Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.04.2010, 00:32:19
almaris
Guest

Implicit

Cu ce scop pogoara Dumnezeu aceasta lumina(presupunand ca se intampla asa ceva)? Care sunt roadele, devine omu' mai bun, mai credincios, un parinte mai bun, un sot mai iubitor?

Altfel nu e dacat o joaca la propriu cu focul si cine stie poti pati si alte belele.
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 00:38:15
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Cu ce scop pogoara Dumnezeu aceasta lumina(presupunand ca se intampla asa ceva)? Care sunt roadele, devine omu' mai bun, mai credincios, un parinte mai bun, un sot mai iubitor?

Altfel nu e dacat o joaca la propriu cu focul si cine stie poti pati si alte belele.

Eu cred ca pentru a ne intari credinta in Hristos,in Mantuitorul nostru.Pentru a arata inca o data maretia lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 09.04.2010, 08:04:24
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul

Scopul e sa avem bucuria de a sti ca avem o credinta adevarata.

Este poate cea mai puternica dovada despre existenta lui Dumnezeu.

Daca face oamenii fericiti aceasta minune si-a atins din plin scopul. Si pe mine vizionarea filmului despre care am scris în mesajul anterior a avut rolul de a-mi da mare bucurie.
Vechi 09.04.2010, 11:18:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ben_gal Vezi mesajul
Nu prea este controlat caci e gadilicios.
Simpatic evreul nostru, asa sceptic cum e

Nu, nici eu nu cred ca este controlat temeinic el sau Sf. Mormant.

Dar cred ca miracolul se produce si sunt suficiente marturiile chiar indirecte a celor care au fost acolo si li s-au aprins lumnarile singure.

Chiar si daca nu exista nici o filmare care sa arate direct lucrul asta.

Dar cum am mai spus, este o chestie pentru credinciosi.
Nu te poti astepta ca cei necredinciosi (protestanti, atei) sa accepte faptul ca acolo si atunci se produce un miracol.
E o lupta absurda sa incerci sa-i convingi de treaba asta.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2010, 21:29:42
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Simpatic evreul nostru, asa sceptic cum e

Nu, nici eu nu cred ca este controlat temeinic el sau Sf. Mormant.

Dar cred ca miracolul se produce si sunt suficiente marturiile chiar indirecte a celor care au fost acolo si li s-au aprins lumnarile singure.

Chiar si daca nu exista nici o filmare care sa arate direct lucrul asta.

Dar cum am mai spus, este o chestie pentru credinciosi.
Nu te poti astepta ca cei necredinciosi (protestanti, atei) sa accepte faptul ca acolo si atunci se produce un miracol.
E o lupta absurda sa incerci sa-i convingi de treaba asta.
Este miracol fara indoiala si consta in aceea ca prestidigitatorii nu au fost prinsi pina acum.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2010, 17:33:03
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Daca multi sustin ca e o facatorie ce se intampla la Ierusalim ganditi-va putin,atatia preoti,atatia oameni ce interes ar avea sa minta?Sa creada in ceva ce nu este adevarat?Cum poti trai cu impresia ca Supermen exista stiind ca nu exista?(am dat un exemplu),cum poti sa te minti pe tine?Ce interes ai sa zici ca nu e minune?Mai ales preotii si marii credinciosi,patriarhii etc,ei care cred in Hristos,fac totul pentru mantuire si pace,liniste sufleteasca,de ce sa-L minta pe Hristos,de ce sa se insele singur nerespectand astfel poruncile lui Hristos?Nu e ciudat?
Ganditi-va putin.
Eu cred ca minunea exista,si ce ma intareste,e ca cercetatorii(unii)chiar au confirmat minunea,adica,nu si-au explicat fenomenul,facand cercetari si ajungand la concluzia ca e ceva de neexplicat.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2010, 21:25:21
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Daca multi sustin ca e o facatorie ce se intampla la Ierusalim ganditi-va putin,atatia preoti,atatia oameni ce interes ar avea sa minta?Sa creada in ceva ce nu este adevarat?Cum poti trai cu impresia ca Supermen exista stiind ca nu exista?(am dat un exemplu),cum poti sa te minti pe tine?Ce interes ai sa zici ca nu e minune?Mai ales preotii si marii credinciosi,patriarhii etc,ei care cred in Hristos,fac totul pentru mantuire si pace,liniste sufleteasca,de ce sa-L minta pe Hristos,de ce sa se insele singur nerespectand astfel poruncile lui Hristos?Nu e ciudat?
Ganditi-va putin.
Eu cred ca minunea exista,si ce ma intareste,e ca cercetatorii(unii)chiar au confirmat minunea,adica,nu si-au explicat fenomenul,facand cercetari si ajungand la concluzia ca e ceva de neexplicat.
Pavel Corut iti explica si el(Parca in patrea a 4, si acolo are dreptate)... in videourile pe care ni le-ai pus...este vorba de amestecul; de magneziu si fosforul de pe fitil usor umezit, care la uscare reactioneaza si se autoaprinde, Corut spune ca englezii pe la 1800 au descoperit scamatoria si de atunci nici ca-i mai intereseaza...de aceea nimeni din Vest nici nu-si mai bate capul cu aceste trick-uri!

TOT CE TREBUIE SA FACI ESTE SA TE UITI LA DIMENSIUNEA ANORMALA A FLACARII LUMINARILOR DIN VIDEOURI CA SA TE CONVINGI CA CEVA ESTE UNS PE FITIL...oricum mi se pare o crunta pierdere de vreme!

Apropo, merci, au fost interesante in anumite aspecte... nici nu stiam de el pina nu la-i adus tu aici, auzisem doar numele...

De ce preotii si alti MARI DEMNITARI marturisesc, IN FATA POPORULUI, cu mina pe inima ca au vazut minunea?...pai ia sa ne gindim...dar cred ca mai bine sa-l ascultm (la capitolul asta) tot pe taica Corut! :)...el explica cel mai bine! :))

Last edited by andreicozia; 11.04.2010 at 21:27:29.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2010, 23:19:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ben_gal Vezi mesajul
Este miracol fara indoiala si consta in aceea ca prestidigitatorii nu au fost prinsi pina acum.
Probabil la fel ati spus si despre Moise, d'aia v-a placut mai mult vitelul de aur.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2010, 23:23:29
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb Multumesc

Citat:
În prealabil postat de Marietta Vezi mesajul
Lumina Sfântă de la Ierusalim. Dovezi și mărturii
http://vimeo.com/10017958
Multumesc mult! Am gasit si varianta in franceza. De folos marturii pentru rationalisti.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2010, 23:32:11
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Pavel Corut iti explica si el(Parca in patrea a 4, si acolo are dreptate)... in videourile pe care ni le-ai pus...este vorba de amestecul; de magneziu si fosforul de pe fitil usor umezit, care la uscare reactioneaza si se autoaprinde, Corut spune ca englezii pe la 1800 au descoperit scamatoria si de atunci nici ca-i mai intereseaza...de aceea nimeni din Vest nici nu-si mai bate capul cu aceste trick-uri!
Daca esti suficient de naiv si iti lipseste cultura generala, Corut poate fi foarte bine mentorul tau spiritual.

Cine a trecut prin scoala pe la orele de chimie din scoala generala stie ca fosforul e in primul rand toxic, si in al doilea rand cauzeaza arsuri prin contact.
Si stie de asemeni ca fara doar si poate in contact cu aerul se aprinde.
De magneziu nu este deloc nevoie.
Problema este ca nu poti controla momentul aprinderii lui.
Adica unora li s-ar aprinde lumanarile mai devreme iar altora mai tarziu.
Cei care vand lumnarile nu pot controla asta.

In ceea ce il priveste pe Patriarh, cred ca ar fi mai usor sa ascunda un amnar in Sf. Mormant decat sa foloseasca fosforul.

Care apropo, a fost descoperit mult mai tarziu decat primele marturii despre lumina de la Sf. Mormant.

Citat:
TOT CE TREBUIE SA FACI ESTE SA TE UITI LA DIMENSIUNEA ANORMALA A FLACARII LUMINARILOR DIN VIDEOURI CA SA TE CONVINGI CA CEVA ESTE UNS PE FITIL...oricum mi se pare o crunta pierdere de vreme!
Cu alte cuvinte, dimensiunea flacarilor poate fi folosita pe post de analiza spectrala care arata fara doar si poate ca exista fosfor pe fitil.

Poate daca ai fi aprins/tinut mai multe lumanari in mana la viata ta ai fi stiut ca marimea flacarii depinde atat de grosimea lumanarii cat si de lungimea/grosimea fitilului.
Si daca te-ai fi uitat mai cu atentie in filmare, ai fi vazut ca majoritatea tin manunchiuri de lumanari aprinse iar asta in general face lumanarea sa se consume mai repede -> ramane un fitil mai lung -> flacara creste.

Dar n-ar fi rau sa ne faci si noua o filmare in care tii tu un manunchi de lumanari in mana cu o flacare asa mare pe care sa o plimbi pe fata si prin par.
Asta sigur ne-ar convinge mai mult decat "vastele" tale cunostinte de chimie.

Citat:
De ce preotii si alti MARI DEMNITARI marturisesc, IN FATA POPORULUI, cu mina pe inima ca au vazut minunea?...pai ia sa ne gindim...dar cred ca mai bine sa-l ascultm (la capitolul asta) tot pe taica Corut! :)...el explica cel mai bine! :))
Daca trebuia sa fie o ironie la adresa lui Corut clar n-a reusit.
Daca este o lauda la adresa lui, banuiesc ca nu va mai dura pana vei renunta la "ipocrizia" din semnatura ta si o vei inlocui cu una asemanatoare cu cea a lui topcat (parca el era var declarat cu maimuta).
La a treia versiune nu reusesc sa ma gandesc, poate ma luminezi tu.

Si astept in continuare si explicatiile stiintifice pentru intoarcerea Iordanului, incepusei tu ceva dar ai lasat-o balta cand a ramas vorba sa stabilim detaliile stiintifice cu exactitate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lumina Sfanta in anul 2012 dupa nasterea lui Hristos Ion Pop Generalitati 24 18.04.2012 08:06:28
Iisus Hristos=Fiul lui Dumnezeu? joshoo Generalitati 8 03.11.2010 13:02:11
Lumina sfanta speranta1970 Pelerinaje la locuri Sfinte 2 15.02.2010 11:27:42
A fost Iisus Hristos Dumnezeu? TheBigSmoker Generalitati 20 03.01.2010 13:42:52
Ce v-ati propus pe anul asta? Hartford Generalitati 22 29.01.2008 00:21:24