Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2009, 01:55:36
alyencultus alyencultus is offline
Junior Member

Data înregistrării: 31.01.2009
Implicit Casatorie ,ajutor!!!

Am si eu o problema...
De o perioada buna vorbesc cu o fata de care m-am indragostit si pe care as vrea s-o iau de sotie.problema e ca verisorul primar al fetei vorbeste cu verisoara primara a mea.este vreo problema daca m-as casatori cu ea (in conditiile in care verisorii nostrii primari s-ar casatori inaintea noastra)???
Din cate stiu eu se face un arbore genealogic pt a se stabili gardul de rudenie... L-am facut si noi si a reiesit ca suntem rude de felul al doi-lea (cuscrie) in gradul 7 de rudenie.biserica interzice casatoria pana la gradul 4 iar uneori pana in gradul 7 inclusiv daca apare amestec ilicit de nume.nu inteleg ce este acest amestec ilicit.
Am intrebat cativa preoti si fiecare mi-a raspuns diferit.nu stiu ce sa mai cred!!! Ajutati-ma va rog!!!
Reply With Quote
Vechi 31.01.2009, 04:50:53
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alyencultus Vezi mesajul
Am si eu o problema...
De o perioada buna vorbesc cu o fata de care m-am indragostit si pe care as vrea s-o iau de sotie.problema e ca verisorul primar al fetei vorbeste cu verisoara primara a mea.este vreo problema daca m-as casatori cu ea (in conditiile in care verisorii nostrii primari s-ar casatori inaintea noastra)???
Din cate stiu eu se face un arbore genealogic pt a se stabili gardul de rudenie... L-am facut si noi si a reiesit ca suntem rude de felul al doi-lea (cuscrie) in gradul 7 de rudenie.biserica interzice casatoria pana la gradul 4 iar uneori pana in gradul 7 inclusiv daca apare amestec ilicit de nume.nu inteleg ce este acest amestec ilicit.
Am intrebat cativa preoti si fiecare mi-a raspuns diferit.nu stiu ce sa mai cred!!! Ajutati-ma va rog!!!
Un caz asemanator a fost in familia mea cu o sora a mea: doaua verisoare bune sau casatorit cu doi verisori buni si casatoriile nu au dus la bun sfirsit la ambele familii. Eu zic sa intrebi un episcop sa te lamuresca mai bine.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2009, 17:53:14
nutzy
Guest

Implicit

cunosc doua surori casatorite cu doi verisori si se inteleg f bine.Nu stiu prea multe in legatura cu astea ,dar o data ce casatoriile s-au oficiat religios,cred ca cineva a aprobat astea.Cel mai sigur vb cu preotul.Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 06.02.2009, 08:03:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutzy Vezi mesajul
cunosc doua surori casatorite cu doi verisori si se inteleg f bine.Nu stiu prea multe in legatura cu astea ,dar o data ce casatoriile s-au oficiat religios,cred ca cineva a aprobat astea.Cel mai sigur vb cu preotul.Doamne-ajuta!
Sunt sigur ca Parintele nu a fost informat de acest aspect, iar pacatul este cu mult mai mare pentru cei doi. Si a te Impartasi cu nevrednicie este un mare pacat sau ascunderea faptelor noastre la Sf. Spovedanie , constituie un mare pacat. Pana la urma , urmei este cum a-ti fura propria caciula. Mare atentie deci si multa intelepciune ! ! ! .
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
rugaciuni pentru ajutor la casatorie (dupa parintele ARGATU) veronica78 Rugaciuni 160 18.10.2017 12:27:35
Casatorie matrix8731 Reguli generale de utilizare a forumului 9 26.12.2012 01:49:28
casatorie paulika Nunta 70 29.04.2011 10:28:11
Casatorie arifa Generalitati 5 02.09.2010 21:53:04
Casatorie la 16 ani firulescudaniel Nunta 37 20.12.2008 12:34:04