia injurii la adresa Partidului la postul de radio Vocea Americii"
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Patologia proprietatii: furtul generalizat. Toata lumea fura fara sa simta vina ("Nu fur de la nimeni, fur de la Stat");
|
|
|||
|
|||
![]()
Lipsa demnitatii si obisnuinta mizeriei morale ("Partidu’ era bun: ne-a dat casa, masa. Ce daca i-a bagat p’aia la puscarie? O faceau pe-a desteptii. Asa le trebe. Mama lor de banditi!");
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
daca ai fi mers la Biserica, nu ai fi avut cum sa nu observi tinerii care sint ca in acelasi numar cu batrini, dar mai ales copii. asa ca, eu zic sa lasam prejudecatile deoparte in ceea ce priveste virsta celor care merg la Biserica. Doamne, ce gindire. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cine trebuie sa poarte de grija poporului:guvernul sau biserica? | dorinastoica14 | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 52 | 12.10.2012 17:46:50 |
Miscarea de rezistenta a poporului roman impotriva deznationalizarii | mihailt | Generalitati | 152 | 08.04.2010 02:53:03 |
Despre cultura poporului Canadian | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 25 | 12.01.2009 05:02:11 |
Dreapta credinta a poporului roman | phradmon | Biserica Ortodoxa Romana | 33 | 26.10.2008 10:57:00 |
Nevoia de Dumnezeu a poporului | danyel | Generalitati | 21 | 12.02.2007 13:49:03 |
|