![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Au nevoie de mult mai putin
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si unde se delimiteaza binele de rau? Cum imi demonstrezi ca e rau sa-ti dau in cap in momentul asta? Tot n-ai scos-o la capat cu asta.
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tocmai, ca perversitatile sexuale sint o abatere de la medie. Nu stiu daca vrei sa iti dau citate din VT sau NT despre abateri de la morala considerata azi standard, chiar si crestina. Inainte de cooperare, natura a ales competitia, e mult mai facila. La inceput, fiintele comunicau doar prin gene. Azi, omul comunica prin diverse mijloace, transmitind nu numai gene, ci si meme. Cea mai facila metoda pe care omul a ales-o pentru a se inmulti a dost competitia, apoi a ales ca coopereze cu rudele apropiate, apoi cu tribul samd. Azi, cel mai usor e sa te injuri pe internet. Nu o fac cu totii, pentru ca unii din ei au ajuns la concluzia ca ajungi mai repede la un rezultat daca cooperezi. Invidia e relativa, putina invidie face bine :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deduc ca e singurul instrument pe care ma pot baza. Desigur, trebuie sa tin cont de cit de primitiv este. Daca zic ca cerul e albastru, spun ca e albastru pentru ca asa il sesizez eu. E o evidenta, intarita de faptul ca fizica imi explica de ce e cerul albastru (in general ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Răul se naște din neștiință, iar binele, care mântuiește sufletul, din cunoștiința lui Dumnezeu
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Oamenii fara creier nu sint morti, asa cum o bacterie nu e moarta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Prin urmare dacă te vei sârgui să nu faci voile tale, petrecând cu trezvie și cunoscând pe Dumnezeu, mintea ta va fi cu grija la virtuți.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La musulmani, e moral ca femeia sa-si acopere fata, la crestini asta e o imorala. Daca vreunul amintea intr-o doara prin biblie ca e rai ca femeia sa-ti tina fata la vedere, azi aveam si pe-aici numai femei frustrate. Oricum, femeile nu o duc prea bine nici la crestini :) Nu exista o delimitare clara intre bine si rau, zona gri este destul de extinsa. Nu stiu ce ati vorbit voi de exemplu despre homosexualitate, insa acum sint multi de parare ca sint de acord cu ea, insa sa nu iasa in public. miine poate ne vom obisnui cu aceasta idee si o vom accepta. Nu zic ca va fi asa, dar exista o posibilitate. Pina nu demult, tortura era ceva normal, azi ea e acceptata ca fiind imorala. Dupa cum spuneam, atunci cind creierul analizeaza daca sa imi dai in cap sau nu, decizia este multipla: in primul rind, daca imi provoci durere, se activeaza centrii tai de durere, prin simpatie. Dar sint alti factori mult mai complecsi care pot influenta decizia de a-mi da in cap sau nu. De exemplu, daca eu sint pe cale sa-i dau in cap copilului tau, sint sigur ca si tu mi-ai da fara nici o vorba. Simtul moral isi spune cuvintul, considerind ca suferi mai tare daca moare copilul tau decit daca moare un strain. Pentru ca un soarece care tine la familie si are grija de puii sai se inmulteste mai mult decit un soarece solitar. Morala e o chestie mostenita, e un subprodus al evolutiei prin selectie naturala. |
![]() |
Tags |
bunatatea lui dumnezeu |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
oare de ce? | patricia2006 | Generalitati | 12 | 24.05.2012 18:56:52 |
e oare diavolul, sau Dumnezeu? | Mtcrysty17 | Intamplari adevarate | 28 | 27.01.2011 22:32:46 |
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? | andreicozia | Din Vechiul Testament | 73 | 30.06.2010 18:28:39 |
Oare de ce? | romi2000 | Din Vechiul Testament | 10 | 02.06.2010 14:00:43 |
Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? | sergiu | Din Noul Testament | 51 | 06.03.2010 12:31:10 |
|