Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2008, 11:27:42
OryNider OryNider is offline
Banned

Data înregistrării: 22.04.2006
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin MSN pentru OryNider Trimite un mesaj prin Yahoo pentru OryNider
Implicit Genealogia din codex Vaticanus

Citat:
În prealabil postat de innoire
In seara aceasta am aflat un lucru interesant de la o cunostinta din Ungaria, care mi-a scris urmatoarele:
"A Vaticanus-féle Mátéból a NA27 függeléke szerint hiányzik a nemzetségtábla eleje mint nagyobb darab. A Wikipédia így ír a kihagyott versekről és a csonkulásokról:
"The extant New Testament of Vaticanus contains the Gospels, Acts, the General Epistles, the Pauline Epistles and the Epistle to the Hebrews (up to Heb 9:14, [...]); thus it lacks 1 and 2 Timothy, Titus, Philemon and Revelation. These missing pages were replaced by a 15th century minuscule supplement (no. 1957). Omitted passages include Matthew 16:2-3, Mark 16:9-20 and Romans 16:24."
El spune ca din codicele (cu unciale) Vaticanus, lipseste o parte din genealogie. Cine poate sa-mi spuna care versete anume?
Multumesc mult
Link.

În limba engleză zice că conține Evangheliile, Faptele, Epistolele s.a. dar lipsesc 1 și 2 Timotei, Tit, Filimon și Revelația.

Totuș poate a vorbit personal cu cunoștința din Ungaria și referința din engleză comenteză altceva.

Citat:
În prealabil postat de innoire
http://www.biblefacts.org/church/pdf/Codex%20Vaticanus.pdf
Daca cineva se descurca mai repede aici este sursa, rog sa ne ajute
Eu am început să trasliterez textul, ca să vedem dacă e ok genealogia, dar sunt paralel cu limbajul folosit în Imperiul Roman.

Dacă poate cineva să continue trasliterarea să completăm toată genealogia ...

BIBΛΟ (Cartea) CI (Christos Jeșua) ENECEW (nașterilor /sau cum s-a născut) [...] ABPAAM (Avraaam) EΓΕΝΝΙCΕΝ (a procreat) Τ- (TON = PE) ICAAK (Isaak), ICAAK (Isaak) A EΓΕΝΝΙCΕΝ (procreat) TON (pe) IAKWB (Jakov), IAKWB (Jakov) A EΓΕΝΝΙCΕΝ (procreat) TON (pe) IOYAANK (Judaank ?) [...]
Reply With Quote
Vechi 28.12.2008, 02:16:47
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OryNider Vezi mesajul
Link.

În limba engleză zice că conține Evangheliile, Faptele, Epistolele s.a. dar lipsesc 1 și 2 Timotei, Tit, Filimon și Revelația.

Totuș poate a vorbit personal cu cunoștința din Ungaria și referința din engleză comenteză altceva.

Eu am început să trasliterez textul, ca să vedem dacă e ok genealogia, dar sunt paralel cu limbajul folosit în Imperiul Roman.

Dacă poate cineva să continue trasliterarea să completăm toată genealogia ...

BIBΛΟ (Cartea) CI (Christos Jeșua) ENECEW (nașterilor /sau cum s-a născut) [...] ABPAAM (Avraaam) EΓΕΝΝΙCΕΝ (a procreat) Τ- (TON = PE) ICAAK (Isaak), ICAAK (Isaak) A EΓΕΝΝΙCΕΝ (procreat) TON (pe) IAKWB (Jakov), IAKWB (Jakov) A EΓΕΝΝΙCΕΝ (procreat) TON (pe) IOYAANK (Judaank ?) [...]
Codex Alexandrinus- la asta te referi?
Ai textul original cumva?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CODEX ALIMENTARIUS !! Romania trezeste-te !!!! Trandafir_Alb Generalitati 102 11.01.2011 01:13:21
Romania si Codex alimentarius Eliana Generalitati 6 12.11.2010 21:51:45
codex alimentarius lore86 Generalitati 16 24.01.2010 16:54:27
Codex Alimentarius theofan Stiri, actualitati, anunturi 2 16.02.2009 16:24:02