![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vrei sa spui ca turcii nu erau credinciosi? Din pacate pentru voi, violenta a scazut drastic in ultimele 3 secole. Sexualitatea exacerbata nu este cauzata de excesele parintilor, daca ai citi putina genetica ai vedea ca gresesti. Este exacerbata intr-adevar de alt tip de mostenire, de tip media. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar daca nu exista dovezi absolute, de ce-mi spui mie ca ar trebui sa te cred cand spui ca nu exista dovezi absolute ? |
|
|||
|
|||
![]()
Poti fi mai explicita?
|
|
|||
|
|||
![]()
Totusi, esti cam inversunat impotriva cuiva care nu exista. Si tot nu ne-ai convins ca e rau sa-ti dam in cap. Nu ca as vrea eu, dar eu cred ca unor fundamentalisti de pe acest forum chiar le-ar face placere, pe ei cum ii convingi ca-i rau?
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Natura este, vorba voastra Nu exista dovezi absolute, exista insa evidente care ne pot indruma. Acestea ne sint furnizate de stiinta. Uite, as spune ca s-ar putea sa ai dreptate ca exista Dzeu daca am trai acum 300 de ani si acest concept ar putea explica mai multe. Insa orice incearca conceptul de Dzeu sa explice de ce ni se intimpla este explicat mult mai simplu de stiinta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu zic ca religia are si lucruri bune, imi face o deosebita placere sa ascult un concert de orga, tot asa cum nu imi place sa aud o rugaciune. Insa daca accepti si lucrurile rele pe care ea le produce nu poti sa nu te gindesti ca ceva e in neregula cu ea. Am toata admiratia fata de cei ce doresc sa citeasca biblia si sa retina doar partile bune. Asta inseamna ca simtul lor moral isi face datoria, chiar daca biblia le spune altfel. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa ? |
|
|||
|
|||
![]()
Cu ea sau cu cei in care le produce? Dar inainte de a raspunde la asta trebuie sa-mi areti ce sunt "lucrurile rele". Si unde ti-e referinta cand spui ca sunt rele? Uite ca eu zic ca-s bune si atunci ce sa fie in neregula cu ea?
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]()
Pffff, ce simt moral? Ce-i aia?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu incerc sa arat ca nu poti demonstra ceva absolut cu ceva relativ. Noi nu avem la indemina decit instrumente relative. Voi sinteti cei care credeti ca daca CREZI ajungi la absolut, nu eu. Pina la urma, asta e diferenta: noi cu creierul nostru relativ, nu putem avea acces decit la lucruri relative. Daca tu crezi altceva, ar trebui sa o demonstrezi, nu doar sa o afirmi. |
![]() |
Tags |
bunatatea lui dumnezeu |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
oare de ce? | patricia2006 | Generalitati | 12 | 24.05.2012 18:56:52 |
e oare diavolul, sau Dumnezeu? | Mtcrysty17 | Intamplari adevarate | 28 | 27.01.2011 22:32:46 |
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? | andreicozia | Din Vechiul Testament | 73 | 30.06.2010 18:28:39 |
Oare de ce? | romi2000 | Din Vechiul Testament | 10 | 02.06.2010 14:00:43 |
Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? | sergiu | Din Noul Testament | 51 | 06.03.2010 12:31:10 |
|