Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2010, 14:59:07
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de beliver Vezi mesajul
Dumnezeu ne-a creat pe toti si nu cred ca ai dreptul sa faci pe cineva gunoi, nici eu si nici altcineva nu are voie sa judece cum este cineva sau cum nu este si asta cred ca tine de BUNUL SIMT.Doamne ajuta!
Singur Dumnezeu da libertate omului de a judeca,deoarece in lumina ratiunii,a logosului divin implantat in om,lucrurile se pot evalua aproximativ exact !
De ce nu ar putea un om relativ corect sa aiba o judecata obiectiva asupra altora ?
Sau tovarasul stalin, vinovat de 20 milioane victime, si camaradul hitler vinovat de 6 milioane de avrei arsi au fost niste ingerasi foarte ok ?!
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 15:01:43
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Da, Radule. Drept spui.Pentru pacatele noastre traim acestea. Ale mele, ale familiei mele ale noastre a tuturor.
Dar oare nu suntem si noi vinovati ca am ajuns aici?
Spui ca bunul simt este genetic..eu cred ca se poate cultiva (daca vrei!!!) chiar daca nu l-ai primit "mostenire".
Eu cred ca daca am avea mame adevarate multe s-ar schimba in tara asta.
Copii nostri cresc cu cheia de gat. Cu sute de euro in buzunar si cu exemplu Monicai Columbeanu la TV. Cine sa ii explice ca nu asta inseamna viata?
Am o prietena care nu iese niciodata nefardata din casa.Cand m-a vazut pe mine fetita ei de 4 ani mi-a spus. esti foarte urata. Nu-ti este rusine sa iesi asa pe strada?
Vezi tu, radule? Ceea ce e normal este considerat rusinos. Oare cine e de vina???

Vorbesti de bici.. Crezi ca biciul mai poate rezolva ceva?Oare nu am avut atatea nenorociri? Cu ce ne-a schimbat/influentat viata? Am deventi si mai rai si mai inumani. Nu stiu judecatile Lui Hristos. Nici nu caut sa le inteleg, pentru ca nu as reusi niciodata. privesc insa in jurul meu si vad cum tara aceasta se destrama. Se destrama pentru ca s-au schimbat valorile.
Si iti spun sincer eu una mi-am pierdut speranta ca voi mai reusi sa schimb in mine (in primul rand) ceva... Simt ca am obosit si nu mai am puterea sa ma ridic. Dumnezeu sa ma ierte!
din fericire,alaturi de oamenii nesimtit pe care ai intalnim mult prea des, intr-adevar, mai exista uneori si oamenii de bun simt, in orice caz oamenii cumsecade, mai rari e drept, da si cand ai intalnim, ce bucurie pe noi ! Vedem atunci, ca Binele nu a disparut si ca exista oameni buni ! Si asta ne da avant sa mergem mai departe !
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 16:07:19
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
bunul simt e genetic,tine de neam !
oamenii is ori buni din capu locului,ori niste gunoaie !
Eu cred ca se poate dobandi prin pocainta pentru cine nu are bun simt.

Nu stiu daca ar trebui sa etichetam in vreoun fel pe altii, mai ales daca ne gandim la cuvintele Mantuitorului:"și cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului. "
Vechi 29.08.2010, 16:21:40
Maria-Barcelona Maria-Barcelona is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Wink

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Ce e grav este ca bunul simt se poate pierde. Adica omul daca nu este atent la sine imediat aluneca inspre animalitate. Daca este foarte bine format, acest lucru vine mai greu sau este inabusit de fatada.

Trebuie sa avem grija la noi insine. Fara paza mintii, cum zic si Sfintii Parinti, nu avem nici o sansa.
"La inceput a fost cuvantul si cuvantul s-a facut "om"...
..dar mai inainte de toate a fost "gandul"... despre acest lucru s-a spus mai putin atita timp, drept pt. care in lume s-au produs atitea erori..acum tot noi insine ne putem"repara"; prin "gandul pozitiv"...ne reprogramam din nou "dow"-ul nostru= computerul mental, care ne va re-construi din nou, asa cum am fost de la creatie...
***deci avem aceeasi putere si libertate de a ne recrea alaturi de co-creatorul..

un umil crestin roman...m.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 18:44:22
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Câtă răbdare are Dumnezeu ! Și dacă Dumnezeu are asemenea răbdare cu noi, noi de ce nu am avea cu aproapele nostru ?
El este Dumnezeu, Mihnea. Eu sunt doar un om simplu..
Cu toate astea si eu sunt o farama din Moartea si Invierea Lui. A Lui sunt si am nadejde ca ma va ajuta sa ma ridic.

Last edited by eduardd; 29.08.2010 at 19:04:28.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 19:17:34
luciamanta luciamanta is offline
Member

Data înregistrării: 11.08.2008
Implicit

Felicitari sincere persoanei care a initiat discutia despre bunul simt.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 20:33:50
arriel arriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2009
Locație: Mures
Implicit

Cred ca la ceste vremuri s-a referit Hristos cand a spus ca "Numai cei care rezista pana la capat vor fi mantuiti".Cine Il iubeste pe Dumnezeu,stie ca atunci cand trece pe langa o biserica trebuie sa Il salute pe Dumnezeu facandu-si cruce,deci El ne-a invatat cum sa ne purtam unii cu altii,din pacate,traim inceputul sfarsitului pentru ca L-am uitat pe Tatal nostru...
Vechi 30.08.2010, 08:16:40
eduardd
Guest

Implicit

Eu cred ca un foarte mare rol in dobandirea bunului simt il are mama. Revin la mesajele mele mai vechi si amintesc ce spunea Pr. Ioanichie (Dumnezeu sa-l odihneasca). Daca am avea mame crestine o noua generatie s-ar ridica.

Din pacate luptam sa le oferim copiilor de mici toata bucuriile vietii pierzand din vedere educatia. Exemple concrete! De cate ori nu spunem copilului cand este lovit, da-i si tu mama! Nu sta ca momaia! Dar, vezi sa nu te vada doamna invatoare.. Sau, copilul aude la tata sau la mama injuraturi.. Cu vocea sa "peltica" reproduce.. Parintele, rade! ce dragut este!
Odata eram in tren si un copilas de 3 sau 4 anisori i-a spus mamei, dute-n...mea! Mama razand a spus, te aude lumea mama.. Poate ca ar fi trebuit sa se intrebe de unde a auzit? Sa-i explice ca nici macar in intimitatea casei sale nu trebuie sa vorbeasca astfel.
De cate ori nu sunem copilului, "spune ca nu sunt acasa".
Ma uit la copii mei cum copie greselile mele. Ma regasesc in nerabdarea si gesturile lor.

Vorba lui Marius, daca s-ar vinde bunul simt la colt..comerciantii ar ramane cu marfa pe tejghea..pentru ca NU e trendy.
Putem face ceva. Putem incepe prin a ne educa copii corect. Chiar daca e greu (si eu ma confrunt cu asta ca mama) sa incercam sa le sadin onestitatea de mici in inima. Putem face ceva, mamelor. Suntem suficiente aici pentru a imprastia "aroma" Bunului simt in tara.

Ma gandeam...haideti sa ne ajutam unele pe altele. Haideti sa transformam acest topic intr-un seminar de educatie. sa invatam (unii de la altii)sa ne educam copii corect. ce spuneti?
Ramanem la a ne plange? sau incercam sa facem ceva. concret?
Propun sa venim cu exemplele proprii. Cu necazurile si incercarile cu care ne confruntam zi de zi. AStfel una pe alta sa ne povatuim pentru a rezista "vicisitudinilor vietii" vb "Tinerilor pentru Romania"..

Last edited by eduardd; 30.08.2010 at 08:20:55.
Reply With Quote
Vechi 30.08.2010, 09:07:33
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
Singur Dumnezeu da libertate omului de a judeca,deoarece in lumina ratiunii,a logosului divin implantat in om,lucrurile se pot evalua aproximativ exact !
De ce nu ar putea un om relativ corect sa aiba o judecata obiectiva asupra altora ?
Sau tovarasul stalin, vinovat de 20 milioane victime, si camaradul hitler vinovat de 6 milioane de avrei arsi au fost niste ingerasi foarte ok ?!
Hristos a spus "Nu judecati ,ca sa nu fiti judecati" si "cu masura cu care masurati vi se va masura"
Un sfant a spus "Cine esti tu omule sa judeci sluga altuia"
Aceste gunoaie pot deveni sfinti spune David
"Dumnezeu care ridici pe cel cazut si pe cel sarman din gunoi"
De unde stii ca esti in masura sa vezi corect lumea?
Reply With Quote
Vechi 30.08.2010, 09:12:57
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
El este Dumnezeu, Mihnea. Eu sunt doar un om simplu..
Cu toate astea si eu sunt o farama din Moartea si Invierea Lui. A Lui sunt si am nadejde ca ma va ajuta sa ma ridic.
Jenica ,hai sa vedem partile bune ale fiecarui om.
In fiecare om e o farama din Dumnezeu ,sa ii iubim asa cum sunt.
In vremurile astea ,mi-a spus o crestina care tocmai a venit dintr-un pelerinaj ca e bine sa ne facem pravila de rugaciune si Dumnezeu ne va ajuta sa trecem peste toate relele si sa nu ne pierdem.
Maica Domnului nu o fi intalnit oameni rai?
Am citit undeva ca oamenii pe atunci erau la fel ca in vremurile noastre ,era multa decadere.
Daca nu ar fi venit Hristos lumea ar fi pierit pentru pacatele de atunci.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ma simt singur... Sanduu Generalitati 204 31.07.2016 18:46:44
simt ca nu mai pot sa ma rog... onyx235 Generalitati 28 04.01.2013 19:56:07
Ma simt trista Ioana.M Generalitati 92 19.07.2011 02:21:03
Ce s-a intamplat cu bunul samaritean? Rodica50 Intrebari utilizatori 37 18.10.2010 14:45:07