Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.02.2010, 02:46:09
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Chiar azi mi-ai "servit" una si erai mandru.. .
Serios, si care-i cea care ti-am servit-o?Chiar am fost sa vaddespre ce este vorba
Nu tu ai afirmat cu gurita ta ca esti o desfrinata in ceea ce priveste idolii societatii de consum de care esti inconjurata si fara de care nu poti trai, si vai, o recunosti cu mina pe inima..si banuiesc ca te si spovedesti la doua saptamini, insa ...tot greu iti este, vai... si revii la cumparaturi :))
Mor de ris, nu alta!
Reply With Quote
Vechi 10.02.2010, 02:48:01
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Lasa, Andrei, nu te impiedica de mine..
Vorba ta: "tot inainte!"..

Sa stii ca asa s-a mers in credinta noastra ortodoxa Estica! Cu Dumnezeu tot inainte!
Reply With Quote
Vechi 10.02.2010, 05:04:22
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de hanico Vezi mesajul
Sa nu-l cinstesti pe cel mai mare teolog roman al secolului XX?
De Sfantul Parinte Arsenie Boca sa stii matale ca nu a fost vrednica nici tara nici biserica asta, dar el a fost dat noua pentru martiriul Sf. Brincoveni, cum bine zicea un parinte.
Cel mai mare teolog, de unde pana unde?

Cred ca mai degraba par. Dumitru Staniloae ar merita titulatura asta.

Si parca nu e voie sa ne adresam cu "Sfantul..." atata vreme cat nu este canonizat.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2010, 17:15:42
boddyca boddyca is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.04.2010
Locație: Focsani, Vrancea
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Cel mai mare teolog, de unde pana unde?

Cred ca mai degraba par. Dumitru Staniloae ar merita titulatura asta.

Si parca nu e voie sa ne adresam cu "Sfantul..." atata vreme cat nu este canonizat.
Sa nu fie canonizat de cine? de Prea Securistul Daniel? pai ce, Sfintii Inchisorilor sunt canonizati? si au sfinte moaste! Sfantul Parinte Ilarion Argatu are moastele la Boroaia (jud. Suceava) si nu a fost canonizat.
Tu crezi macar in sfinte moaste? Spune de la inceput, ca sa stiu cu cine am de-a face...
Cand te opresti din jignit Sfintii Parinti ai tarisoarei noastre, sa ma anunti si pe mine. imi dai un bip pe telefon
Reply With Quote
Vechi 11.04.2010, 17:19:40
boddyca boddyca is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.04.2010
Locație: Focsani, Vrancea
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Serios, si care-i cea care ti-am servit-o?Chiar am fost sa vaddespre ce este vorba
Nu tu ai afirmat cu gurita ta ca esti o desfrinata in ceea ce priveste idolii societatii de consum de care esti inconjurata si fara de care nu poti trai, si vai, o recunosti cu mina pe inima..si banuiesc ca te si spovedesti la doua saptamini, insa ...tot greu iti este, vai... si revii la cumparaturi :))
Mor de ris, nu alta!
Rule Nr.1: Nu judeca si nu vei fi judecat. Sau, altfel spus, vezi-ti barna din ochiul tau si apoi paiul din ochiul altuia. Macar anna21 si-a recunoscut greseala. Tu ce ai de gand? Stai in continuare in mandrie, crezand ca patriarhul SS Daniel o sa te salveze? Sweet dreams, baby :))
Reply With Quote
Vechi 11.04.2010, 18:37:35
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

Citat:
Deci cum iti spuneam draga Laurentiu, eu nu denigrez pe nimeni, si daca l-as fi cunoscut personal sigur i-as fi inteles felul sau militant de a fi. Asta insa nu inseamna ca as fi adoptat perspectiva dinsului, asa cum nici acum din ce am citit nu o fac.

Repet, eu fac referire, si am dreptul sa o fac cind vreu si cit vreau, la felul lui de a vedea lucrurile, deci sub nici o forma jigniri personale ci sunt lucruri pe care eu i le-as fi spus cu siguranta in fata. Si cind spun asta, sa ma crezi, deoarece eu am discutii libere cu preoti si cu stareti!

Faptul ca tu le percepi asa are o explicatie de natura psihologica deoarece esti foarte atasat de acest nume, eu, in schimb , bazat pe greselile de perceptie a lumii care le face in scrierile sale NU, intelegi cum stau lucrurile.
Vremurile ortodocsilor alora docili care pot fi usor invirtiti din condei dupa cum vezi s-au dus!

Deci vezi-ti tu frumusel de blog-ul tau( destul de reusit de altfel) si incearca sa nu impui prferintele si MAI ALES predilectiile tale altora.

Deci el poate fi o mare personalitate PENTRU TINE insa dupa cum vezi, in urma ultimului control facut in tara, Legionarii inca nu erau la putere, deci impunerea prin forta a unuia sau a altuia NU TINE! oricit de talentat ai fi in scris.

Am lucrat si lucre si pe schela la biserici, cunosc tehnicile de fresca , de mozaic, de iconografie, deci nu vorbesc sa ma aflu in treaba.
Eu cind iti spun ca acest personaj nu a reusit sa ma impresioneze cu mare lucru, este bazat pe experienta, studiu din carti si din vizite in locuri Bizantine, intelegi?

Ca sa o scurtez, cred ca solutia este sa ne vedem de felul in care vede fiecare din noi ortodoxia( in nici unul din cazuri gresit ci doar diferit) si sa ne acceptam diferentele de opinie.
..si astea fiind spuse
Doamne Ajuta! si tot inainte!
SE VEDE CA NU TE+AI RUGAT NICIODATĂ LA MORMINTUL PĂRINTELUI ARSENIE BOCA..ROAGĂ-TE ACOLO PT VRE-UN AJUTOR CIND AI NEVOIE..SI APOI SA MAI VORBIM..CĂCI CEI CARE NU SE ROAGĂ ACOLO NU SINT SI NU POT FI PE ACEEAȘI LUNGIME DE UNDĂ CU CEI CARE O FAC ȘI CARE AU EXPERIMENTAT AJUTORUL PĂRINTELUI.Și nu puțini sînt aceștia!! ia vedeți ciți s+au dus la m.prislop pe 28 .11.2009!!
Reply With Quote
Vechi 11.04.2010, 18:55:58
cojanete cojanete is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sofiaiuga Vezi mesajul
SE VEDE CA NU TE+AI RUGAT NICIODATĂ LA MORMINTUL PĂRINTELUI ARSENIE BOCA..ROAGĂ-TE ACOLO PT VRE-UN AJUTOR CIND AI NEVOIE..SI APOI SA MAI VORBIM..CĂCI CEI CARE NU SE ROAGĂ ACOLO NU SINT SI NU POT FI PE ACEEAȘI LUNGIME DE UNDĂ CU CEI CARE O FAC ȘI CARE AU EXPERIMENTAT AJUTORUL PĂRINTELUI.Și nu puțini sînt aceștia!! ia vedeți ciți s+au dus la m.prislop pe 28 .11.2009!!
Sofia nu toata lumea poate ajunge la mormantul parintelui Arsenie, si asta nu din rea vionta ci din dverse motve ,financiare ,distanta ,boala ,etc .Personal am fost in urma cu o luna si am impartasit si altora din exprienta mea .Am dat de asemenea ulei din candela care arde permanent la mormantul parintelui si altora ,si s-au bucurat ca si cand au fost acolo.Se pot ruga oriunde si oricand ,Important e sa ne rugam.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2010, 19:31:24
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit stima si mandria

Citat:
Bine a facut BOR-ul ca l-a interzis!
Inca mai exista in BOR profunzime in credinta si in Intelegere adevarata a scripturilor.
Ce atitudine ferma, barbateasca si proletcultista! Asa, gen: pupat toti piata independentii...
Ceva lozinci nu ne servesti? Ceva, gen: Nu ne vindem tara! sau Jos cu speculantii! sau ...

Stima noastra si mandria,
bla-bla-bla masoneria...

Esti si tu un membru de nadejde... Ca in fond fiecare pupa pana unde ajunge... si daca faci temenele, e limpede cam pana unde ajungi, nu?
Vechi 11.04.2010, 19:42:22
mishi55's Avatar
Senior Member

Implicit Unde e fanatismul? unde e exagerarea sau neadevarul?

Citat:
Nu lovesc in niciunele ale lui Dumnezeu!

De ex:

“Voința lui Dumnezeu aceasta este: sfințirea voastră, ca să vă feriți de desfrânare, ca să știe fiecare dintre voi să-și stăpânească vasul său în sfințenie și cinste, nu în patima poftelor, cum fac necredincioșii, care nu cunosc pe Dumnezeu. Căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăție, ci la sfințire”.
A.Boca

..Generalizarea ca toti necredinciosii sunt in patima poftelor bagati pina peste cap, si astfel nu-l cunosc pe Dumnezeu. Oare parintii care ne-au crescut nu neaparat in Biserica, rudele care nu neaparat sunt mari credinciosi, prietenii, etc sunt niste nemernici impatimiti?... cumva stie el mai bine ca Insusi Dumnezeu?
Nici nu mi-a trebuit mult sa gasesc... cum poate un "mare teolog" sa afirme asa ceva si sa judece arbitrar? este o exagerare adusa de fanatism si neadevar!
Oare chiar nu stii ca aceia care traiesc fara Dumnezeu, traiesc in pacat? Chiar nu stii ca toti care nu traiesc cununati, care au relatii adulterine, care au relatii sexuale in afara casatoriei, fac desfranare? Chiar nu stii ca omul, daca e om, trebuie sa stie sa se infraneze si sa-si stapaneasca el trupul, nu sa se supuna el trupului? Adica, suntem oameni, nu animale, si nu facem chiar orice si oricand. Cuvintele parintelui Arsenie sunt pline de adevar. Doar cei orbiti cu dinadinsul nu pot vedea adevarul. Ce ti se pare ca a cerut mai mult decat ne cere Insusi Iisus Hristos, Domnul Dumnezeul nostru?
A-si pastra fiecare vasul sau in sfintenie si in cinste inseamna a duce o viata crestina. Ce vezi aici fanatic sau deplasat sau arbitrar? Unde e fanatismul, omule? Chiar unde e?
Adica tu ce ai vrea? Sa-ti faci toate poftele, sa faci toate pacatele, si preotii sa zica: "Lasa-l, saracul, ca e si el om, nu poate mai mult! Hai sa-l mantuim si pe el cu dispensa, ca doara n-om fi fanatici!"
Vechi 11.04.2010, 19:51:56
mishi55's Avatar
Senior Member

Implicit Lei-paralei ... pe aratura ...

Citat:

Deci el poate fi o mare personalitate PENTRU TINE insa dupa cum vezi, in urma ultimului control facut in tara, Legionarii inca nu erau la putere, deci impunerea prin forta a unuia sau a altuia NU TINE! oricit de talentat ai fi in scris.

Am lucrat si lucre si pe schela la biserici, cunosc tehnicile de fresca , de mozaic, de iconografie, deci nu vorbesc sa ma aflu in treaba.
Eu cind iti spun ca acest personaj nu a reusit sa ma impresioneze cu mare lucru, este bazat pe experienta, studiu din carti si din vizite in locuri Bizantine, intelegi?

Ca sa o scurtez, cred ca solutia este sa ne vedem de felul in care vede fiecare din noi ortodoxia( in nici unul din cazuri gresit ci doar diferit) si sa ne acceptam diferentele de opinie.
..si astea fiind spuse
Doamne Ajuta! si tot inainte!
Suntem chiar impresionati de vastele cunostinte cu care incerci sa ne epatezi, precum si de faptul ca esti atat de indreptatit sa-l judeci tu pe pr. Arsenie Boca, de la inaltimea personalitatii tale ... E sublim... daca nu ar fi ridicol!

Iar Ortodoxia nu este o chestie de care sa ne vedem fiecare asa cum consideram de cuviinta. Au fost mari si sfinti parinti care au invatat cum trebuie sa ne apropiem de Ortodoxie.

In orice caz, ar fi bine sa fii mai cu bagare de seama, pentru ca Dumnezeu nu va ingadui mult sa fie batjocoriti sfintii Sai. Vei da socoteala pentru ... hai sa zicem, lipsa de buna cuviinta! Dar nu e doar atat!
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre regimul comunist din Romania Florinvs Generalitati 562 16.09.2016 18:36:38
despre aurul din Romania sunsray Generalitati 15 11.12.2011 15:14:15
Profetii despre romania IonelS Intamplari adevarate 74 22.09.2010 13:46:09
Profeția lui Agatanghel de la 1272 colaps Generalitati 33 17.09.2010 15:03:48
Materiale despre Romania coralina Generalitati 15 12.10.2009 09:23:01