Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2015, 20:33:14
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Ideea este ca tu ai spus ca poruncile din Biblie nu trebuie selectate, si ca toate trebuie sa fie respectate.

Vad ca, inevitabil, marea majoritate selecteaza ce respecta din ce a fost poruncit in Biblie, inclusiv tu. Nu este de mirare, avand in vedere ca societatea a mai evoluat putintel fata de acum 3000 de ani.
Nu am spus că poruncile din Legea Talionului trebuie respectată, ci că este nedesăvârșită și se desăvârșește în Noul Testament.
Acum ai înțeles? Nădăjduiesc.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Vechi 22.04.2015, 20:45:16
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Seriooos? Ai reclamat si asta?
Aceeasi intrebare iti adresez si eu tie :)
Tii locului vreunui Sfant Sinod, esti seful unei noi Inchizitii?
O discutie decenta la obiect nu esti capabil sa ai, dar improsti cu categorisiri.
Si dracii stiu, si se cutremura.
Tu cred ca nici macar, doar asa..virtual din degete.
Da, dar nu stii definitia ereticului :)
E ca si cand ai spune ca stii cum sa conduci o masina dar nu stii cum arata una
Crezi ca ma apuc sa citesc toate cartile care le gasesti tu cu google?
Citeste-le tu mai intai, fa o sinteza relevanta pentru discutie, raspund la obiect obiectiilor care ti se aduc si poate asa convingi si pe altii ca trebuie sa o citeasca.
In rest , bati campiii fara absolut nici un fel de gratie.
Ai probleme grave amice si n-ai sa gasesti rezolvarea aici.
I-ai spus fetei aceleia care o minti, ca de fapt nu vrei sa te casatoresti cu ea, ca vrei sa-ti creasca barba de avva aici pe forum unde toti te iau la misto pentru ideile si exprimarea ta "originala", ca prin alte parti ai fost banat deja?
Spre deosebire de tine, eu nu te-am jignit, în niciun fel, te-am întrebat dacă nu ți pare că ai trecut granițele nerușinării. Am așteptat răpuns la întrebare, dar nu mă miră că personalitatea ta, vede și acționează, cel puțin diferit, față de credința în Dumnezeu...
Nu țin locul Sfintelor Sinoade.
Îți amintesc că Sfintele Sinoade, toate cele 9, arătau ereziile și spuneau că ereticii nu se mântuiesc, punând ANATEMA pe erezii. Știi ce înseamnă asta, nu? Sigur că da.

Discuțiile mele sunt decente, nădăjduiesc, nu sunt agitat la fel ca tine, deși mă implic trup și suflet, pentru a salva din erezii, pe cine înțelege și caută cu adevărat, Adevărul.
Versetul mai exact este: și dracii cred și se cutremură.

Definiția ereticului, înafara de cea din DEX, este dată în cartea care ți-am recomandat să citești, dar desigur, probabil nu îți va păsa să o citești vreodată.

Da, exemplul tău cu mașina, se aplică la eretici: ei spun că au Adevărul, sunt în Adevăr, dar nu L-au văzut, simțit, trăit, niciodată.

Te rog să mă crezi că acea carte nu am găsit-o pe google, ci o am în biblioteca mea personală, îți dau isbn-ul ei, orice detaliu, de la orice pagină, vrei, special pentru tine.
Și sincer, nu am citito toată, dar cât am citit din ea, îmi este cât să o recomand, celor care au de furcă cu ereziile.

Bat câmpii? Cu ce, cum, când, frățior rătăcit? Dovedeș-te, te ascult, te citesc, sunt cu ochii pe tine, trup și suflet.
Da, eu am probleme grave, frățior, tu nu ai probleme grave? Ești întro stare de îmbunătățire, de fiecare dată când jignești, te simți mai special, nu? Of, mi-e milă de tine, dar uite, te ajut, cu cât pot, mereu, mereu, nu mă dezlipesc de tine. Promit.
Cine mă ia la mișto, aceia toți, din cei câteva mii de useri, dar pentru tine tu singur, ești toți, eu le permit, fiindcă îi iubesc și îi iert.

Dacă mai ai nelămuriri, sunt aici pentru tine, frățior drag.
Ai grijă de tine.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Vechi 22.04.2015, 20:48:57
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Oh, dar în alte părți n-a fost banat. Pe forumul părintelui Pruteanu s-a făcut de râs într-un mod absolut gigantic, dar n-a fost banat. A emis una dintre "teologumenele" lui și atunci când un interlocutor, care este și preot, i-a arătat că este o erezie, știi cum s-a exprimat ? "Vai, dar numai prostioare spuneți, părinte !" Îți poți imagina urmarea. Pe mine și acuma mă bufnește râsul când îmi amintesc.
Mariane, preoții, nu pot spune involuntar erezii? Dacă este cine să ăi ajute, să îi sprijine, este greșit?
Acel preot, din câte am văzut, chiar a spus aberații, ca să nu le numesc erezii.
Calitatea de preot îți dă infailibilitate? Nici calitatea de Apostol, nu oferă nici infailibilitate, nici de mântuire, precum vedem la iuda iscarioteanul, dar mai ales un preot.
Nici cea de espicop, nu oferă nicio garanție, fiindcă și el poate cădea în erezie, și atunci, Sfinți Părinți spun că turma, lui este datoare cu Sfânta Neascultare.
Asta învață Biserica lui Hristos. Dacă nu știai, de azi știi. Te ajut cu drag, oricând ai nevoie.

Biblia
Vechi 22.04.2015, 20:51:33
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si de ce nu ii chinuie pe aia de acolo si am picat noi care deja il avem pe catalin2 ? :)

Pune si tu un link sa ne mai distram si noi...

Am tot zis ca imi fac si eu cont (aveam candva cred) sa-i citesc fazele haioase si de acolo dar n-am avut timp si pentru (proastioara) asta.
Consideri mărturisirea lui Hristos și creștinismul în general, distracție... prostioare... Doamne, nu îl pedepsi, iartă-l, și mai iartă-l Doamne, și fiindcă a spus că Sfânta Lumină de la Iersalim, de la Sfântul Tău mormânt, este o "lumină ordinară".
Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac și nu știu ce spun.

Biblia
Vechi 22.04.2015, 20:55:02
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Nu am spus că poruncile din Legea Talionului trebuie respectată, ci că este nedesăvârșită și se desăvârșește în Noul Testament.
Acum ai înțeles? Nădăjduiesc.
Deci din Biblie respectam numai Noul Testament?
Vechi 22.04.2015, 20:58:51
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Deci din Biblie respectam numai Noul Testament?
Din Biblie, trecem prin sita Noului Testament, ceea ce este în Vechiul Testament, căci Noul, desăvârșește Vechiul.
Poate ai înțeles, măcar acum...

Biblia
Vechi 22.04.2015, 21:12:02
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Haha, nu-mi vine sa cred, sustine ca Sf. Impartasanie nu e neaparat necesara vietii duhovnicesti.
Într-adevăr, individul, dacă-i pui toate "teologumenele" cap la cap, pare a începe să construiască un soi de sectă sui generis.

Să o luăm pe rând: atitudinea față de ierarhia bisericească, în speță față de Sfântul Sinod (vezi refuzul de a citi ce scrie în Tomosul de canonizare) - una de sfidare.

Atitudinea față de practica Bisericii - vezi problema calendarului, a cărui autoritate nu o recunoaște - una de sfidare.

Atitudinea față de preoți - dar mai bine să-l lăsăm pe Emilian să se exprime singur: De aceea părintele Haralambie, greșește profund. Și vroiam să îl ajut, dar când am văzut câtă aroganță are, cu câtă superioritate mă privește, pe mine inferiorul și cum aruncă pe jos ajutorul și calcă în picioare ajutorul, m-am oprit, nu vreau să fiu pricina căderii lui. Căci destul, și el, ca noi toți, e chinuit de diavoli, de lume și de trup. Sfântul Ioan Gură de Aur, spune în tratatul despre preoție, că ”iadul va fi pavat cu fețe bisericești”

Atitudinea față de Împărtășanie, s-a văzut.

Atitudinea față de portul de arme, specific iehovistă, s-a văzut pe celălalt topic.

Cea mai mare problemă a individului, însă, nu este că are o gândire profund sectară. Ci că nu o recunoaște, măcar formal. Sectarul cinstit spune, nu mai vreau să fiu ortodox/catolic etc., plec și-mi fac biserica mea, mă declar Papă, etc.

Dar Emilianul vrea, oarecum, să fie și în Biserică și în afara ei. Ideal, se gândește, ar fi să se schimbe Biserica după mintea lui. Să învețe preoții de la el, să se modifice calendarul după cum vrea el, să se modifice retroactiv motivele de canonizare a unor sfinți etc. Să transforme Biserica în propria lui sectă.

De aceea, genul ăsta de individ e mai primejdios decât o mie de adventiști sau iehoviști. Și când te gândești că ar putea ajunge preot. Ferească Dumnezeu.
Vechi 22.04.2015, 21:33:00
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Cea mai mare problemă a individului, însă, nu este că are o gândire profund sectară. Ci că nu o recunoaște, măcar formal. Sectarul cinstit spune, nu mai vreau să fiu ortodox/catolic etc., plec și-mi fac biserica mea, mă declar Papă, etc.
Din pacate nu e singurul din asta aici pe forum.
Mai avem un anti-ecumenist declarat, vreo 2-3 cipofobi..tot prin apele alea se scalda.

Citat:
De aceea, genul ăsta de individ e mai primejdios decât o mie de adventiști sau iehoviști.
Nu chiar. Faptul ca e tare in gura doar in spatiul virtual arata ca in rest este complet ignorat de toata lumea.

Probabil si noi am face la fel, sunt oameni care e suficient sa te uiti la ei sau sa ii vezi scotand doua vorbe, gesticuland si iti faci de lucru prin alta parte.

Faptul ca nu-l putem vedea, ne ispiteste la pierdere de vreme cu el :)

Citat:
Și când te gândești că ar putea ajunge preot. Ferească Dumnezeu.
Nu prea cred ca s-ar putea.
Stiu ca e un canon care zice ca preotul trebuie sa fie om intreg la trup si la minte.

Last edited by AlinB; 22.04.2015 at 21:36:11.
Vechi 22.04.2015, 21:37:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Consideri mărturisirea lui Hristos și creștinismul în general, distracție... prostioare... Doamne, nu îl pedepsi, iartă-l, și mai iartă-l Doamne, și fiindcă a spus că Sfânta Lumină de la Iersalim, de la Sfântul Tău mormânt, este o "lumină ordinară".
Neee, tu iti marturisesti dogmele tale inventate ad-hoc, crezandu-te cu traire duhovniceasca din cale afara si tolba de carte (gasita cu google).
Vechi 22.04.2015, 21:44:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu nu-l bag pe Dumnezeu in ciorba asta asa ca te iert eu, drect, ca esti un mincinos de ingheata apele si nu stii ce sa mai faci sa-ti acoperi penibilul :)

Thread Tools
Moduri de afișare