Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.06.2009, 16:53:33
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dex53 Vezi mesajul
conform traditiei budiste, Siddhartha (Buddha) a refuzat ajutorul zeilor, a devenit mai presus decat orice zeitate. cum poti sa demonstrezi falsitatea acestei afirmatii.

vezi povestile despre Buddha sunt "sustinute" de scrierile budiste, la fel cum Povestile despre Iisus sunt sustinute de Biblie (de fapt doar NT). alte dovezi nu exista. sa nu vii cu Sfintii parinti :). ei au scris bazandu-se pe informatiile din NT.

eu vreau sa-mi gasesti dovezi contemporane care sa sustina invierea si natura divina a lui Hristos. niste documente oficiale ale administratiei romane, niste scriitori ai epocii, niste martori evrei. etc
Nu vad la ce ti-ar folosi; asa ca efortul ar fi inutil.
Cine nu crede in Domnul Iisus Hristos nici nu poate intelege. Ramai cu Buddha, si asteapta sa te mantuiesti prin el. Dar atunci nu mai inteleg ce cauti aici pe acest forum crestin-ortodox? Cauta un forum budist, unde sa te simti ca acasa.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2009, 16:54:29
Dex53 Dex53 is offline
Member

Data înregistrării: 21.01.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
DA, si eficace.O mai foloseau si Sfintii. O palma pentru trezirea ta, dar sunt sigur ca nu a avut efectul dorit de mine, asa ca mai primeste una.
as simti efectul daca ai veni cu niste argumente cat de cat inchegate. pana acum doar ai jignit si nimic altceva.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2009, 16:58:01
Dex53 Dex53 is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Nu vad la ce ti-ar folosi; asa ca efortul ar fi inutil.
Cine nu crede in Domnul Iisus Hristos nici nu poate intelege. Ramai cu Buddha, si asteapta sa te mantuiesti prin el. Dar atunci nu mai inteleg ce cauti aici pe acest forum crestin-ortodox? Cauta un forum budist, unde sa te simti ca acasa.
adica cu alte cuvinte nu ai nicio dovada si imi faci vant de pe forum. hmmm...
fiind un forum ortodox ma asteptam la o discutie mai interesanta, credeam ca oamenni ce sunt cu adevarat credinciosi au niste argumente in favoarea credintei lor. as fi incantat de o discutie pe Biblie legata de moralitate (la urma urmei asta este topicul)
Reply With Quote
Vechi 04.06.2009, 17:05:28
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Buddha sucks
Nu conteaza ceea ce faci, important e sa ai origini bune
Nu vorbeam de origini bune, ci de origine divina.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2009, 17:09:47
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
as simti efectul daca ai veni cu niste argumente cat de cat inchegate. pana acum doar ai jignit si nimic altceva.
Nu te supara, dar te-am mangaiet pana acum.Tu ai impresia ca pe un forum ne apucam sa- L demonstram pe DUMNEZEU ? ? ? macar ai bunul simt si intra in interiorul acestui site , citeste, ai putina bunavointa, un gram macar. Ai citit pe istoricul acestui forum ? ? ? Nu te supara, dar clegul tau ateu, iti da clasa. Este ultimul meu mesaj la adresa ta. ESTE MULT MAI BINE A TE IGNORA.
Vechi 04.06.2009, 17:17:12
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
adica cu alte cuvinte nu ai nicio dovada si imi faci vant de pe forum. hmmm...
fiind un forum ortodox ma asteptam la o discutie mai interesanta, credeam ca oamenni ce sunt cu adevarat credinciosi au niste argumente in favoarea credintei lor. as fi incantat de o discutie pe Biblie legata de moralitate (la urma urmei asta este topicul)
Nu te mai astepta la nici o discutie interesanta, daca ceea ce e crestin e neinteresant pentru tine. Nimeni nu te poate convinge de contrariu, mai ales la madria pe care o naste in om budismul. Chiar daca nu esti constient de acest lucru.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2009, 19:20:44
topcat
Guest

Implicit

Hai sa mai destindem putin lucrurile si sa va intreb ceva: ati facut vreodata un lucru considerat de altii bun fara sa va ginditi ca il faceti pentru mintuire?
Reply With Quote
Vechi 04.06.2009, 19:23:48
topcat
Guest

Implicit

Hai ca mi-am schimbat si semnatura, sa nu mai existe dubii
Reply With Quote
Vechi 04.06.2009, 20:18:56
CosminPopescu's Avatar
CosminPopescu CosminPopescu is offline
Member

Data înregistrării: 29.04.2009
Locație: Constanța
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
conform traditiei budiste, Siddhartha (Buddha) a refuzat ajutorul zeilor, a devenit mai presus decat orice zeitate. cum poti sa demonstrezi falsitatea acestei afirmatii.

vezi povestile despre Buddha sunt "sustinute" de scrierile budiste, la fel cum Povestile despre Iisus sunt sustinute de Biblie (de fapt doar NT). alte dovezi nu exista. sa nu vii cu Sfintii parinti :). ei au scris bazandu-se pe informatiile din NT.

eu vreau sa-mi gasesti dovezi contemporane care sa sustina invierea si natura divina a lui Hristos. niste documente oficiale ale administratiei romane, niste scriitori ai epocii, niste martori evrei. etc
ce nu înțeleg eu, e cum își perminte un grăsan de 500 kg, Budda, să dea lecții despre abstinență și o viață echilibrată
Vechi 04.06.2009, 20:26:47
Dex53 Dex53 is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CosminPopescu Vezi mesajul
ce nu înțeleg eu, e cum își perminte un grăsan de 500 kg, Budda, să dea lecții despre abstinență și o viață echilibrată
de unde vine ideea ca Buddha ar fi fost gras? daca ar fi sa ne luam dupa traditia budista era chiar scheletic din cauza malnutritiei. acum e greu de stabilit ce este real si ce este fictiune in povestile despre Buddha. nu putem afirma cu siguranta cum a aratat. (sunt totusi 2500 de ani, iar scrierile au suferit numerose mutatii)

oricum exemplul cu scrierile budiste l-am dat pentru a evidentia prin comparatie cat de indoielnice sunt textele religioase de acest gen (in categoria asta intra si Vedele, Biblia sau Coranul)

Stephen F.Roberts - "I contend we are both atheists, I just believe in one fewer god than you do. When you understand why you dismiss all the other possible gods, you will understand why I dismiss yours."
Reply With Quote
Răspunde

Tags
morala

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lipsa de Dumnezeu in viata morala Decebal Morala Crestina 9 06.08.2013 12:02:33
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. georgeval Generalitati 20 15.02.2012 00:37:34
Morala Crestina - importanta ei iRoDiOn Morala Crestina 8 28.09.2011 00:45:33
Bioetica, familia si morala crestina corneliamate Intrebari utilizatori 10 31.05.2011 07:21:11
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor NagyAttilaPuli Intrebari utilizatori 8 04.07.2010 18:44:22