Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.08.2010, 02:49:48
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TreciLaRugaciune Vezi mesajul
Tu ca soldat trebuie sa te supui ca ai depus un juramant de a apara tara si interesele ei. .
Asta era pe vremuri cind armata era obligatorie , iar nea Nicu nu vota cu Antihristul ci era patriot adevarat...asa in felul lui dement. Acum in schimb se inghesuie tinerii sa fie acceptati...deci ei ALEG sa fie mercenari ucigasi de oameni necajiti din Asia.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 08:25:50
TINERI PENTRU ROMANIA's Avatar
TINERI PENTRU ROMANIA TINERI PENTRU ROMANIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.08.2010
Locație: Mai multe localități
Implicit

Să-ți disprețuiești neamul, să te îndoiești de viitorul patriei tale sunt acte de trădare.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 09:27:26
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Multe popoare au roade DIN BELSUG!
Ca si brazda de sub plug ?
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 09:39:56
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Religia mozaica de prin Israel e o religie fundamentalista si nationalista care zice ca omul e mantuit prin simplul fapt ca e nascut evreu si taiat imprejur,asa i-au inselat dracii sa zica si la fel zice si la inselatii de draci de prin Iran.Nu vedeti ca ii inseala dracii sa considere pe cine nu e de religie mozaica mai putin om ca ei?
Oare nu asa ii inseala dracii si pe romanii nationalisti sa zica,sa considere romanii cei mai cu mot din popoarele lumii?
Oricum ca infrastructura Israelul nu e dezvoltat,dar ce are infrastructura cu crestin ortodoxia?

Imperiul Roman avea cea mai puternica dezvoltare din vremea sa din punct al infrastructurii dar era o mare diferenta intre clasele sociale,erau unii care mureau de foame si altii care aveau baie si piscina in casa.
Asta arata (si cele mentionate mai inainte cu luptele de gladiatori si altele) ca ii inselau dracii si era multa lipsa de omenie in Imperiul Roman (ca de altfel si in Israel,vedeti ce multi oameni sarmani si bolnavi erau si acolo din Sfintele Evanghelii).

Vedeti ca in Romania de cand cu "civilizarea" asta aparuta de vreo 20 de ani au inceput sa apara aceleasi diferente sociale imense si asta arata ca suntem inselati de draci si nu mai suntem poporul omenos care eram inainte.
Vedeti acum in Bucuresti au inceput sa fie alungati cersatori sarmani din metrouri de autoritati ca au inselat dracii autoritatile sa nu lase sa vada pe cei care merg cu metroul in ce mizerie traiesc alti din acest popor.
Aceasta omenie se mostenise de la strabunii nostri daci,la fel si inclinatia spre spiritualitate.

Last edited by mihailt; 28.08.2010 at 10:12:51.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 12:09:49
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Religia mozaica de prin Israel e o religie fundamentalista si nationalista care zice ca omul e mantuit prin simplul fapt ca e nascut evreu si taiat imprejur,asa i-au inselat dracii sa zica si la fel zice si la inselatii de draci de prin Iran.Nu vedeti ca ii inseala dracii sa considere pe cine nu e de religie mozaica mai putin om ca ei?
Oare nu asa ii inseala dracii si pe romanii nationalisti sa zica,sa considere romanii cei mai cu mot din popoarele lumii?
Oricum ca infrastructura Israelul nu e dezvoltat,dar ce are infrastructura cu crestin ortodoxia?

Imperiul Roman avea cea mai puternica dezvoltare din vremea sa din punct al infrastructurii dar era o mare diferenta intre clasele sociale,erau unii care mureau de foame si altii care aveau baie si piscina in casa.
Asta arata (si cele mentionate mai inainte cu luptele de gladiatori si altele) ca ii inselau dracii si era multa lipsa de omenie in Imperiul Roman (ca de altfel si in Israel,vedeti ce multi oameni sarmani si bolnavi erau si acolo din Sfintele Evanghelii).

Vedeti ca in Romania de cand cu "civilizarea" asta aparuta de vreo 20 de ani au inceput sa apara aceleasi diferente sociale imense si asta arata ca suntem inselati de draci si nu mai suntem poporul omenos care eram inainte.
Vedeti acum in Bucuresti au inceput sa fie alungati cersatori sarmani din metrouri de autoritati ca au inselat dracii autoritatile sa nu lase sa vada pe cei care merg cu metroul in ce mizerie traiesc alti din acest popor.
Aceasta omenie se mostenise de la strabunii nostri daci,la fel si inclinatia spre spiritualitate.
Am impresia ca ai si tu niste draci in spate! A spune ca e o rusine sa fii roman,este o afirmatie pentru care nu poti fi decat dispretuit.Ai observat cred,ca toti au fost impotriva acestei sintagme cu care ai inceput topicul! Lumea se transforma peste tot in rau,nu numai la noi.Insa deocamdata suntem unul din cele mai evlavioase popoare de pe pamant! Asa ca nu ne-am pierdut de tot calitatile de roman.Poate sunt unii care si le-au pierdut si nu-si mai recunosc neamul!
Mie imi pare bine ca m-am nascut roman si nici nu as fi vrut sa ma nasc in alta tara.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 12:37:01
hanico's Avatar
hanico hanico is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.06.2007
Locație: Moldova lui Stefan
Trimite un mesaj prin AIM pentru hanico
Implicit

Citat:
Dupa ce mai nou un spion roman care era diplomat a fost prins in Rusia se pare ca Romania a ajuns cam la acelasi nivel cu Iranul sau Israelul.
O tara condusa de niste inselati de draci care pericliteaza pacea in regiunea de aci,dar si pacea mondiala.
(Romania e stat NATO).
In conditiile actuale e o rusine sa te numesti roman.
Sfantul Stefan cel Mare,Mihai Viteazul,Mircea cel Batran nu prea cred ca se numeau romani.
Sfantul Stefan se numea probabil moldovean iar Mihai Viteazul,Mircea cel Batran munteni probabil.
Chiar denumire de roman care se aseamana cu cea de cetatean al imperiul Roman e o rusine daca ne aducem aminte de imperiul Roman si de faptele dracesti pe care dracii inselau pe unii sa le faca acolo:
imparatul acestui imperiu era cinstit deobicei ca un zeu,oamenii erau inselati de draci sa stea sa se distreze privind cum prizonierii de razboi se omoara intre ei (luptele cu gladiatori),exista pare-se si niste orgii pe post de petreceri si cate si mai cate (ca de exemplu razboaiele de jefuire a altor popoare).
Cand vom scapa de actualul guvern + presedinte+ partid majoritar poate ar fi cazul ca denumirea tarii noastre sa fie schimbata in Dacia si sa inceapa sa militeze pentru pace iar nu sa umble dupa inselarea dracilor sa incerce sa provoace conflicte.
Sper ca e doar o nemultumire de moment!
Poate nici mie nu-mi place ce se petrece cu tara noastra, dar sa-mi fie rusine de strabunii mei, de ceea ce ma tine si de ceea ce ma leaga de locurile acestea? Sa ne asumam fiecare rostul lasat de Dumnezeu si va fi mai bine.
Vechi 01.09.2010, 22:34:06
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Referitor la Imperiul Roman Sfantul Constantin cel Mare nu a fost imparat al Imperiului Roman ci al Imperiului Bizantin si eu de lupte cu gladiatori in Imperiul Bizantin nu am auzit.
Ba chiar se zice ca Sfantul Constantin cel Mare a interzis schingiurea si omorarea celor condamnati la moarte prin diverse procedee prin care acestia sa fie chinuiti (cum era crucificarea) cand a venit ca si imparat al Imperiului Bizantin.
Iar Dacia nu a facut parte din Imperiul Bizantin.
Cine nu crede ca Sfantul Andrei a crestinat o parte a dacilor sa se duca sa vada icoana de langa catedrala patriahala cu Sfantul Andrei propovaduind unor daci.
Asa ca sincer nu inteleg de ce numim poporul de pe aceste meleaguri romani,cand Imperiul Roman a ocupat o scurta perioada aceste locuri si iar nu inteleg de ce sa zicem ca mostenirea noastra latina ar fi ceva de mare cinste.
Vechi 02.09.2010, 00:10:45
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit A fi roman, nu-i o rusine!

Da' nici nu prea ne grabim sa ne mandrim! Ori poate ne-am aplecat atat de mult incat am intrat cu "capul in nisip"?
Reply With Quote
Vechi 02.09.2010, 11:29:23
Mar1vs Mar1vs is offline
Banned

Data înregistrării: 17.08.2010
Locație: Piatra Neamt
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Si?? E rau ca au alungat cersetorii din metrouri? Eu, in locul autoritatilor i-as fi bagat si in inchisoare pe acei "sarmani" cersetori... In opinia mea, cei de genu' asta sunt paraziti ai societatii, dar asta e doar parerea mea. In orice caz, intr-o tara civilizata nu mi se pare normal sa vezi cersetori pe strada, cu atat mai putin in metrou!

Citat:
Referitor la Imperiul Roman Sfantul Constantin cel Mare nu a fost imparat al Imperiului Roman ci al Imperiului Bizantin si eu de lupte cu gladiatori in Imperiul Bizantin nu am auzit.
Constantin cel Mare... imparat bizantin?? Pe cat pariem? In 313, cand a dat Edictul de la Mediolanum (Milano), Imperiul Roman era unul singur, si asa a fost pe tot parcursul domniei lui Constantin. A fost imparat ROMAN, nu bizantin!
Abia in 395, imparatul Teodosie I a divizat Imperiul in cel de Apus, si de Rasarit (numit abia muuuuult mai tarziu "Bizantin")... Asta in primul rand!

Si in al doilea rand: existau lupte de gladiatori si in Imperiul Roman de Rasarit, stai calm!
Eu cred ca tu esti putin... "inselat de draci" din cate se pare!
Reply With Quote
Vechi 02.09.2010, 12:20:24
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mar1vs Vezi mesajul
Constantin cel Mare... imparat bizantin?? Pe cat pariem? In 313, cand a dat Edictul de la Mediolanum (Milano), Imperiul Roman era unul singur, si asa a fost pe tot parcursul domniei lui Constantin. A fost imparat ROMAN, nu bizantin!
Abia in 395, imparatul Teodosie I a divizat Imperiul in cel de Apus, si de Rasarit (numit abia muuuuult mai tarziu "Bizantin")... Asta in primul rand!

Poate ca stie fratele ce stie! Pe forum, in cateva cuvinte, este foarte greu sa exprimi clar o idee atat de complexa. Ia uite:

Citat:
Imperiul Roman de Răsărit sau Imperiul Bizantin sunt termeni folosiți, în mod convențional, pentru a numi Imperiul Roman din Evul Mediu având capitala la Constantinopol. Denumirea oficială este Ρωμανία Romanía sau Βασιλεία Pωμαίων Basileía Romaíon. Nu există un consens în ceea ce privește data de început a perioadei bizantine. Unii o plasează în timpul domniei lui Dioclețian (284-305), datorită reformelor administrative pe care acesta le-a introdus, împărțind imperiul în pars Orientis și pars Occidentis. Alții plasează evenimentul în timpul domniei lui Teodosiu I (379-395) și a victoriei creștinismului împotriva păgânismului, sau, după moartea sa din 395, în momentul divizării Imperiului în jumătățile de vest și de est. Alții plasează această dată mai târziu, în 476, când ultimul împărat vestic, Romulus Augustus, a fost forțat să abdice, astfel lăsându-l pe împăratul din estul elenizat ca singur împărat roman. În orice caz, schimbarea a fost graduală și, până în 330, când împăratul Constantin I și-a inaugurat noua capitală, procesul de elenizare și creștinare erau deja în curs.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Imperiu...4%83s%C4%83rit
Cert este ca Imparatul Constantin a fost si imparat al intregului Imperiu Roman. Bizantul este alta problema!

Citat:
Gaius Flavius Valerius Aurelius Constantinus (n. 27 februarie 272 – d. 22 mai 337), cunoscut sub numele Constantin I sau Constantin cel Mare, a fost împărat roman între 306 și 337.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_cel_Mare
La fel de cert este si faptul ca el a ajuns in Dacia:

Citat:
Din inițiativa lui Constantin este inaugurat în 328, între Sucidava și Oescus, un pod peste Dunare, care reflectă importanța dobândită de regiunile nord-dunărene pentru imperiu. Prin campaniile sale la frontiera Dunarii, recupereaza o parte din teritoriile Daciei (care fusese părăsită de legiunile împăratului Aurelian). Acum Constantin și-a adăugat și titlul de Dacicus Maximus.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_cel_Mare
Imi cer iertare ca din cauza grabei am apelat la "wikipedia" ca "bibliografie" (sursa de documentare).

Last edited by Pr.Gheorghe; 02.09.2010 at 12:23:09.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
vreau sa ma spovedesc dar imi e rusine patricia2006 Generalitati 125 20.07.2012 14:17:07
Sa nu ne fie rusine cu nimeni! Laura19 Generalitati 47 13.04.2012 01:23:50
Preotul roman omnipod Preotul 21 09.03.2012 19:52:15
Rusine! Legionarul Generalitati 57 13.01.2011 17:24:40