![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor, care sa ramana cu voi in veac; si anume Duhul adevarului..." Daca adventistii incep lectia despre Duhul Sfant, cu acest verset... mai este valabila concluzia dvs.? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
MARTURISIREA DE CREDINTA A BISERICII ADVENTISTE DE ZIUA A SAPTEA Adventistii de Ziua a Saptea accepta Biblia ca singurul lor crez si sustin anumite principii fundamentale de credinta ca fiind invataturi ale Sfintelor Scripturi. Asa cum sunt prezentate mai jos, ele reflecta modul de intelegere si exprimare ale invataturii Sfintelor Scripturi de catre biserica. Revizuirea acestor principii de credinta poate avea loc cu ocazia unei sesiuni a Conferintei Generale, atunci cand biserica este condusa de Duhul Sfant la o mai profunda intelegere a adevarului Bibliei sau gaseste un limbaj mai adecvat prin care sa exprime invataturile Cuvantului sfant al lui Dumnezeu. 5. Duhul Sfant Dumnezeu Duhul cel vesnic a luat parte activa impreuna cu Tatal si cu Fiul la creatiune, la intrupare si la rascumparare. El este Cel care a inspirat pe scriitorii Bibliei. El a umplut cu putere viata lui Hristos. El atrage si convinge fiintele omenesti, iar pe aceia care raspund ii innoieste si ii transforma dupa chipul lui Dumnezeu. Trimis de Tatal si de Fiul pentru a fi totdeauna cu copiii Lui, El ofera daruri spirituale bisericii, o imputerniceste sa dea marturie despre Hristos si, in armonie cu Biblia, o conduce in tot adevarul (Gen. 1,1.2; Luca 1,35; 4,18; Fapte 10,38; 2 Petru 1,21; 2 Cor. 3,18; Ef. 4,11.12; Fapte 1,8; Ioan 14,16-18.26; 15,26.27; 16,7-13). |
|
|||
|
|||
![]()
4. Duhul Sfânt
De memorizat: “Și Eu voi ruga pe Tatăl, și El vă va da un alt Mângâietor, care să rămână cu voi în veac; și anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi pentru că nu-L vede și nu-L cunoaște; dar voi Îl cunoașteți, căci rămâne cu voi și va fi în voi.” Ioan 14,16-17. Introducere: “Duhul Sfânt este locțiitorul Domnului Hristos, dar fără corp omenesc și liber de așa ceva. Împiedicat de corpul omenesc, Hristos nu putea să fie personal în orice loc. De aceea era spre binele lor ca El să trimită Duhul Sfânt ca urmaș al Său pe pământ. Nimeni nu mai putea spune că are un avantaj din cauză că se găsește într-un anumit loc sau pentru că are legătură personală cu Hristos. Prin Duhul Său, Domnul Hristos era la îndemâna tuturor. În felul acesta era mai aproape de ei decât dacă nu S-ar fi înălțat.”1) ..... Concluzii dogmatice Duhul Sfânt, a treia Persoană a Dumnezeirii, a conlucrat cu Tatăl și cu Fiul la opera creațiunii. El a inspirat pe scriitorii Bibliei; a fost prezent în viața Domnului Isus. El a fost trimis de Tatăl și Fiul și rămâne totdeauna cu noi. El convinge sufletele de păcat, le face să se nască din nou și le descoperă tot adevărul. El conduce Biserica prin darurile spirituale și în timpul de față. |
|
|||
|
|||
![]()
Bun. Și ce anume e neconform cu Sfânta Scriptură?
|
|
|||
|
|||
![]()
Faptul ca uitati ca Mantuitorul a precizat ca ,,Duhul Adevarului care de la Tatal purcede,, nu si de la Fiul, asa cum voi si catolicii eronat sustineti.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
si Tatal si Fiul atunci nu corespunde cu crezul ortodox. Dar daca e vorba doar de trimiterea in lume, atunci nu incalca dogma ortodoxa. iertare. pace tuturor.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Când o minte ascuțită este și fără patimă, găsește totdeauna dreapta măsură. Mulțumesc MariS.
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci sa inteleg ca Duhul Sfant purcede numai de la Dumnezeu Tatal. Iar trimiterea este ceva diferit de purcedere, si aceasta trimitere o poate face atat Tatal cat si Fiul?
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta a zis-o si Papa Ioan Paul al II lea , dar tot filioque cred ca e.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma gandeam eu ca si astia(adventisti) is filioqvisti.E prea intunecat cultul lor ca sa nu fie cuprins de marile erezii :).Asadar pana acum diferente intre adventisti si ortodocsi, diferenta intre invatatura despre cele doua persoane ale Trinitatii : Fiul si Duhul Sfant.Adventistii zic ca Fiul e Mihail si cred in filioque.Deci asadar daca au invatatura gresita si despre Fiul si despre Duhul Sfant, pot sa aiba invatatura despre Tatal corecta?Evident ca nu.Vasile cel Mare zicea ca cine tagaduieste o persoana a Sfintei Treimi, tagaduieste intreaga Treime.Dupa cum si Scriptura zice:Cel ce tagaduieste pe Fiul , tagaduieste si pe Tatal.Iarasi, noi spunem ca Dumnezeu, e Unul.Adventistii dupa cum am aratat ce cred ei despre natura Fiului , nu marturisesc aceasta credinta.Si asa mai departe.Vezi ce se intampla daca ne punem sa strabatem toate aceste "punctele astea comune".Vezi cat de izbitor de diferite sunt?Nu cred ca o erezie fie ea "cat de mica" fata de Dumnezeu este de tolerat si ingaduit.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|