Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.06.2009, 21:00:55
gaborlayos's Avatar
gaborlayos gaborlayos is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.02.2009
Smile

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
ca asha am priceput de la CLD shi de la sfintzi shi de la imbisericitzii Lui... cum am scris mai sus, deci eu n-am nici un merit decat acela ca te-am intrebat mustrandu-te poate prea dur... deci ma iarta daca am facut sange shi carne shi oase frante shi oale sparte ca nu prea shtiu ce fac, atunci cand ma ia flama... ma flambez shi pe unii poate cai ii spulber... shi nu sunt ei vinovatzi ca sunt din alte partide.... sau pe vremea lui Hristos, nu erau atatea partide de farisei? ori sadiciei? chei, pardon... deci ma iarta ca iarashi m-am flatat ca defapt nimic nu plinesc ci doar ma ridic sa ma sfadesc... ca shtiu ca nu e cu cine... dar din mandrie ma adancesc in nimfomanie... shi mai inghit cate un adventist, magulindu-ma ca cine shtie ce clar a priceput... poi poate pricepe oare cel ce vrea sa intzeleaga mereu viceversa? deci mi-am pierdut vremea... deci am facut multe prostii deodata asha ca nadajduiesc sa nu fiu osandit ci doar evitat luandu-ma ceilaltzi drept prost... neintzelept,... un fel de leushian... dar totushi cate o frunza mai pun shi eu in ciorbitza de miel... de Pashte mancata nu pe fuga shi cu paine dospita.
...problema e simpla.....sa nu furi.....sa nu comiti adulter....sa nu ai idoli.....adica
cele 10 porunci sunt in continuare valabile.....atunci cum una din cele 10 poate crede
cineva ca poate fi anulata sau schimbata.....
Vechi 30.06.2009, 13:48:05
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gaborlayos Vezi mesajul
...problema e simpla.....sa nu furi.....sa nu comiti adulter....sa nu ai idoli.....adica
cele 10 porunci sunt in continuare valabile.....atunci cum una din cele 10 poate crede
cineva ca poate fi anulata sau schimbata.....
chiar asha, de ce crezi ca s-ar schimba? de ce crezi ca ar fi anulata? de ce insinuezi ca ar rezulta astea din ce am scris eu? ai priceput ce am scris sau repetzi ca un robotzel, un roboam, un tip ce repeta ce l-au invatzat mincinoshii farisei ca sa sustzina ca ei au dreptate sa raman in pustiu shi sa moara intre razvratitzi sustzinand ca aia cere Domnul sau ca aia este scris pana la Moisi... cand defapt Moisi a vorbit shi a proorocit despre Mesia...

problema e mult mai complicata dar mai mult pentru cei ce nu vad padurea din pricina copacilor shi nu vad poruncile Domnului din pricina poruncilor... Domnului...

deci cine sa va schimba voua mintea voastra dublu schimbata (invartoshata) in partzi, pe mijloc? caci daca voi nu o facetzi atunci cine sa va faca lucrul? cine sa va arate mereu?

deci :
"atunci cum una din cele 10 poate crede
cineva ca poate fi anulata sau schimbata?" chiar asha, de ce crezi dumneata ca a schimbat Domnul ceva, vre-un lucru, dat pentru mantuirea omului? ca asha va aratatzi voi nemultzumitzi... dar defapt voi ce plinitzi?... shi ce sabat tzinetzi voi? voi nici nu shtitzi ce este scris acolo, in proorocul de piatra, ca nu atzi citit fraza sau propozitzia aceea dar va aratatzi neschimbatori shi nemultzumitzi ca ar vrea cineva sa va schimbe, ar cuteza cineva sa va invetze altfel... dar voi nu va datzi seama ca voi suntetzi de mult invatzatzi altceva decat Cuvantul lui Dumnezeu? nu va datzi seama ca voi nu urmatzi pe Hristos? iar daca nu pe Hristos shi Cuvantul Sau, atunci pe cine urmatzi voi roboamilor, robotzeilor, ca macar de atzi repeta ca shi mine, ca o placa stricata sau un papagal mesajul cel Adevarat, dar voi repetatzi ceea ce v-au instruit la lectziile cu intrebari shi raspunsuri fariseii reshapatzi la facultatzile adventiste shi baptiste shi neoprotestante shi eretice gatolice ori luciferice ori sataniceshti... deci domnule draga, tzi se pare simplu? poi e mult mai simplu daca te-ai fi lasat sub jugul lui Dumnezeu dar te-ai pus sub jugul celor dublu nedreptzi, celor mincinoshi, shi atunci cum o sa vezi dumneata Sabatul? cum vei pricepe ce am scris? daca nu vrei sa intzelegi? ci sa ma contrazici, pe mine n-ai decat, dar pe Domnul degeaba o faci ca itzi furi singur caciula... bine manipulat in suburbii de cel rau... iar scaietzii shi murii vor durea amarnic la momentul culminant al cantarului... caci gLumea shi dracul nu doarme ci munceshte doar la distrugerea sufletului tau... pana beihai... shi apoi asta o sa tzii, de sabat o sa bei shi o sa te distrezi shi vei merge pe apa jumbetei... pe cash-stigz... shi asha mai departe...
Vechi 02.07.2009, 12:50:07
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
chiar asha, de ce crezi ca s-ar schimba? de ce crezi ca ar fi anulata? de ce insinuezi ca ar rezulta astea din ce am scris eu? .

Sa inteleg ca dumneata esti un pazitor la zilei a saptea, asa cum a lasat Dumnezeu porunca, scrisa pe piatra?

Se poate, eu cunosc ortodocsi pazitori ai zilei a saptea (exista chiar si o marturie mai veche pe acest forum).
Vechi 02.07.2009, 13:25:43
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Sa inteleg ca dumneata esti un pazitor la zilei a saptea, asa cum a lasat Dumnezeu porunca, scrisa pe piatra?

Se poate, eu cunosc ortodocsi pazitori ai zilei a saptea (exista chiar si o marturie mai veche pe acest forum).
domnule draga, ziua a 7-a, porunca de pe piatra a fost dezlegata ca sa nu mai fie la cheremul criminalilor osanditori farisei care te linshau misheiii daca indrazneai sa lucrezi in ziua aceea binele de sus de la Dumnezeu, binele dragostei, sau aveai mila de cate cineva shi il dezlegai de jugul celui rau... de urzeala shi otrava shi fierea lui faraon, de jugul pacatului shi desfranarii... al lui cobea cel disperat din pricina banului babanului... din pricina pizmei shi necredintzei... din pricina mincinosului sharpe shi a averilor sale pentru care omul se simte mereu frustat, ca nu le are shi el asemenea lor... shi apoi Domnul ca shi Domn al Sambetei, al Sabatului a dat voie din mila sa tzina fiecare sarbatoarea shi sarbatorile atunci cand voieshte shi cum voieshte... caci i-a dezlegat pe oameni de farisei, de cei ce acuza fara rushine cand ei sunt defapt pui de naparci, de vipere shi vanzatori de fratzi, adica sunt nishte fatzarnici plin de rautate shi venin...

iar apoi a legat-o la loc Domnul punand-o ca sa fie tzinuta dupa randuiala shi legea cea noua a Harului shi a bucuriei invierii, astfel ca sambata trebuie sa mori de vineri cu Domnul ca sa potzi sa serbezi apoi in ashteptare de sambata seara pana luni dimineatza Duminica Rasaritului Soarelui Dreptatzii shi al Milelor Legii Sale, invierea din mormant, Adevaratul Sabat al Biruintzei, caci Domnul, Moartea shi pacatul shi nedragostea de Dumnezeu shi Aproape prin moarte a calcat cu moartea Sa shi astfel viatza daruindu-le celor din morminte, inchishi in piramide, in iad, in sheol, tuturor celor ce mai au urechi de auzit ca luand aminte Astazi la ei inshishi din glasul shi Cuvantul Domnului ca sa iasa din poftele poftelor gLumii, sa fuga fara sa se mai uite indarat, sa vina din gLumea mortzii mortzilor cei mortzi ca toate mortaciunile spurcate pline de putoare-oare shi sa se scoale shi sa intre shi sa mearga pe Calea spre Viatza fara prihana shi desavarshita, spre Sabatul Veshnic, ce se serbeaza asha cum am spus, de sambata seara pana luni dimineatza, precum in Cer asha shi pe Pamant... pamantul fagaduintzei... pamantul sfant shi sfintzit mereu shi binecuvantat mereu... shi purtator de dragoste shi jertfa de taina... pentru om... shi faptura...

Deci intru Hristos se tzine legea ... Harului shi a celor 7 sfinte shi infricoshatoare Taine... caci Moise despre Mesia proorocea shi despre el vorbea... despre Iisus Hristos... despre Domnul... despre sf Treime cu totzi sfintzii Lui...
Vechi 02.07.2009, 13:44:53
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:

da, pazesc de luni de miercuri shi de vineri Sambata ca sa mor in ea shi sa sufar pentru Hristos moartea shi cu parere de rau sa sufar pentru suferintza Domnului shi sa mor shi eu in odihna suferintzei shi neclintitei nadejdi a invierii de Duminica din rasaritul cel adanc caci este scris "smeritzi sufletele voastre prin post" shi sa avetzi gandul la moarte, nu numai aia trupeasca ci moartea a doua, caci sambata a fost in sheol Domnul Hristos ca sa-l ridice pe Adam shi Eva shi pe totzi dreptzii... sa-i ridice la Viatza... deci ar trebui sa pazesc, dar trebuie sa marturisesc ca defapt o tzin asha ca o lenebada cu gat lung shi intins, cu gat de invatzator, de chinbal rasunator ce laudaros ii invatza pe altzii tot ceea ce el nici macar nu se incepe... deci spun doar ce ar fi trebuit sa fi facut... dar defapt am dormit neintors iar pe mine cineva taia lemne shi fara remushcare motzaiam in somnul cel dulce al pat-imilor... ce cu glasuri de sirena ma atrage mereu in vrajitoriile vredniciilor de insushiul insushirilor celui lash, al lui viceversa... deci nu tzin sambata deshi gandul la ea ar trebui sa-mi fie spre mantuire... ca sa nu mor asemenea fariseilor, a marelui invatzator care atat n-a invatzat:

-nu trebuie sa invetze ci sa faca... deci aia trebuia sa invetze ca nu invatza pe nimeni... ci e fericit daca tzine shi face el insushi... caci altul nu i dator lui caci nimeni nu ii este ucenic lui shi nimeni nu are datoria de a asculta de invatzator ci "cel ce voieshte sa vina dupa Mine sa-shi ia Crucea, Patul, umilintza, rabdarea, nebunia, sa se lepede de sine shi sa-mi urmeze Mie" shi nu carturailor shi invatzatorilor shi faiseilor, caci ei una spun shi alta fac...

deci facetzi voi cum vretzi ca nu sunt invatzator, ca mi-am dat demisia din "functzia" de invatzator... caci exista un singur prooroc, un singur invatzator : Domnul... asha ca nu suntetzi ucenicii mei... iar eu nu pizmuiesc ucenicii altui Stapan...
Vechi 25.09.2009, 00:52:03
iustinian
Guest

Implicit

Oameni buni..am citit afirmatiile si argumentele pe care le aduceti pro sau contra acestui subiect si unele (sa-mi fie cu iertare),dar unele mi se par puerile si fara nici cel mai mic suport.
Am citit si eu Scriptura si am ramas ingandurat si cu multe semne de intrebare..foarte multe.. Tot ce vreau sa spun este ca daca la creatiune DUMNEZEU a binecuvantat ziua a saptea(iar unii sunt de parere ca a fost Duminica, altii Sambata, altii Vinerea), in Noul Testament parca se face lumina si se scoate in evidenta, i se spune pe nume zilei in care sfintii apostoli merg sa se inchine. Temelia pe care se cladeste credinta parca se sfarama cand citesc de Sf. Pavel ca merge sa se inchine intr-o zi de sambata; privesc la credinciosii din acele vremuri care "au fost crestinati" de Iisus si care au auzit cu urechile lor ceeace ii invata EL, cum ii invita pe sfintii apostoli sa ramana si sambata viitoare ca sa-i invete. Pt mine este uimitor..si poate sa-mi spuna oricine ca nu-i asa..pentru ca eu am citit si am vazut cu ochii mei
Vechi 28.09.2009, 10:51:26
elenavioletacocos's Avatar
elenavioletacocos elenavioletacocos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Implicit

Citat:
Nu este nici o problema daca nu ajungem la un consens. Eu va respect parerile, chiar daca nu o sa fiu de acord cu dvs. Trebuie sa va urmati credinta, intr-un mod sincer. "Tot ce nu vine din incredintare, este pacat" (Romani 14:23).

In ceea ce ma priveste, sunt multumit daca va pot convinge ca ceea ce cred nu este o "indoctrinare" ci este rezultatatul unor cercetari personale.
cum ramane cu : crede si nu cerceta ? cercetarile personale au la baza ce ? istoria religiei ortodoxe ati citit-o? religia ortodoxa are o istorie veche ,pe cand cultele protestante si neoprotestante nu !
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Vechi 28.09.2009, 11:09:58
condor
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de elenavioletacocos Vezi mesajul
cum ramane cu : crede si nu cerceta ? cercetarile personale au la baza ce ? istoria religiei ortodoxe ati citit-o? religia ortodoxa are o istorie veche ,pe cand cultele protestante si neoprotestante nu !
Cercetarile au la baza studierea invataturilor Domnului Iisus Hristos si a Sfintilor Sai Apostoli.

P.S. Cunosc istoria religiei ortodoxe, mai bine decat majoritatea ortodocsilor. O istorie in care Sfanta Scriptura a cam lipsit fiind inlocuita de traditii de provenienta pagana. De aici rezulta diferenta dintre crestinismul din vremea Sfintilor Apostoli si cel din biserica ortodoxa.
Vechi 28.09.2009, 11:18:12
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
cum ramane cu : crede si nu cerceta ?
Acesta a fost dictonul Bisericii Evului Mediu, niciodată al Scripturii.

"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine." (Ioan 5,39)

"Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun." (1 Tes. 5:21)

Adevăratul spirit al tradiționalismului cere să crezi, să te supui orbește și să nu verifici nimic. Sau să analizezi numai superficial, doar cu scopul de a găsi argumente împotriva "ereticilor", nu pentru cunoașterea voiei lui Dumnezeu. Cu această splendidă afirmație (Crede și nu cerceta) ați ieșit din ortodoxie și ați intrat in catolicismul medieval. Cineva s-ar putea să ia în serios cuvintele dvs și, ca urmare să devină....”sectar”, ca toți aceia care au crezut orbește fără să cerceteze

Citat:
religia ortodoxa are o istorie veche ,pe cand cultele protestante si neoprotestante nu !
Istorie mai veche au credințele păgâne, asta nu le face să fie mai ortodoxe. Nu vechimea indică adevărul unei biserici, ci urmarea prescripțiilor cristice și apostolice.
Vechi 28.09.2009, 11:48:13
elenavioletacocos's Avatar
elenavioletacocos elenavioletacocos is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.12.2008
Implicit

ma scuzati eu nu sunt asa citita ca unii ,insa stiu ca diavolul ma ispiteste ,si chiar ma impiedica prin anumiti oameni sa ajung la biserica duminica ,dar cu ajutorul lui Doamne Doamne o sa ma duc in fiecare duminica si o sa ma rog pentru sotul meu ,si pentru toti cei care au incercat sa ma convinga ca ortodoxismul nu e bun,ci ca adventismul e adevarul ! asta e atuul vostru ca stiti biblia si ca puteti da citatele cand trebuie ,iar noi astia mai putin cititi suntem tentati sa zicem : ia uite ce oameni credinciosi ! tz tz tz rusinik ! lasa ca ma fac eu mare si o sa va "bat " cu armele voastre ! stiti care e calitatea cea mai de pret a unui bun crestin ? BUNATATEA !!! asa ca ,dc tu,neoprotestantul (vorbind in general) vrei sa ma convingi de ceva ,eu nu ma cert cu tine ,te las sa vorbesti ,pentru ca eu stiu ca D-zeu nu ma va lasa sa pic in cel mai mare pacat : sa ma lepad de credinta mea !
33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi.
www.bajotierra.ro
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12