![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu spun ca toti sunt asa, nicicum. Sunt elevi adevarati, invata, sunt crestini, au auzit de cuvantul "virtute". Insa mult prea putini cand ii punem fata in fata cu marea majoritate degradata.
Insa trebuie sa fie facuta constienta aceasta problema mai mult decat grava. Chiar acum in timp ce scriu s-au adunat niste golani in fata blocului meu intr-un parculet destinat copiilor cu bautura si cu maneaua la maxim la sistemul de la masina. Nu este ceva neglijabil. Si paremi-se ca numarul cazurilor se vor inmulti si gravitatea acestora va creste exponential. Cei ce nu se vor asemana lor vor fi umiliti si batjocoriti asa ca nu este cu putinta a te ridica deasupra "amicilor" tai atunci cand a face un asemena lucru atrage cu sine distantarea de colectiv si luarea in deradere. Desigur, situatia nu este la fel in toate liceele, asa ca florinbrasov0 poate ai avut norocul sa fi intrat intr-un liceu cu un grad mai ridicat de normalitate. De unde esti? Am observat ca in general liceele cu renume sunt cele mai decazute.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ai pus o intrebare foarte aiurita.
Sa fiu in locul lor cum? - Sa fiu in locul lor deplin? Si cu trupul si cu sufletul lor? Atunci cred ca as fi prea "orb" si ignorant pentru a putea face ceva pentru a scapa din mreaja in care sunt prins - Sa fiu in locul lor deplin dar sa fi descoperit calea Ortodoxiei? Pai cum m-as trage atunci in teapa ca asta ar insemna sa ma sinucid si sa-mi condamn sufletul la un Iad etern. Din decadenta poti scapa, de chinurile produse de suicid nu! - Sa fiu in locul lor doar cu trupul? Dat fiind faptul ca doar sufletul tau conteaza nu cred ca ar conta prea mult acest caz. Am spus eu ceva de tras in teapa sau de ucis? A fi strict, sever, a sti sa inveti disciplina celorlati si a sti sa pedepsesti corespunzator nu inseamna a ucide. Ce fel de mentalitate ciudata mai e si asta? E chiar musai sa dai in extremisme cand te gandesti la Regulament sau la Valorile morale sau la Viitorul tarii? Adica ceva de genul: "Tu nu porti uniforma? Gata, chemati plutonul de executie! Am gasit un criminal!" ???
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|||
|
|||
![]()
Pacat ca sa ajuns in halul asta
in primul rand de vina sunt paritii care la randul lor nu iau educat crestineste pe copii lor mai ales grijile exagerate in ziua de azi poti avea 3 facultati frumusete bogatie si altele daca copii nu sunt educati crestineste inainte de toate cam degeba le ai pe celelalte pt ca nu sunt decat folositoare numai pe pamant nea trebuit democratie si uniunea europeana vai de noi am ajuns slugile europene poti avea totul daca nu il ai pe hristos degeba cu siguranta maca atata e bun ca putem oricand sa mergem la biserica sa ne spovedim s atraim crestineste si sa fim cu dumnezeu n cu lumea mai ales cei care stiu ce au de facut iar modernitatea in ziua de azi corupe lumea de a se mai gandi la suflet si la mantuire daca eu stiu ce e de facut ma bucur ca nu te mai asculta cam nimeni f putini fac astea |
|
|||
|
|||
![]()
Saptamana asta copiii intra in vacanta.
Vacanta placuta si succes la examene. |
|
||||
|
||||
![]()
N-am stat sa citesc totul, insa stiu un lucru: educatia pe care am primit-o de la parintii mei m-a invatat ce inseamna respectul fatza de mine si fatza de ceilalti, libertatea si adevarul, cinstea si sinceritatea. Tatal meu a fost sofer, insa mi-a dat o educatie cum nici cel mai bun profesor unviersitar de psihologie nu ar putea-o da unui copil. Iar educatia mea nu a fost cladita pe frica, ci pe libertate si respect. Eram liber sa fac ce vreau, insa respectul pe care il aveam fatza de tatal meu ma impiedica sa sar calul. Nu cred o iota din motivatie negativa sau pozitiva, cu psihologia si alte balarii. Importantii sunt parintii, cei care iti dau cei 7 ani de-acasa. Ani care unora le lipseste cu desavarsire. Generatiile din ziua de azi si de pe viitor sunt rodul celor de dinaintea lor, insa in ziua de azi lumea arunca vina pe alte tampenii, cauta explicatii psihologice, doar doar poate vor scapa de vina pe care o au.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
@razvan-andrei - vezi ca ai cazut singur in plasa ta.
Motivatia aia si "tampenia psihologica" pe care o critici, este in cazul tau respectul fata de tatal tau. Nu spui cum, sub ce forma si l-a impus. Dar acest respect pe care il ai este tot o motivatie (un pozitiva, daca tatal tau nu este sever cu tine totusi). Respectul asta de obicei vine ori de la o mare iubire si intelegere, cand nu poti sa faci rau altuia (in mod voit), sau de la o constrangere puternica (verbala, de atitudine (anumite pedepse), sau violenta). Nici la tine nu este libertate 100%, caci exista respectul care mentine niste limite. Ceva tot este. Da, exista si copii/tineri care nu au chiar nimic: nici motivatie pozitiva (respect cum spui tu) fata de nimeni, nici motivatie negativa (n-au frica de nimeni si nimic, nici macar de Dumnezeu). Multi asa sunt formati, din pacate in ziua de azi.
|
||||
|
||||
![]()
Nu a trebuit sa renunt la nimic din cele primite de la parinti. Sa renunt la a saluta si pe cel necunoscut, dar intalnit? Sa nu ajut pe cel lipsit de ajutor, doar pentru ca nu-mi este ruda? Sa renunt la slujba de duminica pe motiv ca trebuie sa ma joc cu vecinii? Nu, tot ce am primit imi este de folos. Cred in tineretul de astazi, cu o conditie: sa fim parinti.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Povestea" suna banal, insa asemenea situatii au devenit incredibil de rare, intre un om care crede si unul care inca nu prea avea habar pe ce fel de lume traieste - aveam 18 ani. Si totusi, atunci cand a trebuit sa-mi pun foarte mari intrebari, povestea asta m-a ajutat si oarecum m-a ghidat. Asa ca, se poate, totusi, si asa. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mâine, Canonul Sf. Andrei Criteanul | laurastifter | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 20.03.2013 01:38:27 |
Maine la Manastirea Sihastria | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 21.04.2010 23:00:02 |
Dacă mâine ar fi ultima zi din viața ta. | dorinastoica14 | Generalitati | 48 | 02.05.2009 16:58:02 |
Maine 18.02.2009 doua conferinte despre cum ne afecteaza cipurilor | tot-Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 18.02.2009 16:32:00 |
Tineretul zilelor nostre | spinu | Generalitati | 81 | 22.07.2008 21:18:08 |
|