![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Scurt cuprins despre culrura poporului canadian
Am considerat sa pun citeva cuvinte despre acest subiect, in cazul in cre cineva este interesat. Istoricul cred ca oricine il stie: ca sint un mixt de indieni nativi piele rosie cu albii emigrati aici; partea engleza are irlandezi, enlglezi, scotieni etc ir partea franceza ( cel mai usor de emigrat aici) din albi francezi cu indieni piele rosie de-a lungul timpurilor. Eu locuiesc pe partea engleza, coasta de vest, mai precis in prerii. Ceea ce nu se stie, decit daca traiesti intr-o tara, sint maruntisuri care de fapt constituie pina la urma si viata noastra, a altor comunitati aici. Ceea ce este important este la ei "Experienta canadiana". Asta este numarul 1 in a deveni o persoana buna de angajat. Nu se refera la educatia ta, scoala ma refer atat de mult ( doar in procent de 50%) ci se refera la felul tau de a te comporta cu altii. Deci poti fii cel mai mare om de stiinta cu o galeata de carte, nu asta e important... cit stii sa zimbesti, sa fii politicos, sa spui de o mie de ori multumesc si scuza-m, canadienii fiind renumiti prin exagerata politete. Deci trbeuie sa fii o combinatie de: scoala ( da, ceva) cu politete si un sac de zimbete ( niciodata sa nu-ti uiti sacul acasa, ca esti pierdut). Nu discuti despre politica, religie la locul de munca. Este inadmisibil sa pui intrebari personale de tipul: virsta, sex, esti casatorit sau, religie, anul nasterii, tara de nastere, etc. Este discriminare: de virsta, nationalitate, religie, sex etc. Persoanele cu piele colorata au intaietate la locuri munca: asiatici, arabi, indieni ( east-indians), chinezi in fata celor chemati " caucasian" deci albi. Este pedepsit de lege de ex. un sot sau sotie daca spune copilului lor (sau) prost, cretin, idiot - se cunoaste sub denumirea de ofensa personala si este pedepsit cu legea. La fel si daca isi spun unul altuia asa ceva: sotul meu nu ma poate chema proasta etc, la fel nici eu pe el. Zimbiti, zimbiti, zimbiti... este cel mai mare secret. Asta e pe scurt, forte pe scurt din viat de aici. Poate altii , ne vor spune din viata din alte parti. Ar fii interesant de stiut. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Spovedanie neterminata a poporului meu | C.tin | Pocainta | 20 | 08.01.2009 02:52:26 |
Dreapta credinta a poporului roman | phradmon | Biserica Ortodoxa Romana | 33 | 26.10.2008 10:57:00 |
BISERICA SI CULTURA | urzicuta | Despre Biserica Ortodoxa in general | 5 | 21.08.2007 23:59:54 |
Nevoia de Dumnezeu a poporului | danyel | Generalitati | 21 | 12.02.2007 13:49:03 |
|