![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
cele 10 porunci sunt in continuare valabile.....atunci cum una din cele 10 poate crede cineva ca poate fi anulata sau schimbata.....
|
|||
|
|||
![]() Citat:
problema e mult mai complicata dar mai mult pentru cei ce nu vad padurea din pricina copacilor shi nu vad poruncile Domnului din pricina poruncilor... Domnului... deci cine sa va schimba voua mintea voastra dublu schimbata (invartoshata) in partzi, pe mijloc? caci daca voi nu o facetzi atunci cine sa va faca lucrul? cine sa va arate mereu? deci : "atunci cum una din cele 10 poate crede cineva ca poate fi anulata sau schimbata?" chiar asha, de ce crezi dumneata ca a schimbat Domnul ceva, vre-un lucru, dat pentru mantuirea omului? ca asha va aratatzi voi nemultzumitzi... dar defapt voi ce plinitzi?... shi ce sabat tzinetzi voi? voi nici nu shtitzi ce este scris acolo, in proorocul de piatra, ca nu atzi citit fraza sau propozitzia aceea dar va aratatzi neschimbatori shi nemultzumitzi ca ar vrea cineva sa va schimbe, ar cuteza cineva sa va invetze altfel... dar voi nu va datzi seama ca voi suntetzi de mult invatzatzi altceva decat Cuvantul lui Dumnezeu? nu va datzi seama ca voi nu urmatzi pe Hristos? iar daca nu pe Hristos shi Cuvantul Sau, atunci pe cine urmatzi voi roboamilor, robotzeilor, ca macar de atzi repeta ca shi mine, ca o placa stricata sau un papagal mesajul cel Adevarat, dar voi repetatzi ceea ce v-au instruit la lectziile cu intrebari shi raspunsuri fariseii reshapatzi la facultatzile adventiste shi baptiste shi neoprotestante shi eretice gatolice ori luciferice ori sataniceshti... deci domnule draga, tzi se pare simplu? poi e mult mai simplu daca te-ai fi lasat sub jugul lui Dumnezeu dar te-ai pus sub jugul celor dublu nedreptzi, celor mincinoshi, shi atunci cum o sa vezi dumneata Sabatul? cum vei pricepe ce am scris? daca nu vrei sa intzelegi? ci sa ma contrazici, pe mine n-ai decat, dar pe Domnul degeaba o faci ca itzi furi singur caciula... bine manipulat in suburbii de cel rau... iar scaietzii shi murii vor durea amarnic la momentul culminant al cantarului... caci gLumea shi dracul nu doarme ci munceshte doar la distrugerea sufletului tau... pana beihai... shi apoi asta o sa tzii, de sabat o sa bei shi o sa te distrezi shi vei merge pe apa jumbetei... pe cash-stigz... shi asha mai departe... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa inteleg ca dumneata esti un pazitor la zilei a saptea, asa cum a lasat Dumnezeu porunca, scrisa pe piatra? Se poate, eu cunosc ortodocsi pazitori ai zilei a saptea (exista chiar si o marturie mai veche pe acest forum). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
iar apoi a legat-o la loc Domnul punand-o ca sa fie tzinuta dupa randuiala shi legea cea noua a Harului shi a bucuriei invierii, astfel ca sambata trebuie sa mori de vineri cu Domnul ca sa potzi sa serbezi apoi in ashteptare de sambata seara pana luni dimineatza Duminica Rasaritului Soarelui Dreptatzii shi al Milelor Legii Sale, invierea din mormant, Adevaratul Sabat al Biruintzei, caci Domnul, Moartea shi pacatul shi nedragostea de Dumnezeu shi Aproape prin moarte a calcat cu moartea Sa shi astfel viatza daruindu-le celor din morminte, inchishi in piramide, in iad, in sheol, tuturor celor ce mai au urechi de auzit ca luand aminte Astazi la ei inshishi din glasul shi Cuvantul Domnului ca sa iasa din poftele poftelor gLumii, sa fuga fara sa se mai uite indarat, sa vina din gLumea mortzii mortzilor cei mortzi ca toate mortaciunile spurcate pline de putoare-oare shi sa se scoale shi sa intre shi sa mearga pe Calea spre Viatza fara prihana shi desavarshita, spre Sabatul Veshnic, ce se serbeaza asha cum am spus, de sambata seara pana luni dimineatza, precum in Cer asha shi pe Pamant... pamantul fagaduintzei... pamantul sfant shi sfintzit mereu shi binecuvantat mereu... shi purtator de dragoste shi jertfa de taina... pentru om... shi faptura... Deci intru Hristos se tzine legea ... Harului shi a celor 7 sfinte shi infricoshatoare Taine... caci Moise despre Mesia proorocea shi despre el vorbea... despre Iisus Hristos... despre Domnul... despre sf Treime cu totzi sfintzii Lui... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-nu trebuie sa invetze ci sa faca... deci aia trebuia sa invetze ca nu invatza pe nimeni... ci e fericit daca tzine shi face el insushi... caci altul nu i dator lui caci nimeni nu ii este ucenic lui shi nimeni nu are datoria de a asculta de invatzator ci "cel ce voieshte sa vina dupa Mine sa-shi ia Crucea, Patul, umilintza, rabdarea, nebunia, sa se lepede de sine shi sa-mi urmeze Mie" shi nu carturailor shi invatzatorilor shi faiseilor, caci ei una spun shi alta fac... deci facetzi voi cum vretzi ca nu sunt invatzator, ca mi-am dat demisia din "functzia" de invatzator... caci exista un singur prooroc, un singur invatzator : Domnul... asha ca nu suntetzi ucenicii mei... iar eu nu pizmuiesc ucenicii altui Stapan... |
|
|||
|
|||
![]()
Oameni buni..am citit afirmatiile si argumentele pe care le aduceti pro sau contra acestui subiect si unele (sa-mi fie cu iertare),dar unele mi se par puerile si fara nici cel mai mic suport.
Am citit si eu Scriptura si am ramas ingandurat si cu multe semne de intrebare..foarte multe.. Tot ce vreau sa spun este ca daca la creatiune DUMNEZEU a binecuvantat ziua a saptea(iar unii sunt de parere ca a fost Duminica, altii Sambata, altii Vinerea), in Noul Testament parca se face lumina si se scoate in evidenta, i se spune pe nume zilei in care sfintii apostoli merg sa se inchine. Temelia pe care se cladeste credinta parca se sfarama cand citesc de Sf. Pavel ca merge sa se inchine intr-o zi de sambata; privesc la credinciosii din acele vremuri care "au fost crestinati" de Iisus si care au auzit cu urechile lor ceeace ii invata EL, cum ii invita pe sfintii apostoli sa ramana si sambata viitoare ca sa-i invete. Pt mine este uimitor..si poate sa-mi spuna oricine ca nu-i asa..pentru ca eu am citit si am vazut cu ochii mei |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P.S. Cunosc istoria religiei ortodoxe, mai bine decat majoritatea ortodocsilor. O istorie in care Sfanta Scriptura a cam lipsit fiind inlocuita de traditii de provenienta pagana. De aici rezulta diferenta dintre crestinismul din vremea Sfintilor Apostoli si cel din biserica ortodoxa. |
|
|||
|
|||
![]()
Acesta a fost dictonul Bisericii Evului Mediu, niciodată al Scripturii.
"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5,39) "Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun." (1 Tes. 5:21) Adevăratul spirit al tradiționalismului cere să crezi, să te supui orbește și să nu verifici nimic. Sau să analizezi numai superficial, doar cu scopul de a găsi argumente împotriva "ereticilor", nu pentru cunoașterea voiei lui Dumnezeu. Cu această splendidă afirmație (Crede și nu cerceta) ați ieșit din ortodoxie și ați intrat in catolicismul medieval. Cineva s-ar putea să ia în serios cuvintele dvs și, ca urmare să devină....”sectar”, ca toți aceia care au crezut orbește fără să cerceteze Istorie mai veche au credințele păgâne, asta nu le face să fie mai ortodoxe. Nu vechimea indică adevărul unei biserici, ci urmarea prescripțiilor cristice și apostolice. |
|
||||
|
||||
![]()
ma scuzati eu nu sunt asa citita ca unii ,insa stiu ca diavolul ma ispiteste ,si chiar ma impiedica prin anumiti oameni sa ajung la biserica duminica ,dar cu ajutorul lui Doamne Doamne o sa ma duc in fiecare duminica si o sa ma rog pentru sotul meu ,si pentru toti cei care au incercat sa ma convinga ca ortodoxismul nu e bun,ci ca adventismul e adevarul ! asta e atuul vostru ca stiti biblia si ca puteti da citatele cand trebuie ,iar noi astia mai putin cititi suntem tentati sa zicem : ia uite ce oameni credinciosi ! tz tz tz rusinik ! lasa ca ma fac eu mare si o sa va "bat " cu armele voastre ! stiti care e calitatea cea mai de pret a unui bun crestin ? BUNATATEA !!! asa ca ,dc tu,neoprotestantul (vorbind in general) vrei sa ma convingi de ceva ,eu nu ma cert cu tine ,te las sa vorbesti ,pentru ca eu stiu ca D-zeu nu ma va lasa sa pic in cel mai mare pacat : sa ma lepad de credinta mea !
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|