![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite aici cele 4 legi dupa care va fi judecat omul.http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/12patrulegi.htm
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Omul a fost creat dupa chipul lui Dumnezeu. Asta inseamna ca are vointa, ratiune, libertate. De asemenea Dumnezeu l-a creat si dupa asemanarea Sa. Asemanarea cu Dumnezeu a fost pierduta prin cadere. Ea se poate redobandi prin credinta, virtute si prin fapte.( http://www.plasticsusa.com/ortho/chipul.html ).
|
|||
|
|||
![]()
„Dumnezeu știe că în ziua în care veți mânca din el vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu, cunoscând binele și răul.” (Facerea 3,5)
Cum se impaca ceea ce sustii tu cu fragmentul citat de mine? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci raul nu reprezinta o creatie, ci mai degraba o distrugere. O corupere a binelui.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Esti sigur ca inainte de Hristos nu existau oameni ce incercau sa faca ceea ce Hristos a facut (adica sa incerce sa fie buni, altruisti etc)? E chiar asa de mare lucru sa suferi consecintele pacatelor noastre? Adica, vreau sa spun, exista atitia oameni care sufera consecintele pacatelor noastre, exista atitia copii ce sufera mult mai mult decit o batjocura de citeva ore si niste cuie infipte in palma. Adica, si cu asta am terminat, interpretarea literala a suferintei lui Hristos mi se pare jenanta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Raul nu exista numai acolo unde exista numai bine absolut. De acord? |
|
||||
|
||||
![]()
Binele trebuie inteles ca voia divina. Orice alterare a voii Lui Dumnezeu inseamna rau. Insa acest rau nu are substanta ca sa fie. Deci raul inseamna ceva, nu exista de fapt. Complicat. :)
Citat:
Raul probabil ca incepe de la un punct-limita, in momentul in care ratiunea cuiva spune: NU, nu vreau, nu-mi convine ideea Ta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Modificarile structurii interne a scoartei terestre trebuie sa aiba un scop bun. Daca mai cad case, e partea a doua. :) Asa cum ploua pentru cei buni si pentru cei rai, asa si faliile terestre se muta pentru toti deopotriva.
Evident. Fiecare existenta rationala este unica si are un scop anume pentru care este chemata la fiinta.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 15.06.2010 at 13:03:44. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu a fost creat de Ra. (?) | Bilibox | Generalitati | 118 | 05.12.2011 08:03:26 |
De ce ne-a creat Dumnezeu? | Templier Knight | Generalitati | 6 | 17.03.2011 17:56:39 |
De ce a creat Dumnezeu lumea? | crisnic | Intrebari utilizatori | 4 | 23.04.2010 13:52:13 |
|