Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.12.2009, 13:50:29
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Unde scrie ca tremurau toti, ca bolboroseau la gramada, vreau sa imi prezinti dovezi din Biblie!!!!...in caz contrar mi se dovedeste din nou ca sunteti o secta foaaaarte eretica!!!
Nu, nu vreau sa-ti prezint dovezi. Tu esti tu si nu accepti demonstratii venite de la un ne-ortodox, deci nu ma consum. Imi e de ajuns ca stiu eu deocamdata. Daca vrei sa afli sincer adevarul Dumnezeu ti-l va arata.

TRADÍȚIE, tradiții, s.f. Ansamblu de concepții, de obiceiuri, de datini și de credințe care se statornicesc istoricește în cadrul unor grupuri sociale sau naționale și care se transmit (prin viu grai) din generație în generație, constituind pentru fiecare grup social trăsătura lui specifică. ♦ Obicei, uzanță; datină. ♦ Informație (reală sau legendară) privitoare la fapte ori evenimente din trecut, transmisă pe cale orală. [Var.: (înv.) tradițiúne s.f.] – Din fr. tradition.

deci traditia nu poate fi gasita in Biblie, caci Biblia e inceputul crestinismului, prima generatie
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 04.12.2009, 13:53:36
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Of , of mandria asta..
ca bine zici... incepe sa se vada coada mai clar.
Vechi 04.12.2009, 13:54:52
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu, nu vreau sa-ti prezint dovezi. Tu esti tu si nu accepti demonstratii venite de la un ne-ortodox, deci nu ma consum. Imi e de ajuns ca stiu eu deocamdata. Daca vrei sa afli sincer adevarul Dumnezeu ti-l va arata.

TRADÍȚIE, tradiții, s.f. Ansamblu de concepții, de obiceiuri, de datini și de credințe care se statornicesc istoricește în cadrul unor grupuri sociale sau naționale și care se transmit (prin viu grai) din generație în generație, constituind pentru fiecare grup social trăsătura lui specifică. ♦ Obicei, uzanță; datină. ♦ Informație (reală sau legendară) privitoare la fapte ori evenimente din trecut, transmisă pe cale orală. [Var.: (înv.) tradițiúne s.f.] – Din fr. tradition.

deci traditia nu poate fi gasita in Biblie, caci Biblia e inceputul crestinismului, prima generatie
La inceput a fost trairea, si "transmiterea prin viu grai" , atat in vremurile VT cat si in NT, adica "Traditia".La inceput a fost "Traditia" apoi Biblia.Intereseaza-te si vezi cum a aparut atat NT cat si VT.
Vechi 04.12.2009, 14:05:31
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
White a fost om asemenea Sfinților Părinți, asta am afirmat. Ce te-ai șocat așa?
De ce a fost asemeni Sfintilor Parinti, prin ce?

Ti-am mai spus, nu o poti compara la plural cu Sfintii Parinti...ea a fost un singur om care a trait o viata intreaga in erezie, minciuna, plagiat...a fost o impostoare si asa a murit!!!

Sfintii Parinti=plural, White=una singura...deci vreau sa imi demonstrezi ca este asemeni Sfintilor Parinti!!!

Sfintii Parinti au facut profetii mincinoase, au plagiat, s-au imbogatit de pe urma modului lor de viata?
Citat:
Da (dar parcă am mai răspuns la această întrebare..). Singura diferență constă în faptul că nu ne închinăm în fața icoanelor lor și nu le pupăm moaștele. Preferăm să le acordăm respect prin cultivarea învățăturii lor din evanghelii și epistole.
Cum le acordati respect Sfintilor, chipului Mantuitorului..pe care El insusi l-a lasat omenirii??? Iti inchipui macar cat de fericiti au fost crestinii care au crezut in El, care L-au vazut si care au trait alaturi de El??? Poti incerca?

Tu ai in casa vreo poza a unei persoane dragi??? sa le arunci draga....e erezie, pozele, arta fotografica, peisajele...reprezentarile de orice gen sunt erezii, arunca apartul foto(daca ai)...arunca tablourile de prin casa....tooooot!si amintirile din creier...fa ceva sa dispara
Citat:
Bine că le-a descoperit ochiul rău. Ai două afirmații neacoperite de dovezi. Pentru a nu deveni tu însuți ce acuzi la ea (impostoare, mincinoasă) dovedește că White a stabilit ani ai revenirii și că scrierile ei timpurii sunt ascunse (ascunse unde și de cine).
Lasa-ma sa inteleg...deci tu o respecti si refuzi sa crezi ca a fost o impostoare? De ce continui sa faci asta..pentru ca nici nu poti nega ca asta e fondatorul sectei tale...da e fondatorul, e singurul fondator mincinos si eretic...e singurul, e singurul!!

De ce s-au socat adventistii cand au facut cercetari si au descoperit cat de mult a plagiat, si cat de aberanta era cu profetiile ei, ba ca va veni razboi greu si vor muri multi si a si incetat?...si cand unii incepeau sa vada cad de mincinoasa e, imediat mai " avea o alta profetie de la Satana " Sunt patati, murdari, pacatosi!!!"..iar cand o credeau..erau credinciosi!!

Dar credinta adeptilor era raportata la cata credinta aveau in profetiile ei sau la Dumnezeu, zi si mie sa inteleg!!!

White se substituia lui Dumnezeu...daca nu credeau in ea nu aveau credinta? De ce erau pacatosi daca nu credeau in ea?

Vai Trice, tu crezi in eaaaaaaaaaaaaa!!! Cum adica sa iti dovedesc ..eu??? Adica tu nu iti cunosti istoria cultului, vrei sa te fac de ras aici si mai tare decat te faci tu insuti???

Si daca iti dovedesc devii ortodox si iti parasesti secta asta mincionasa cap coada????
Citat:
Sper că noaptea a mai limpezit gândurile. Dacă ai fi și mai calmă ai înțelege mai multe, iar eu n-aș mai fi nevoit să repet anumite idei...
Dar de ce cand auzi lucruri care nu iti plac...te gandesti ca cine le zice nu e calm??? Incerci sa te protejezi de adevarul dur...rusinos, trist???
Vechi 04.12.2009, 14:06:17
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
La inceput a fost trairea, si "transmiterea prin viu grai" , atat in vremurile VT cat si in NT, adica "Traditia".La inceput a fost "Traditia" apoi Biblia.Intereseaza-te si vezi cum a aparut atat NT cat si VT.
Totusi, in general, cei ce au scris Biblia sunt martori oculari [Marcu, Ioan, Luca, Pavel] sau chiar profetii prin care a venit Cuvantul [Ieremia, Isaia, Zaharia, etc...]. Chiar si Moise, care a scris de vremuri dinaintea lui , este un martor de incredere, caci stim sigur ca a fost robul lui Dumnezeu. Iar canonul a fost votat de adunarea sinodala, aprobat si a ramas asa. Pe cand apocrifele [cele ce nu sunt scrise in canonul biblic] sunt o gramada, apar pana in ziua de azi, gen Evanghelia lui Iuda, Evanghelia lui Toma, Epistola lui Barnaba, etc.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 04.12.2009, 14:13:48
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Si tu accepti "demonstratii" de la Ortodocsi vrei sa spui??? De ce ceri dovezi..ce nevoie ai tu de dovezile noastre totusi...cand le ai pe alte tale si ar trebui sa iti fie de ajuns??

Vrei sa spui ca ala e singurul dar primit de asa o mare credincioasa ca tine?? Dar parca spuneai " Cere si ti se va da!"...ce ti s-a mai dat tie in afara de acest dar indus de Pastor???

Nu, eu chiar asa vrea sa stiu...asta e singurul tau argument pentru credinta acestei secte?

Pai numai secta asta sustine acest lucru, si multumeste ca nu i-a trecut pastorului prin cap ca Duhul Sfant te face sa muti camioane...atunci vedeau adeptii cat de credinciosi sunt!!!!

Te intreb inca o data, cum a infiintat acel predicator o asemenea traditie??? Toti crestinii din primul secol si pana in al XIX lea, au primit acest dar...sau el a fost singurul care si-a imaginat acest lucru?

Pe ce se bazeaza traditia lui, unde a vazut o continuitate a ceea ce a banuit ca a primit el " Predicatorul american Charles F. Parham a început să susțină, bazandu-se pe mai multe versete din Noul Testament, că asupra celor credincioși incă mai coboară Duhul Sfânt?"

Traditia nu poate fi gasita in Biblie??? Care e generatia de dinaintea predicatorului care a primit Duhul Sfant asa cum l-a primit el????? Pe ce baza contestati voi atunci Sfanta Traditie...pe motiv ca nu o gasiti in Biblie???=))

Inca mai coboara, inca mai coboara in imaginatia lui si a adeptilor, sau cum???
Vechi 04.12.2009, 14:16:38
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
Totusi, in general, cei ce au scris Biblia sunt martori oculari [Marcu, Ioan, Luca, Pavel] sau chiar profetii prin care a venit Cuvantul [Ieremia, Isaia, Zaharia, etc...]. Chiar si Moise, care a scris de vremuri dinaintea lui , este un martor de incredere, caci stim sigur ca a fost robul lui Dumnezeu. Iar canonul a fost votat de adunarea sinodala, aprobat si a ramas asa. Pe cand apocrifele [cele ce nu sunt scrise in canonul biblic] sunt o gramada, apar pana in ziua de azi, gen Evanghelia lui Iuda, Evanghelia lui Toma, Epistola lui Barnaba, etc.
Martori oculari la ce?
Vechi 04.12.2009, 14:18:57
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ce Biserica a participat la Adunarea Sinodala...cine a alcatuit Canonul Bibliei?

Ce Biserica respecta pe Sfintii Parinti si hotararile Sinodale??

Ce respecta Penticostalii din Crestinismul primelor secole...si care e continuitatea acestei secte cu succesiunea apostolica si cu Sfanta Traditie?

Doriana dar ce ne facem cu ceilalti "martori oculari", Sfintii Apostoli, ucenicii lor...cei care s-au convertit la Crestinism in vremurile acelea, martirii...nu exista in Traditia voastra, de ce????? Charles a fost martor ocular la ceva, care e continuitatea lui cu succesiunea apostolica?

Last edited by AndruscaCIM; 04.12.2009 at 14:22:31.
Vechi 04.12.2009, 14:19:40
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Martori oculari la ce?
La umblarea pe pamant a lui Hristos, la faptele apostolilor, la cresinismul din primul veac.

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Ce Biserica a participat la Adunarea Sinodala...cine a alcatuit Canonul Bibliei?
Biserica si atat. Nu se numea nicicum pe atunci. Unii ii spuneau "calea".

Daca tot s-a votat canonul bblic, de ce nu a fost introdus in el si scrierile unor parinti din vremea aceea, daca tot aveau acuratete? Mie, personal, mi-ar fi placut sa gasesc in Biblie unel scrieri ale lui Iustin Martirul sau ale lui Dionisie Areopagitul...chiar si ale lui Iosefus Flavius, desi nu a fost crestin.

Andrusca, Apostolii au scris in canonul biblic, iar Charles Parham nu face parte din preocuparile mele; nu te mai osteni.

Last edited by Doriana; 04.12.2009 at 14:36:32.
Vechi 04.12.2009, 14:30:58
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
La umblarea pe pamant a lui Hristos, la faptele apostolilor, la cresinismul din primul veac.
Care este continuitatea lui Charles cu Crestinismul din primele veacuri? Ce stie el despre Primele Veacuri si ce stii tu, ce respecti tu din primele veacuri si pana la aparitia cultului tau???
Citat:
Biserica si atat. Nu se numea nicicum pe atunci. Unii ii spuneau "calea".
Care Biserica??? Ce respecta cultul tau din Hotararile Sinodale, Sfintii Apostoli, Sfintii Parinti...ce legatura are cultul tau cu Biserica Ortodoxa care respecta Sfanta Traditie de la inceput si pana in acest moment?

Ce cale??? Cum nu se numea nicicum...asa ti-a spus Pastorul?...dar de ce cultul se numeste Penticostal totusi...de ce nu se numeste nicicum?

Aaaa.. celelalte nu se numeau in niciun fel...pana s-a scuturat Charles si v-a gasit un nume?

Charles a pierdut legatura cu Crestinismul primelor secole, asa este? Este un eretic excomunicat...care a inventat un " dar" ca sa para daruit, corect?

Ce alte daruri primiti voi in acest Cult? De ce numai tremuratul...si pe ce s-a bazat Charles cand a introdus aceasta traditie de capul lui?

Cine s-a mai scuturat in secolele dinaintea lui?

Asa au facut Crestinii de pana la inventia lui? Asa faceau Sfintii Apostoli, asa faceau Sfintii Parinti????
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50