![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
poate un preot divortat sa predice? stiu ca preotii nu pot divorta decat f greu. dar sa predice, fiind divortat si nerecasatorit nu am mai auzit.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
In ce conditii sti dumneata sora ca un preot poate divorta ? Si de ce nu poate predica daca este divortat, dar de slujit (de departe pe deasupra predicicarii !)poate sluji ? Ce sti despre acestea si si de unde ai aceste ,,stiinte" ca sa putem face un pic de lumina in stiinte, nestiinte si prejudecati ?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Depinde de la caz la caz, dar in teorie poate predica, sau sluji, cu binecuvantarea episcopului.
|
|
|||
|
|||
![]()
vrei sa zici sa slujeasca in biserica?
|
|
||||
|
||||
![]()
pai in alta parte unde?
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Doamne-ajuta!
Scumpa sora Ana,din cate stiu...da. Detaliile sunt numai la episcop si nu cred ca este de folos sa intram in amanunte. Noi suntem mireni,trebuie sa ne preocupe mai mult statutul nostru. (cele zece porunci) Stiai ca...un preot ,la Judecata de-apoi...va fi judecat de doua ori. Prima se refera la Judecata Personala(pt.pacatele facute de preot) si a doua judecata va fi pentru "grija de turma". deci... Daca cunosti cazul,il poti rezolva simplu...rugandu-te mult pentru sufletele lor(preot si preoteasa) traim oricum timpuri grele! Iarta-ma surioara ca mi-am dat si eu cu parerea, O seara placuta, Amin |
|
||||
|
||||
![]()
amanuntele nu ma intereseaza, doar daca poate sau nu. este, intr-un satuc, un caz intr-o biserica unde sunt 2 preoti (preotul paroh si celalat care este divortat), care toata ziua se cearta, iar enoriasii sunt in 2 tabere.
|
||||
|
||||
![]()
Trebuie anuntat Protopopul si sa vina si sa stabileasca ORDINEA in Parohie! Daca nu rezolva nimic, trebuie anuntat Episcopul locului de care apartine Parohia! Daca preotul respectiv este divortat pt ca el a vrut asta, datorita Preotesei infidele, sau alte probleme, NU MAI POATE SLUJI!!! Numai daca ea la parasit pt motive neintemeiate si de care preotul nu este VINOVAT CU NIMIC!!! In astfel de conditii el poate sluji si predica!!! Dar altfel NUMAI Epsicopul decide!!!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rog sa imi raspunda un preot!! | Andreea002 | Morala Crestina | 5 | 30.12.2012 12:46:02 |
Preot necasatorit | bluester | Preotul | 3 | 05.01.2012 00:18:20 |
Vreau sa ma fac preot | petrisor.nicu | Intrebari utilizatori | 24 | 17.05.2011 19:18:46 |
PREOT | alexandra | Preotul | 24 | 20.01.2007 23:47:25 |
casatorit, divortat. pot sa ma cunun iar? | ion_cu_vaca | Nunta | 18 | 26.11.2006 14:21:57 |
|