![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De ce nu ar putea un om relativ corect sa aiba o judecata obiectiva asupra altora ? Sau tovarasul stalin, vinovat de 20 milioane victime, si camaradul hitler vinovat de 6 milioane de avrei arsi au fost niste ingerasi foarte ok ?! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu daca ar trebui sa etichetam in vreoun fel pe altii, mai ales daca ne gandim la cuvintele Mantuitorului:"și cine va zice fratelui său: netrebnicule, vrednic va fi de judecata sinedriului; iar cine va zice: nebunule, vrednic va fi de gheena focului. "
|
|||
|
|||
![]() Citat:
..dar mai inainte de toate a fost "gandul"... despre acest lucru s-a spus mai putin atita timp, drept pt. care in lume s-au produs atitea erori..acum tot noi insine ne putem"repara"; prin "gandul pozitiv"...ne reprogramam din nou "dow"-ul nostru= computerul mental, care ne va re-construi din nou, asa cum am fost de la creatie... ***deci avem aceeasi putere si libertate de a ne recrea alaturi de co-creatorul.. un umil crestin roman...m. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu toate astea si eu sunt o farama din Moartea si Invierea Lui. A Lui sunt si am nadejde ca ma va ajuta sa ma ridic. Last edited by eduardd; 29.08.2010 at 19:04:28. |
|
|||
|
|||
![]()
Felicitari sincere persoanei care a initiat discutia despre bunul simt.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca la ceste vremuri s-a referit Hristos cand a spus ca "Numai cei care rezista pana la capat vor fi mantuiti".Cine Il iubeste pe Dumnezeu,stie ca atunci cand trece pe langa o biserica trebuie sa Il salute pe Dumnezeu facandu-si cruce,deci El ne-a invatat cum sa ne purtam unii cu altii,din pacate,traim inceputul sfarsitului pentru ca L-am uitat pe Tatal nostru...
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca un foarte mare rol in dobandirea bunului simt il are mama. Revin la mesajele mele mai vechi si amintesc ce spunea Pr. Ioanichie (Dumnezeu sa-l odihneasca). Daca am avea mame crestine o noua generatie s-ar ridica.
Din pacate luptam sa le oferim copiilor de mici toata bucuriile vietii pierzand din vedere educatia. Exemple concrete! De cate ori nu spunem copilului cand este lovit, da-i si tu mama! Nu sta ca momaia! Dar, vezi sa nu te vada doamna invatoare.. Sau, copilul aude la tata sau la mama injuraturi.. Cu vocea sa "peltica" reproduce.. Parintele, rade! ce dragut este! Odata eram in tren si un copilas de 3 sau 4 anisori i-a spus mamei, dute-n...mea! Mama razand a spus, te aude lumea mama.. Poate ca ar fi trebuit sa se intrebe de unde a auzit? Sa-i explice ca nici macar in intimitatea casei sale nu trebuie sa vorbeasca astfel. De cate ori nu sunem copilului, "spune ca nu sunt acasa". Ma uit la copii mei cum copie greselile mele. Ma regasesc in nerabdarea si gesturile lor. Vorba lui Marius, daca s-ar vinde bunul simt la colt..comerciantii ar ramane cu marfa pe tejghea..pentru ca NU e trendy. Putem face ceva. Putem incepe prin a ne educa copii corect. Chiar daca e greu (si eu ma confrunt cu asta ca mama) sa incercam sa le sadin onestitatea de mici in inima. Putem face ceva, mamelor. Suntem suficiente aici pentru a imprastia "aroma" Bunului simt in tara. Ma gandeam...haideti sa ne ajutam unele pe altele. Haideti sa transformam acest topic intr-un seminar de educatie. sa invatam (unii de la altii)sa ne educam copii corect. ce spuneti? Ramanem la a ne plange? sau incercam sa facem ceva. concret? Propun sa venim cu exemplele proprii. Cu necazurile si incercarile cu care ne confruntam zi de zi. AStfel una pe alta sa ne povatuim pentru a rezista "vicisitudinilor vietii" vb "Tinerilor pentru Romania".. Last edited by eduardd; 30.08.2010 at 08:20:55. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un sfant a spus "Cine esti tu omule sa judeci sluga altuia" Aceste gunoaie pot deveni sfinti spune David "Dumnezeu care ridici pe cel cazut si pe cel sarman din gunoi" De unde stii ca esti in masura sa vezi corect lumea? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In fiecare om e o farama din Dumnezeu ,sa ii iubim asa cum sunt. In vremurile astea ,mi-a spus o crestina care tocmai a venit dintr-un pelerinaj ca e bine sa ne facem pravila de rugaciune si Dumnezeu ne va ajuta sa trecem peste toate relele si sa nu ne pierdem. Maica Domnului nu o fi intalnit oameni rai? Am citit undeva ca oamenii pe atunci erau la fel ca in vremurile noastre ,era multa decadere. Daca nu ar fi venit Hristos lumea ar fi pierit pentru pacatele de atunci. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ma simt singur... | Sanduu | Generalitati | 204 | 31.07.2016 18:46:44 |
simt ca nu mai pot sa ma rog... | onyx235 | Generalitati | 28 | 04.01.2013 19:56:07 |
Ma simt trista | Ioana.M | Generalitati | 92 | 19.07.2011 02:21:03 |
Ce s-a intamplat cu bunul samaritean? | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 37 | 18.10.2010 14:45:07 |
|