Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.11.2009, 19:55:31
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Trebuie anuntat Protopopul si sa vina si sa stabileasca ORDINEA in Parohie! Daca nu rezolva nimic, trebuie anuntat Episcopul locului de care apartine Parohia! Daca preotul respectiv este divortat pt ca el a vrut asta, datorita Preotesei infidele, sau alte probleme, NU MAI POATE SLUJI!!! Numai daca ea la parasit pt motive neintemeiate si de care preotul nu este VINOVAT CU NIMIC!!! In astfel de conditii el poate sluji si predica!!! Dar altfel NUMAI Epsicopul decide!!!
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 20:35:42
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
Trebuie anuntat Protopopul si sa vina si sa stabileasca ORDINEA in Parohie! Daca nu rezolva nimic, trebuie anuntat Episcopul locului de care apartine Parohia! Daca preotul respectiv este divortat pt ca el a vrut asta, datorita Preotesei infidele, sau alte probleme, NU MAI POATE SLUJI!!! Numai daca ea la parasit pt motive neintemeiate si de care preotul nu este VINOVAT CU NIMIC!!! In astfel de conditii el poate sluji si predica!!! Dar altfel NUMAI Epsicopul decide!!!
multumesc pentru raspuns. si poate sluji si fara sa se mai recasatoreaca?
Vechi 16.11.2009, 20:40:51
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
multumesc pentru raspuns. si poate sluji si fara sa se mai recasatoreaca?
NU este recasatorire pt preot!!! Daca a ramas singur, sa isi duca Crucea singur, daca vrea sa se recasatoreasca, renunta la Preotie!!! Daca nu, poate merge la Manastire!!!
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 20:42:22
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
NU este recasatorire pt preot!!! Daca a ramas singur, sa isi duca Crucea singur, daca vrea sa se recasatoreasca, renunta la Preotie!!! Daca nu, poate merge la Manastire!!!
am inteles.
Vechi 16.11.2009, 20:53:20
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

Citat:
drept grait-ai
Reply With Quote
Vechi 16.11.2009, 21:27:41
byank_nico byank_nico is offline
Junior Member

Data înregistrării: 10.02.2009
Implicit

Eu stiu ca un preot divortat nu poate spovedi dar in nici intr-un caz sa nu mai slujeasca sau sa predice.....dar pe noi nu ar trebui sa ne intereseze asa ceva..."Nu judecati ca sa nu fiti judecati"noi trebuie sa avem grija de sufletul nostru iar ptr aproapele nostru tot ce putem face e sa ne rugam...Iar recasatorie ptr preot nu mai exista...daca a ramas singur trebuie sa-si duca Crucea asa cum e sau sa se retraga in manastire......
Reply With Quote
Vechi 17.11.2009, 18:20:05
11111111
Guest

Implicit o umila parere...

Doamne-ajuta sora Ana,

daca-mi este cu putinta si iertare,

pot sa-ti spun ca...DA.

Amanunte poti gasii doar la duhovnic sau episcopul locului.

Dar,as vrea sa sa-ti spun , cum ar trebuii sa fie o preoteasa.Dat fiind ca dansa substitue cealalta jumatate a "preotului nevazut"(adica-n har):evlavioasa,supusa,intelegatoare cu toate aspectele vietii cotidiene si celei spirituale(of...aici-s tare multe de spus...).Sa-si ajute sotul. atunci cand dansul este in imposibilitate...si nu la urma sa daruiasca multa iubire...si crestinilor si dansului...
Frumos ,nu?...
Dar si greu,...lupta-i lupta,trezvia-i trezvie,iar rasplata-i pe masura...
"Temelia" lumeasca a preotului este ,preoteasa...
Este "scara"nevazuta a preotului ,spre D-zeu sau "puntea" ce duce spre Rai,iar copiii lor,...cete de "heruvimi si serafimi"...

imi esti tare draga,sper sa-ti fi fost de ajutor si cu surplusul de completare...

Maica Domnului sa fie cu tine,
Amin
Reply With Quote
Vechi 24.11.2009, 13:37:36
Mascas Mascas is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.11.2009
Thumbs down Va balaciti in manipulatre grotesca !

Numai in Bucuresti sub obladuirea marilor si sfintilor ierarhi slujec peste 25 % preoti recasatoriti! daca divorteaza din anumite motive nu mai este preot??
Poate fi luat darul INAPOI fratilor!!
Caterisirea nu este altceva decit eliminarea din sistemul de manipulare! impus de structura BOR!!
Poate confisca sau lua inapoi DARUL?? NICIODATA!
In Constanta slujesc 2 preoti care au omorit 3 oameni cu masina!
NU predica??? Nu slujesc???
Sunteti manipulati in stil GROTESC! de cei care calugari fiind cu vot de saracie incaseaza salarii necuvenitede la bugetul de stat!
S-ar putea ca si acest comentariu sa fie sters
Va stau la dispozitie !!!!
Biserica !!a creat omul nou inapoiat din punct de vedere politic si religios!! -Ana Blandiana !
Dupa cum se vede si din declinul societatii actuale in care supravietuim!
Deschideti ochii fratilor si nu mai aruncati nucile cu furca in pod ca Pacala!
Reply With Quote
Vechi 24.11.2009, 14:13:54
anaana71's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mascas Vezi mesajul
Numai in Bucuresti sub obladuirea marilor si sfintilor ierarhi slujec peste 25 % preoti recasatoriti! daca divorteaza din anumite motive nu mai este preot??
Poate fi luat darul INAPOI fratilor!!
Caterisirea nu este altceva decit eliminarea din sistemul de manipulare! impus de structura BOR!!
Poate confisca sau lua inapoi DARUL?? NICIODATA!
In Constanta slujesc 2 preoti care au omorit 3 oameni cu masina!
NU predica??? Nu slujesc???
Sunteti manipulati in stil GROTESC! de cei care calugari fiind cu vot de saracie incaseaza salarii necuvenitede la bugetul de stat!
S-ar putea ca si acest comentariu sa fie sters
Va stau la dispozitie !!!!
Biserica !!a creat omul nou inapoiat din punct de vedere politic si religios!! -Ana Blandiana !
Dupa cum se vede si din declinul societatii actuale in care supravietuim!
Deschideti ochii fratilor si nu mai aruncati nucile cu furca in pod ca Pacala!
si catre cine sa alergam intr-un gand? cine sa ne arate "calea" si sa nu mai fim manipulati grotesc? vreau sa deschid ochii frate! ajuta-ma tu cu ideologia ta.
Vechi 24.11.2009, 16:24:09
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@Zaharia - ce usor e sa vorbesti!

Sa nu uiti un lucru niciodata: preotul este doua fiinte intr-una: om si preot.
Eu nu stiu ce si cum se discuta acolo in fata episcopului si cat are femeia de spus.
Am banuiala ca este vorba numai, asa cum spui tu, de cele legate de preotie: legi, canoane, reguli, teorii.
Dar ce facem cu omul? Pe ala cum il formam si verificam?
Cate cazuri nu sunt in care omul se schimba dupa casatorie, mai ales la greu, fie el barbat sau femeie.
Totul este bine si frumos cand esti indragostit si cand nu ai probleme, ca esti tanar si te ajuta parintii si-ti dau.
Si cand ajungi la casa ta si dai de greutati, boli, necazuri, iti mai vine sa-ti iei si campii.
Casatoria, indiferent ca este a unui preot,sau a unui mirean, este o loterie.
Nu exista legi si canoane ci numai una: stau si te suport si cand nu se mai poate am plecat.
Unde scrie ca un om trebuie sa indure la nesfarsit si altul (sot sau sotie) sa-l batjocoreasca la infinit?
Nu stiu cata influenta mai are episcopul dupa casatorie in viata personala a preotului si daca il poate indruma si schimba, sau pe preoteasa.
Cred ca nu-l mai intereseaza decat binele obstii si sa nu se vada viata de familie a preotului in afara.
Cum spune Mirela, sa-si rezolve problema de familie. Cum, nu-l priveste pe episcop. Nu-i prea in regula.
N-as dori nimanui sa ajunga la asa o boala grea cum are Mirela si sa fii parasit de cel pe care in fond tu l-ai facut preot. Fara casatorie, deci fara femeie, preotul nu poate fi hirotonit. Era poate mai bine sa fie invers.
I se de in acest caz o povara cam mare preotesei.
"Hai sa ne luam, ca eu trebuie sa ma hirotonesc, trebuie sa fiu insurat!". Cum sa fie insuratl asta, nu conteaza.

Exact vorbele tale i le-as spune eu preotului: "Du-ti crucea pana la capat preote. Te-ai insurat, tine-ti familia si biserica cum se cuvine."
Preoteasa nu este sclava preotului.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rog sa imi raspunda un preot!! Andreea002 Morala Crestina 5 30.12.2012 12:46:02
Preot necasatorit bluester Preotul 3 05.01.2012 00:18:20
Vreau sa ma fac preot petrisor.nicu Intrebari utilizatori 24 17.05.2011 19:18:46
PREOT alexandra Preotul 24 20.01.2007 23:47:25
casatorit, divortat. pot sa ma cunun iar? ion_cu_vaca Nunta 18 26.11.2006 14:21:57