![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Atatea pagini de citit si degeaba.De ce nu se ajunge la o concluzie pe care sa o sprijine toti?Estecrestinismul atat de personal si de subiectiv incat fiecare are o interpretare proprie?
Dpmdv rockul este un mediu prin care se transmit mesaje, sataniste sau nu. Aici cred ca putem cadea de acord.
|
|||
|
|||
![]()
Sunt crestin ortodox,si ascult cantari bisericesti si religioase mult.
Dar de asemenea sunt si fan inrait Metallica,Rammstein,Nightwish,si alte asemenea si nu cred ca m-as putea opri sa le ascult melodiile,in schimb urasc manelele,populara,house-ul si dance. Mai ascult si hip-hop de calitate,cu versuri inteligente si fara injuraturi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar spune-mi unde am spus ca e muzica satanista sau mai stiu eu ce sau ca a fost vreo secunda vorba de facut rau, asa cum va imaginati voi acest rau (un ACT EXTERN sau cel mult orientat impotriva propriei persoane, dar neaparat cu componenta materiala (gen, imi tai venele)). Raul e muuuuuult mai nuantat de atat si dupa cum stii crestinii nu se tem doar de actele EXTERNE, MATERIALE, ci mai ales de acel duh rau, de moarte, care ne desparte de duhul lui Hristos. Despre asta e vorba, nu independenta si alte aiureli la care visati, cum ca voi rupeti gura targului cu libertatea si independenta voastra in timp ce altii sunt prosti, incuiati si ingenuncheati in trista lor resemnare. Rupeti-o (pe gura targului), for all I care. Dar sunteti paraleli cu esenta problemei pe care nici macar nu o puteti constientiza, pentru ca e mult mai subtila, nu la vedere, si ne face (pe toti) in foi de vitza. Ajunge sa iti dai seama -- ca presupun ca iti dai -- ca muzica iti influenteaza starea de spirit. Deocamdata e suficient sa fii de acord cu atat. Eu l-am intrebat pe baiatul acela, dar nu a raspuns, pentru ca banuiesc ca nu a inteles, si era ca tine, setat pe paranoidie (ca noi zicem ca e satanist si alte aberatii), numai ca el avea 14 ani, e intr-adevar trist ca gandeste asa, pe pilot automat, dar si scuzabil. Nu am discutat satanism si nici macar rau: l-am intrebat: poate sa spuna o rugaciune de lauda sincera Sfintei Treimi, Maicii Domnului, cand asculta piesa aia de la In Flames? Crede ca Ingerul lui Pazitor se bucura si se veseleste de muzica aceea si de clipul acela? Si asta sa se intrebe toti cei carora LE PLACE sa asculte rock, metal, pop, dance si ce se mai gaseste. Atat. E foarte simplu. Si poate inainte de toate, la intrebarile astea ar trebui sa raspunda crestinii si sa traga ei singuri concluziile, mai ales ca ei si stiu asa, cat de cat, cam cum e cu Duhul Sfant, cu trairea, cu lucruri pe care un ateu sau agnostic sau whatever nu ar avea de unde sa le stie, deci intrebarea in cazul lui si-ar rata tinta. Dar cand un crestin isi lipeste sufletul (adica ii place, adera, sustine, cauta, isi provoaca si intretine) de duhuri lumesti/agresive/de sexualitate/trufia vietii, are macar marea sansa de a constientiza lucrul asta.
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 27.06.2010 at 14:47:28. |
|
|||
|
|||
![]()
faptul ca topicul isi trage seva din ura si prejudecata l-am subliniat iar paginile de fata sunt exemplul direct.
acum pot sublinia si faptul ca tu iti indrepti ura impotriva unor oameni care nu fac altceva decat sa se intrebe daca aceasta ura este conforma cu crestinismul. de ce nu privesti lucrurile cu toleranta fata de cei care pur si simplu arata ca nu fac rau? pentru ca toleranta nu iti satisface sentimentele de ura.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
intrebarea mea e: daca nu ii place, de ce studiaza fiecare detaliu din "alejandro"? el zice ca o critica...ok, cui ii place, sa se uite si sa o asculte. cui nu, nu! sau macar sa taca! cam greu de crezut ca cineva isi poate pierde timpul criticand ceea ce e un nonsens pt el. dar sa privesti cu asa pofta "alejandro" (pun pariu ca a contribuit intens la milioanele de vizualizari), sa iei fiecare detaliu si sa-l intorci pe toate partile, si apoi arunci cu noroi intr-o cantareata, ca vai, blasfemie...hmm...suna a ipocrizie...mai ales ca simbolurile religioase in videoclipuri nu mai sunt o noutate. cu alte cuvinte, omul nostru arunca cu noroi in gaga, dar taaaare ii mai place... il si posteaza pe site, ca sa ispiteasca oamenii de buna cuviinta care nu, nu asculta gaga, desi sunt la curent cu ultimele ei hit-uri si au descifrat toata simbolistica din "alejandro". il si posteaza la doar cateva ore dupa ce fusese lansat...adica a stat omul nostru cu sufletul la gura in fata youtube-ului sa vada cat de provocatoare e gaga de data asta. deci, urasc ipocrizia! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand studiem fatzetele raului, cand studiem boala, cand studiem tumora canceroasa (ia-o si metaforic, daca doresti), suntem pofticiosi si ipocriti? Cu boala psihica ar trebui sa se ocupe schizofrenii care nici macar nu constientizeaza ca sunt bolnavi, sau cineva sanatos? Si atunci medicul care investigheaza simptomele pe toate partile e pofticios si ipocrit?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
deci e o mare diferenta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu de exemplu nu presupun automat ca toti barbatii care se uita la Gaga saliveaza. Le mai dau si prezumtia de nevinovatie, pe baza experientelor fericite pe care le-am avut pana acum. Imi pare rau pentru tine daca experienta ta te invata altceva si te indeamna la asemenea proiectii triste asupra celorlalti.
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 28.06.2010 at 14:29:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
nu ai citit nici biblia cap coada (ma refer in general, nu neaparat la tine), dar hai sa o studiem in detaliu pe gaga, ca avem intentii bune de fapt. anumite lucruri pur si simplu nu pot fi mascate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fenomenul Gaga trebuie disecat si aratat intocmai ca mizeria ce este, ca sa nu priveasca cineva si sa se lase dus de val ca e misto, e cool, e trendy, e inofensiv. Ar fi, daca noi am fi lobotomizati si daca nu am avea discernamant. Dar avem, asa ca sa il folosim.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este sclavia un pacat ? | Viceroy | Morala Crestina | 42 | 23.02.2015 12:35:30 |
Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 21:50:31 |
este pacat sa fac otoplastie? | sweety | Generalitati | 34 | 29.03.2009 00:38:55 |
|