![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Bine, am inteles, atunci sa rabde.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sf Pavel spune clar:
"Cine nu munceste sa nu manince" |
|
|||
|
|||
![]()
Problema acestui sot intretinut mi se pare mie ca se datoreaza mandriei. Orgoliul ranit poate ca s-a transformat in deznadejde. Complexul de inferioritate pe care-l simte acum ii blocheaza elanul si spiritul de initiativa. Isi simte sotia superioara si acest lucru nu-l suporta cu usurinta barbatii, in general. Cred ca rugaciunea, cultivarea increderii in fortele proprii si un duhovnic foarte bun il pot ajuta. Nici eu n-as merge pe mana unui psiholog, caci e posibil ca practicile acestuia sa se bata cap in cap cu invatatura ortodoxa. O spovedanie generala, niste Sfinte Masluri, Acatistul Sfantului Nicolae sau al Sfintilor Modest, Mina, Nectarie, Ciprian etc. ma gandesc ca ar fi eficiente.
|
|
|||
|
|||
![]()
buna catalina,
cred ca stiu despre ce boala este vorba, nu de alta, dar fata unei prietene de ale mele, desi are doar 18 ani, are o boala la sange, a fost diagnosticata ff greu si este fffff rara, fiind suspecta la un moment dat de leucemie. nu exista momentan nici un tratament, dar se poate trai fara ca ea sa evolueze, din contra, chiar sa stagneze as zice. dupa cativa ani de drumuri lungi si obositoare, din 3 in 3 luni, deva-bucuresti, la analize, acum merge dar odata la 6 luni la analize, si de 3 ani incoace analizele ii sunt bune. a urmat un regim, fara carne de porc, dar a facut o cura cu oua de prepelitza. daca vrei mai multe amanunte, scrie-mi un mesaj cu adresa ta de mail. Doamne ajuta ! Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ori, ar iesi un inchizitor bun din tine! Ei aveau intotdeauna dreptate si stiau adevaruri absolute! Referitor la subiect: Eu cred ca nu trebuie sa-l fortezi pe sotul tau. In primul rand gandeste-te ca a ajuns la Biserica din anumite motive. Vine dintr-o familie care nu cred ca i-a servit exemplu in acest sens. Probabil acele motive au lasat si anumite sechele la nivel psihic, chiar daca acestea nu se vad cu ochiul liber! Probabil ca din cauza lui taica-su a fost complexat si cumva exclus din cercurile de tineri toata adolescenta lui. O parte din insuccesele familiei sale probabil le-a resimtit ca fiind ale lui. Probabil ca si acum exista acele sentimente in interiorul sau. Tu esti orientata spre succes pentru ca vii dintr-o familie care ESTE succes. Pentru tine succesul deci, este normalitate. Nu este si cazul lui! Pentru el probabil ca faptul ca are parte de liniste sufleteasca si are acoperis si o paine este arhisuficient! Aceasta este normalitatea lui! El pur si simplu nu vede rostul banilor si averii! De aceea nu va fi niciodata motivat sa faca avere. Nefiind motivat si cu complexele si sechelele de mai sus nici nu ma mir ca nu le obtine acele succese dorite de tine. Cum tu deja ai facut o evaluare a situatiei si vrei sa fiti alaturi toata viata, nu vad de ce ar fi asta un impediment major pentru dezvoltarea familiei. Poate ar fi bine sa mearga la un psiholog sa stea de vorba. Dar trebuie sa fie si el perfect constient ca are o problema si sa vrea sa mearga! Altfel degeaba se duce la psiholog. Abia dupa ce se vor fi rezolvat problemele interioare, se poate pune un pic de presiune pentru a avea si el un loc de munca stabil. Iar tu va trebui sa faci o evaluare a situatiei asa cum este, fara asteptari ca de maine el va fi ceva strain firii lui. Si reiesind din acea evaluare si cantarind toate cele vei putea sa-ti dai seama ca (daca) vei putea sa mai tii (cu ajutorul parintilor eventual) inca un membru al familiei. Iar el va putea fi un tatic bun si asta ar putea fi succesul lui! Nu le mai intoarce chiar pe toate partile ca pana la urma doar Dumnezeu le aranjeaza! Incearca sa ai incredere in El si nu vei regreta!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Draga Catalina,
Mie imi suna foarte familiara situatia sotului tau. Este aceeasi cu situatia pe care am avut-o eu in perioada premergatoare intemeierii unei familii adevarate, adica care include copii. Doar ca eu sunt femeie si in aceasta calitate atributul de mama m-a schimbat cu desavarsire. Prin copilul pe care l-am dobandit, Dumnezeu mi-a dat un sens existentei. Pana atunci, desi imi iubeam sotul, ma simteam neputincioasa si inutila, serviciile mi le schimbam cu regularitate, nu ma puteam simti eu insumi intre atatia oameni de toate felurile. Desi incercam sa fac totul cat mai bine cu putinta, de multe ori din stangacie sau fara sa prevad din timp cum va decurge situatia, ajungeam sa fiu rau vazuta de diverse persoane care nu erau dintre cele mai binevoitoare. La serviciu colegii sunt de multe ori lipsiti de minima toleranta, te judeca imediat, apar barfe, iar un suflet sensibil care nu a beneficiat de incurajare inca din copilarie si in care s-au intiparit traumele pe care le-a suferit in cadrul familiei, nu poate face fata unor ironii, unor rautati si se descurajeaza usor. Acestea sunt niste probleme psihice pe care nu le mai poate vindeca vreun psiholog ci doar Dumnezeu cu voia Sa. Dar se pare ca in cazul meu precum si al sotului tau, Dumnezeu a gasit o alta solutie. Ne-a dat soti capabili sa ne intretina. Noi ramanem cu acest spin care sa ne ajute sa ne smerim intotdeauna fata de celalalt, dar nici partenerul nu trebuie sa se semeteasca, caci atunci viata de familie nu se deosebeste de cea de la serviciu. Sunt sigura ca sotul tau se simte in mare inferioritate fata de tine, incearca acasa sa-i dai lui ocazia sa fie cap de familie. Acela sa fie teritoriul unde sa aiba libertate de decizie, asta il va incuraja. Iti este de ajuns ca te ocupi de cariera, cand vii acasa pur si simplu bazeaza-te numai pe el. Daca Domnul va daruieste copii, problemele se vor rezolva si mai bine. Sotul se va ocupa de copii, de familie, iar tu te vei putea concentra pe cariera. In felul asta va veti completa intr-un mod minunat. Caci Dumnezeu de aceea ne da soti si sotii, pentru a suplini unul lipsurile celuilalt. Eu cu ajutorul Domnului am o familie fericita. Ceea ce iti doresc si tie! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar in ce priveste compatimirea, dragostea, iubirea, mila - astea cu siguranta sunt niste lucruri care tin de trecut. Pentru ca viitorul este al oamenilor duri, lucizi (sau luciferici?), feroce. Oameni care stiu ca atunci cand vezi un invalid trebuie sa te interesezi poate cumva poti sa-l duci la vre-un azil si sa-i iei casa! Oameni cu un scop, o determinare, si fara nici un fel de scrupule! Cand vad oameni ca tine, foarte determinati, imi doresc sa mor cat mai repede sa va las lumea toata voua, sa va ajunga!!
Doamne, Dumnezeul meu, desi nu am facut nici un bine inaintea Ta, da-mi dupa harul Tau, sa pun inceput bun. Last edited by sergiu; 23.07.2009 at 12:26:29. |
|
||||
|
||||
![]()
Sergiu,atitudinea ei este a unei femei care a suferit foarte mult si a ajuns sa razbeasca luptand crancen.
Asta nu inseamna ca sufletul ei este luciferic... Si mai gandeste-te daca propria-ti atitudine este una pur crestineasca. Astfel de rani se vindeca doar prin iubire,nu aruncand bolovani sub numele ca suntem crestini. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|