![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci pana la urma e o deficienta de exprimare; toti credeti la fel dar nu ati stiut sa explicati si v-ati despartit degeaba, bag eu de seama?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cum adica ne-am despartit degeaba? Stii despre filioque si cum a aparut(vezi ca si voi penticostalii sustineti erezia asta,daca nu stiai,ca asa a vrut Carol Parham al vostru)? Stii despre epicleza? Stii despre schisma de la 1054?Stii despre sinodul de la Ferara-Florenta? Stii care sunt punctele dogmatice care ne diferentiaza pe noi ortodocsii de catolici? Pe ce te bazezi cand faci afirmatiile de mai sus? Nu.Nu scrie in Biblie despre asta si nici in scrierile penticostalilor.Alta este sursa unde trebuie sa cauti despre ce ti-am enumarat mai sus. Daca tot ai indrazneala sa stai pe acest forum,cred ca ar trebui sa fii mai pregatita din punct de vedere dogmatic pentru a sta de vorba cu noi.Nu ajunge doar sa ai credinta tare in Isus si in ce a zis Parham sau Vladimir Pustan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este a treia persoana a Preasfintei Treimi. Este Dumnezeu, unul si egal cu Tatal si cu Fiul. El „purcede de la Tatal” (In 15,26), care, început fara de început, este originea întregii vieti trinitare. Si purcede si de la Fiul (Filioque), prin darul vesnic pe care Tatal îl face Fiului. Trimis de Tatal si de Fiul întrupat, Duhul Sfânt calauzeste Biserica „în tot adevarul” (In 16,13). 48. Cum exprima Biserica credinta sa trinitara? Biserica exprima credinta sa trinitara marturisind un singur Dumnezeu în trei persoane: Tatal si Fiul si Duhul Sfânt. Cele trei persoane divine sunt un singur Dumnezeu pentru ca fiecare dintre ele este identica cu plinatatea naturii divine unice si indivizibile. Ele sunt, în mod real, distincte între ele, datorita relatiilor care le pun în referinta pe unele cu celelalte: Tatal îl naste pe Fiul, Fiul este nascut de Tatal, Duhul Sfânt purcede de la Tatal si de la Fiul. |
|
|||
|
|||
![]()
Si de ce varianta catolica ar fi dus la politeism, cum zicea cineva aici?
Strajeru, nu ma pretind atotstiutoare , invat si eu de la voi si recunosc cand nu stiu. Dar nu istoria ma mantuieste , nici multa cunostinta; mie imi e de ajuns credinta, restul sunt detalii. Last edited by Doriana; 09.12.2009 at 18:39:22. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fiul isi are ORIGINEA in Tatal prin nastere, iar Duhul, la fel, isi are ORIGINEA in Tatal prin purcedere. In baza perihorezei Persoanelor dumnezeiesti in Sfanta Treime, adica a faptului ca sunt una in alta, se admite si posibilitatea trimiterii Duhului in lume, deci nu ontologic ci iconomic, de catre Fiul. Desi nu e considerat gresit, BO in cele mai multe locuri foloseste sintagma "trimis de Tatal prin Fiul". Asta doar ca pavaza in plus impotriva posibilelor interpretari eronate.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
triteism, ca avem trei dumnezei. Atunci Augustin a incercat sa raspunda acuzatiei impingand interpretarea Sfintei Treimi la simple relatii. Persoanele Dumnezeiesti erau reduse la simple relatii Treimice. Si ca sa nu para ca Fiul e mai mic ca Tatal, erezia lui Arie, au adaugat filioque. Adica au sarit calul, din intentie buna intr-adevar, dar tot sarit e. Cand pericolul acestor acuze a trecut n-au mai fost capabili sa revina, mai ales ca a intervenit si schisma, si au dorit sa marcheze diferenta. Culmea e ca de ce s-au temut n-au scapat pentru ca acum exista acuze de triteism tocmai din cauza echilateralismului Sfintei Treimi. Cand la ortodocsi exista o singura sursa, la ei par a fi mai multe. Nu stiu daca se sustine, dar cel putin asa pare. Iertare.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
sunteti amuzanti !ati auzit de expresia tometo ,tomato!?
|
|
|||
|
|||
![]()
Iisus,sau Isus sau Yahve a luat apararea unei curve cand veti pune intrebari despre actiunile voastre?
|
|
|||
|
|||
![]()
nu vorbiti despre discutiile altora!!!
cautati in voi tot ce va lipseste la aproape :) aici lumea se intrece in citiri nu in fapte personale,sunteti o adunatura de recomandari literare,si nimic nu depaseste acest stagiu pe acest forum........citim de la oameni care au invatzat de la un om dumnezeu!ce suntem noi? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Catolicii inca isi sustin parerea si considera ca au dreptate, nu? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|