Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.04.2010, 22:57:04
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Eu incerc sa o pot in inima.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 23:10:16
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Niciodata nu am separat Crucea de Hristos!
Vrei sa spui jertfa Mantuitorului de Mantuitorul, nu are sens sa ne oprim la obiectul cruce care in cel mai bun caz ar fi potrivit ca lemn de foc.
Citat:
Si Crucea este purtatoare de viata
Jertfa mantuitoare da, crucea de lemn sau de fier sau aur, nu.
Citat:
Dumnezeu te apara
Indiferent daca porti cruce sau nu, daca esti credincios sau nu, Domnul scapa pe multi, poate li se deschid ochii sa vada pe Binefacatorul lor.
Citat:
diavolul fuge de CRUCE!
Nu, el fuge de oricine umbla cu Dumnezeu. Cred ca asta trebuie sa ne preocupe chiar daca de multe ori nu e simplu.
Citat:
Insa nu cred ca tu o cinstesti, lucru pe care l-am dedus din postarea ta si nu cred ca m-am inselat!
Obiectul cruce nu-l cinstesc pentru ca nu se cuvine sa fac asa ceva, cand vine vorba de cruce ca jertfa mantuitoare trebuie sa spun ca nici aici nu stau prea bine, prin comportamentul meu necinstesc de multe ori lucrarea Domnului.
Citat:
Si diavolul da poate fi considerat un fraier pentru ca ne ajuta sa ne mantuim!
Cred ca ai vrut sa spui altceva
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 23:13:18
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Parerea ta! Argumente?!
Nu e nevoie de cine stie ce argumente. A purta un obiect care ar avea capacitatea, puterea de a proteja este un gest ce tine de superstitie.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 23:38:01
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Fiecare paragraf explicat, cata atentie! Oricum crezi ce vrei, eu stiu foarte bine ce am gandit cand am scris...
Nu are rost sa intram in polemica intrucat vei ramane la ideile tale si eu la ideia mea! Toate cele bune!
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 23:38:46
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Nu e nevoie de cine stie ce argumente. A purta un obiect care ar avea capacitatea, puterea de a proteja este un gest ce tine de superstitie.
Imi pare rau ca gandesti astfel. Si mai cred ca tu nu ai vazut in viata ta un demonizat care sa urle cat il tine gura atunci cand este atins cu Sfanta Cruce, altfel nu ai mai fi gandit asa... Crucea este altarul de jertfa al Mantuitaorului si nu este un lemn bun de pus pe foc intrucat e sfintita prin sangele divin care a curs pe ea!!!

Last edited by gabriela8; 20.04.2010 at 23:41:47.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 23:43:56
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Imi pare rau ca gandesti astfel. Si mai cred ca tu nu ai vazut in viata ta un demonizat care sa urle cat il tine gura atunci cand este atins cu Sfanta Cruce, altfel nu ai mai fi gandit asa... Crucea este altarul de jertfa al Mantuitaorului si nu este un lemn bun de pus pe foc intrucat e sfintita prin sangele divin care a curs pe ea!!!
Unii nu par a fi demonizati si tot nu vor sa auda de Cruce si de jertfa. Dar ce sa le faci?
Vechi 20.04.2010, 23:48:30
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Unii nu par a fi demonizati si tot nu vor sa auda de Cruce si de jertfa. Dar ce sa le faci?
Ai dreptate, doar nu degeaba a spus Sfantul Apostol Pavel in Epistola 1 Corinteni, 1, 18 : " Cuvantul Crucii pentru cei ce pier este nebunie iar pentru noi cei ce ne mantuim este puterea lui Dumnezeu"
Reply With Quote
Vechi 20.04.2010, 23:51:00
Senior Member

Implicit

Cred ca ai vrut sa spui altceva[/quote]

Am vrut sa spun exact ce am spus! Ma gandeam ca intelegi...
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 18:48:07
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Si mai cred ca tu nu ai vazut in viata ta un demonizat care sa urle cat il tine gura atunci cand este atins cu Sfanta Cruce
Nu am vazut si nici nu imi doresc. De fapt nici nu cred ca exista asa ceva, posedarea despre care se vorbeste este undeva la nivelul mintii, a gandului, o manipulare a centrului gandirii cuiva si nu faptul ca o fiinta salasluieste intr-o alta fiinta. E de neconceput o astfel de teorie.
Citat:
Crucea este altarul de jertfa al Mantuitaorului si nu este un lemn bun de pus pe foc intrucat e sfintita prin sangele divin care a curs pe ea!!!
Eu inteleg ce spui, dar in cazul asta de ce sa fim selectivi, sangele Mantuitorului a curs pe multe obiecte, as enumera piroanele acelea nenorocite, biciul cu care a fost batut, cununa de spini si multe altele. Sa facem si cu astea la fel, sa credem ca au vreo putere pentru ca au fost atinse? Si chiar de ar fi asa, ceea ce putem purta noi nu sunt decat replici, iar o replica nu va avea nicioadata caracteristicile originalului.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 18:51:05
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Ai dreptate, doar nu degeaba a spus Sfantul Apostol Pavel in Epistola 1 Corinteni, 1, 18 : " Cuvantul Crucii pentru cei ce pier este nebunie iar pentru noi cei ce ne mantuim este puterea lui Dumnezeu"
Fii sigura ca Apostolul nu vorbeste despre crucea de lemn, despre obiectul de tortura care a dus la moartea multora, ci despre jertfa mantuitoare, cred ca stim cu totii asta(sau stim si ne prefacem ca nu stim), asa ca in contextul a ceea ce vrei sa demonstrezi, nu sta in picioare.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Acatistul Sfintei Cruci Florin-Ionut Rugaciuni 13 05.04.2013 23:51:41
Reprezentarile sfintei cruci costel Generalitati 4 09.01.2012 17:04:03
Rugaciunea Sfintei Cruci cristi_1971 Intrebari utilizatori 0 26.09.2011 08:09:01
Inaltarea Sfintei Cruci Tia Diverse Sarbatori 32 16.09.2011 22:52:02
Săptămâna Sfintei Cruci Carmen FUNIERU Impartasania (Taina Euharistiei) 1 04.09.2010 22:30:41