![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ba eu iti multumesc frate intru Hristos, ca mi-ai deschis ochii de nenumarate ori cu postarile tale de pe acest forum!
Despre Cuviosul mai trebuie spus (ca tot mi-am amintit acum) ca nu dormea niciodata cu picioarele spre icoane. Paginile de mai sus sunt extrase din cele 5 volume cu intrebari ale inchinatorilor si raspunsuri ale Cuviosului. Sunt pura intelepciune! Despre Sfintia Sa se mai poate citi aici: http://www.razbointrucuvant.ro/categ...ie-aghioritul/ iar aici e o carte intreaga foarte frumos scrisa despre o alta calitate a Cuviosului dusa pana la desavarsire - iubirea: http://www.crestinortodox.ro/carte-8...atre-cititor-1
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Desi Eminescu spunea,,lumea este asa cum este si ca dinsa suntem noi!" se pare ca aspectul transcende socialul oprindu-se chiar in duhovnicesc. Totusi ,este loc pt. fiecare aici pe pamint... am citit...nu mai stiu pe unde ca cu raiul lucrurile stau altfel: cica nu ne-ar putea cuprinde pe toti pamintenii ci numai pe cei ce se istovesc cu ,,lupta cea buna". Este adevarat, multi alergatori sunt la startul cursei dar laurii sunt doar pt. invingatori. Cine stie care dintre noi vom fi asemenea! Oricum ,inafara de a contempla este necesar sa ne nevoim asiduu ! Ia uita-te si dumneata ce frumos scrie fratele caminaris mai sus : cuviosul Paisie nici cu picioarele spre icoane nu indrasnea sa se culce... dar-mi-te altele ! Toate cele aratate de fratele caminaris deosebit de frumos si si fix la punct ,din sursa mai mult decit autorizata(probabil ca fratii cunosc ca grecii au deschis actiunea de canonizare a cuviosului Paisie care este in curs !)raspunde admirabil la intrebarea initiala a topicului . Personal consider ca topicul se poate inchide aici,atingindu-si scopul! Mai ramine loc in continuare doar pt. noii veniti si care nu citesc tot topicul si...bine inteles pt. categoriile de frati care se includ in categoriile enumerate de mine cu o interventie mai sus.Consider ca forumul in intregime nu este loc pentru birfa ,,stiintifica" sau ,,afectiva" ci are un scop mult mai nobil ! Last edited by zaharia_2009; 20.08.2009 at 21:30:51. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Referitor la rai scrie in Scriptura ca portile iadului sunt de 3 ori mai mari decat ale raiului. Daca e sa o luam literalmente ar insemna ca din 100 de oameni 75 se duc in iad si 25 in rai. Uitandu-ma in jur mi se pare destul de plauzibila proportia. Referitor la Cuviosul Paisie, el avea o iubire fata de Dumnezeu si oameni pe care eu nu cred ca voi ajunge sa o am vreodata. In evlavia sa si dragostea enorma fata de Dumnezeu probabil ca nu mai stia cum sa o manifeste. De aici si chestia cu dormitul cu picioarele spre icoane. Nu stiu daca aceasta e chiar o indicatie pentru toti ceilalti. Nu stiu prea multe dar ma gandesc totusi picioarele sunt ceva spurcat? Mie mi se par la fel de importante ca si mainile de exemplu. Acelasi sange care iriga picoarele iriga si creierul in cazul meu (se si vede nu? ![]() Pana la urma Dumnezeu le va judeca pe toate si va da la fiecare ce merita. Sa dea Dumnezeu ca cel mai mare pacat al meu sa fi fost ca aveam icoanele pe peretele dinspre picioare! ![]()
Doamne, Dumnezeul meu, desi nu am facut nici un bine inaintea Ta, da-mi dupa harul Tau, sa pun inceput bun. Last edited by sergiu; 20.08.2009 at 22:48:46. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nici eu nu dormeam cu capul spre icoane pana de curand. Dar mi-au deschis ochii unii frati intru Hristos de pe acest forum. Cand nu stiam asta e - nu stiam. Dar cand am aflat am inceput sa ma simt cu musca pe caciula pana cand mi-am dat seama ca mi-e rusine altfel. Si mi-am mutat patul asa cum trebuie. Probabil e nevoie de timp ca sa constientizam.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Totusi si eu m-am intrebat si uneori am simtit acea jena . Cu drag Gabriela! ![]()
Aduceti-va aminte de mai-marii vostri, care v-au grait voua cuvantul lui Dumnezeu; priviti cu luare aminte cum si-au incheiat viata si urmati-le credinta… Nu va lasati furati de invațaturile straine cele de multe feluri. http://ioanagabi.weblog.ro/ |
|
|||
|
|||
![]()
Un parinte ieromonah recomanda sa nu ne schimbam de fata cu icoanele. Asta din evlavie si pentru a nu alunga Duhul Sfant. Si in Pateric, citim cum un calugar a preferat sa treaca un rau imbracat din evlavie pentru sfantul lui inger.
Insa, alt parinte ieromonah a spus ca nu este un pacat foarte mare daca ai o singura camera, e iarna... unde sa te imbraci daca nu acolo? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa stii ca pe cei ca tine se tine credinta( SI ESTE TRANSMISA CORECT), traditiile, linistea, iubirea, si pacea din suflet Doamne Ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oare acum am ajuns sa ne ferim de icoane, sa fugim prin casa ca sobolanii sa ne dam pe dupa pereti ca apucatii cind ne dezbracam si sa ne ascundem pe sub pat ca, de ex., sa ne sarutam sotia? Oameni buni, unii lanseaza mult prea multe aberatii si nebunii!...si este pacat! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Icoanele din scoli | alexina | Stiri, actualitati, anunturi | 95 | 03.03.2014 12:36:26 |
Icoanele eretice | glykys | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 3 | 24.07.2013 22:25:47 |
ma intereseaza icoanele bizantine | carmenserghi | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 10 | 01.05.2011 10:07:43 |
Vor sa elimine icoanele din scoli | Va_iubesc | Stiri, actualitati, anunturi | 79 | 26.06.2010 15:56:53 |
Icoanele din scoli | eu4talk | Stiri, actualitati, anunturi | 15 | 26.06.2007 21:00:04 |
|