![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
Vezi rezultatele sondajului: Cand cititi “zilele creatiei” la ce va ganditi ? | |||
ma gandesc la durata, la intervalul de timp de 24 de ore |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 41,03% |
nu ma gandesc la durata, ci la functiune, la perioada de munca a Domnului |
14 | 35,90% |
alt raspuns |
9 | 23,08% |
Votători: 39. Nu poti vota in acest sondaj |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
În ce privește "hrana spirituală" de pe acest forum, lucrurile sunt puțin mai complicate și nu vreau să mă gândesc acum la toată mâncarea otrăvită ce mi-a fost oferită... Mai bine mă gândesc la jumătatea plină a paharului cu informații și la bunăvoința celorlalți user dispuși a veni în întâmpinarea dorinței mele de informare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
aici |
|
||||
|
||||
![]()
cu "ocaua mica" va prezentati intotdeauna dumneavoastra, si asta de cand ati dezertat din Ortodoxie, preferand sa alegeti o cale mult mai usoara, fara pocainta si fara nevointa, fara "efort" spiritual, dar speram ca in timp poate veti reveni asupra deciziei de a va departa de Hristos.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din titlu se zice ca nu este obligatorie: "DECLARAȚIA POLITICII AMERICANE BAPTISTE CU PRIVIRE LA ÎNCURAJAREA ZECIUIELII", si apoi ce e si mai interesant, e ca desi e votata in 1992, este votata de uniuni ale bisericilor baptiste din America. Sau poate mi-a sarit mie cu vederea... deci cu siguranta, nu e un principiu la care toti baptistii adera. Este si un rezumat: Citat:
Sper ca asta confirma in continuare ca este o diferenta intre ce ati spus si ceea ce credeti ca baptistii sustin. Sa va dau si eu o referinta despre zeciuala, dar data asta obligatorie: http://ro.wikipedia.org/wiki/Zeciuial%C4%83 Citat:
Last edited by Ciprian Mustiata; 18.12.2012 at 13:51:48. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
e clar ca e un principiu la care TOTI baptistii adera (desi chiar dumneavoastra ati spus ca e o practica vechi-testamentara), totusi nu este ceva obligatoriu (dar imi inchipui cum sunt priviti acei baptisti care nu dau zeciuiala, prin urmare vrand-nevrand, volens-nolens, toti dau). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
oare cat veti continua in felul acesta? ati spus ca nu agreeati Ortodoxia tocmai datorita faptului ca ortodocsii nu sunt uniti, fiind diferente, pe cand, intre baptisti este unitate, IAR acum va contraziceti, deoarece spuneti ca baptistii nu au toti aceeasi gandire/practica ! cu siguranta ca aderarea la biserica baptista a fost facuta in ceea ce va priveste, nu din dorinta de apropiere de Hristos (daca era aceasta dorinta, ati fi devenit, bineinteles, ortodox), ci v-a incantat superficialitatea care exista in acest cult baptist, neexistand rugaciune, pocainta, fapte bune, nimic, nimic, nimic ! Last edited by Cornel Urs; 18.12.2012 at 14:06:36. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aceasta incurajare la zeciuala este la fel cu incurajarea de a manca vegetarian in timpul postului. Esti impotriva a da 10% din banii tai pentru Dumnezeu, sau mai exact, esti impotriva incurajarii sa dai 10% din banii tai pentru Dumnezeu? Un motiv pentru care nu dau zeciuala, e ca o parte din bani si timp ce ii dau pentru Dumnezeu ii dau in alte miscari ce le consider mai practice in anumite probleme concrete (Crucea Rosie, Oxfam, charity:water). In continuare, a supra-dimensiona cazul, nu este aratat de sursele dumneavoastra, imi puteti da o sursa in care Baptistii dau zeciuala? Sunt pozitii care eu ca baptist nu le sustin, dar sunt mai degraba in lumea baptista, de genul sa ai cat mai multi copii. A spune ca urmatoarea poza este chip cioplit si ca e in lumea ortodoxa, ar face toata ortodoxia idolatra? Chiar optiunea de a fi incurajat in a face o practica ce nu e neaparat buna (dpdv ortodox al secolului XXI) garanteaza atacul altei credinte, tu ce crezi? |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule, ce tot o dați cotită? Baptiștii nu au implementat în doctrina lor denominațională sistemul zecimii, probabil îi confundați cu penticostalii!
Cereți-vă scuze pentru dezinformare dlui Mustiață și să revenim la topicul nostru... Mulțumesc. |
|
||||
|
||||
![]()
imi cer scuze d.lui "Mustiata" pentru ca am dezinformat opinia publica spunand ca baptistii ofera zeciuieli, cand in realitate pastorii lor au ajuns sa-si construiasca vile ultra-luxoase si sa achizitioneze masini ultimul tip, fiind sustinuti material de enoriasi, pe care-i jumulesc de ...bani? oare? sau de zeciuieli? a nu, nu de zeciuieli ci doar de bani...de zeciuieli ii jumulesc "confratii" lor de peste Ocean, dar aici, la noi, inca nu s-a implementat aceasta practica...
bun, acum putem reveni la "zilele creatiei". p.s.: a nu se confunda acesti baptisti cu penticostalii, care zeciuiesc ...fara sa stea la discutii ! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iubirea in zilele de azi | gmariusg | Generalitati | 17 | 22.12.2010 09:51:52 |
Frumusetea creatiei vazuta prin "ochii" stiintei | Jane Says | Teologie si Stiinta | 21 | 08.03.2010 12:50:40 |
Scopul creatiei | toni2009 | Generalitati | 22 | 23.11.2009 17:31:32 |
Zilele Bucurestilor | costel | Generalitati | 3 | 24.09.2009 03:24:19 |
Sfinti din zilele noastre | Juli | Intamplari adevarate | 4 | 28.01.2008 18:09:08 |
|