Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.06.2009, 15:42:28
Dex53 Dex53 is offline
Member

Data înregistrării: 21.01.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Buddha nu face parte din Sfanta Treime. El a fost doar om.
In Iisus Hristos sunt doua firi impletite: de Om si Dumnezeu.
LA Buddha avem doar o fire: om.
Firile nu se definesc prin fapte, ci prin origine.
conform traditiei budiste, Siddhartha (Buddha) a refuzat ajutorul zeilor, a devenit mai presus decat orice zeitate. cum poti sa demonstrezi falsitatea acestei afirmatii.

vezi povestile despre Buddha sunt "sustinute" de scrierile budiste, la fel cum Povestile despre Iisus sunt sustinute de Biblie (de fapt doar NT). alte dovezi nu exista. sa nu vii cu Sfintii parinti :). ei au scris bazandu-se pe informatiile din NT.

eu vreau sa-mi gasesti dovezi contemporane care sa sustina invierea si natura divina a lui Hristos. niste documente oficiale ale administratiei romane, niste scriitori ai epocii, niste martori evrei. etc
Reply With Quote
Vechi 04.06.2009, 15:53:48
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dex53 Vezi mesajul
conform traditiei budiste, Siddhartha (Buddha) a refuzat ajutorul zeilor, a devenit mai presus decat orice zeitate. cum poti sa demonstrezi falsitatea acestei afirmatii.

vezi povestile despre Buddha sunt "sustinute" de scrierile budiste, la fel cum Povestile despre Iisus sunt sustinute de Biblie (de fapt doar NT). alte dovezi nu exista. sa nu vii cu Sfintii parinti :). ei au scris bazandu-se pe informatiile din NT.

eu vreau sa-mi gasesti dovezi contemporane care sa sustina invierea si natura divina a lui Hristos. niste documente oficiale ale administratiei romane, niste scriitori ai epocii, niste martori evrei. etc
Să-ți fie rușine de gândești așa ! Tu ai impresia ca un adevărat credincios, s-a dus mai înainte de toate să caute dovezi, acte, documente, etc.? Pe Dumnezeu mai înainte de toate Îl simți, iar nesimțirea e opreliștea simțirii în toate cele vrednice și bune. Imbecilitatea asta puerilă de a cere dovezi , acte, documente pentru a-L demonstra pe Dumnezeu, denotă o nesimțire fără margini și chiar de țe-ar veni aici cineva cu mii și mii de dovezi, tu tot impasibil și fără lipsă de simțire ai fi .
Vechi 04.06.2009, 16:08:29
Dex53 Dex53 is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Să-ți fie rușine de gândești așa ! Tu ai impresia ca un adevărat credincios, s-a dus mai înainte de toate să caute dovezi, acte, documente, etc.? Pe Dumnezeu mai înainte de toate Îl simți, iar nesimțirea e opreliștea simțirii în toate cele vrednice și bune. Imbecilitatea asta puerilă de a cere dovezi , acte, documente pentru a-L demonstra pe Dumnezeu, denotă o nesimțire fără margini și chiar de țe-ar veni aici cineva cu mii și mii de dovezi, tu tot impasibil și fără lipsă de simțire ai fi .
daca nu ai dovezi cum stii ca varianta ta religioasa este corecta. cu ce sunt mai prejos musulmanii, budistii sau hinduisti? la urma urmei si ei au propriile scrieri sfinte. de ce Biblia este corecta, iar scrierile vedice nu sunt?

eu iti cer cateva dovezi, nu am nevoie de cateva mii. exista vreo dovada a divinitatii lui Iisus in afara de NT?

P.S. - mai usor cu jignirile, ataca ideea, nu persoana. de ce ti se pare imbecilitate dorinta de a gasi dovezi?
Reply With Quote
Vechi 04.06.2009, 16:36:55
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
daca nu ai dovezi cum stii ca varianta ta religioasa este corecta. cu ce sunt mai prejos musulmanii, budistii sau hinduisti? la urma urmei si ei au propriile scrieri sfinte. de ce Biblia este corecta, iar scrierile vedice nu sunt?

eu iti cer cateva dovezi, nu am nevoie de cateva mii. exista vreo dovada a divinitatii lui Iisus in afara de NT?

P.S. - mai usor cu jignirile, ataca ideea, nu persoana. de ce ti se pare imbecilitate dorinta de a gasi dovezi?
. . . . . . Considera ca ti-am tras o palma peste gura . . .
Vechi 04.06.2009, 16:46:39
Dex53 Dex53 is offline
Member

Implicit

Citat:
. . . . . . Considera ca ti-am tras o palma peste gura . . .
foarte crestineasca atitudinea ta...
Reply With Quote
Vechi 04.06.2009, 16:52:12
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
foarte crestineasca atitudinea ta...
DA, si eficace.O mai foloseau si Sfintii. O palma pentru trezirea ta, dar sunt sigur ca nu a avut efectul dorit de mine, asa ca mai primeste una.
Vechi 04.06.2009, 16:54:29
Dex53 Dex53 is offline
Member

Implicit

Citat:
DA, si eficace.O mai foloseau si Sfintii. O palma pentru trezirea ta, dar sunt sigur ca nu a avut efectul dorit de mine, asa ca mai primeste una.
as simti efectul daca ai veni cu niste argumente cat de cat inchegate. pana acum doar ai jignit si nimic altceva.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2009, 16:39:43
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Imbacilitate , e bland spus
Vechi 04.06.2009, 16:53:33
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:

Nu vad la ce ti-ar folosi; asa ca efortul ar fi inutil.
Cine nu crede in Domnul Iisus Hristos nici nu poate intelege. Ramai cu Buddha, si asteapta sa te mantuiesti prin el. Dar atunci nu mai inteleg ce cauti aici pe acest forum crestin-ortodox? Cauta un forum budist, unde sa te simti ca acasa.
Reply With Quote
Vechi 04.06.2009, 16:58:01
Dex53 Dex53 is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Nu vad la ce ti-ar folosi; asa ca efortul ar fi inutil.
Cine nu crede in Domnul Iisus Hristos nici nu poate intelege. Ramai cu Buddha, si asteapta sa te mantuiesti prin el. Dar atunci nu mai inteleg ce cauti aici pe acest forum crestin-ortodox? Cauta un forum budist, unde sa te simti ca acasa.
adica cu alte cuvinte nu ai nicio dovada si imi faci vant de pe forum. hmmm...
fiind un forum ortodox ma asteptam la o discutie mai interesanta, credeam ca oamenni ce sunt cu adevarat credinciosi au niste argumente in favoarea credintei lor. as fi incantat de o discutie pe Biblie legata de moralitate (la urma urmei asta este topicul)
Reply With Quote
Răspunde

Tags
morala

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lipsa de Dumnezeu in viata morala Decebal Morala Crestina 9 06.08.2013 12:02:33
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. georgeval Generalitati 20 15.02.2012 00:37:34
Morala Crestina - importanta ei iRoDiOn Morala Crestina 8 28.09.2011 00:45:33
Bioetica, familia si morala crestina corneliamate Intrebari utilizatori 10 31.05.2011 07:21:11
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor NagyAttilaPuli Intrebari utilizatori 8 04.07.2010 18:44:22