![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre faptul de a sta cu spatele la Biserica, este judecata dumneavoastra, si nici chiar taina preotiei nu va da dreptul sa judecati oamenii. Ci va da dreptul la altele, dar nu la judecata. Asa ca lasati-l pe Hristos sa decida cine este madular al Trupului Sau, iar daca dumneavoastra stiti sa deosebiti duhurile, cred ca stiti ca duhul lui Hristos este cel adevarat. Asa ca ascultati ce va spune El cu privire la ce inseamna credinta in El, si dupa aceea mai vorbim cu cea mai mare placere. Iar daca o sa considerati lipsa de smerenie faptul ca, in loc sa bag capul ca strutul in nisip si sa zic doar "aveti dreptate parinte", v-am raspuns, va invit si pe dumneavoastra sa invatati smerenia de la Domnul, pentru ca este bland si smerit cu inima, dar asta nu a insemnat ca nu a raspuns inapoi preotilor si fariseilor timpului Sau. Ba chiar va invit sa imi spuneti daca cel mai acid pasaj din Evanghelie spus de Iisus nu a fost adresat tocmai preotilor timpului Sau, fara ca asta sa insemne lipsa de smerenie pentru simplul fapt ca nu din ale Sale vorbea, ci din ale Tatalui. Asa si eu, vorbesc din ale Domnului Iisus, si daca dumneavoastra considerati ca din acestea am spus ceva gresit, va rog sa imi aratati cu exemple unde anume am gresit. Pentru ca deocamdata ati facut la fel ca si ceilalti interlocutori: ati acuzat fara exemple. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai grija ca cel care te face sa crezi ca esti foarte importanta te impinge incet, incet, spre penibil. Daca nu esti atenta, din penibil poti ajunge si la blasfemie. Sa vezi bucurie pe "educatorul" fratiei tale atunci! Ce zici de un pic de blandete si smarenie, se poate? Sau macar bun simt: lasa Tainele si cauta sa te odihnesti in Domnul (sa te smeresti)! Nu cred ca ai sa poti! Pariu? Domnul sa fie cat mai aproape de domnia ta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Taina Euharistiei s-a spus ca este cea mai importanta si ca daca nu credem cum trebuie in ea suntem eretici. Acum sa va vad cat de bine se poate crede in ceva care ramane o Taina. Iar intrebarea dumneavoastra care vroia sa ma prinda in capcana, v-a prins de fapt pe dumneavoastra pentru ca ati recunoscut indirect ca si pentru dumneavoastra ramane o Taina. Cum am zis si eu de atatea ori. Iar anumiti ortodocsi ii considera eretici pe altii pentru ca acestia din urma nu inteleg "cum trebuie" ceea ce de fapt si pentru acuzatorii lor este de neinteles: o Taina. Taina se accepta, dumneavostra si altii ca dumneavoastra spuneti din gura ca acceptati Taina ca atare dar ii acuzati pe altii ca sunt eretici pentru ca nu inteleg "cum trebuie" ceea ce este de neinteles cu mintea omeneasca, nici de ei, dar nici de dumneavoastra. Cat despre faptul ca m-as crede importanta, va atrag inca o data atentia ca Taina preotiei nu include si dreptul de a judeca semenul, asta pe langa faptul ca judecata dumneavoastra este eronata. Se credea Iisus important? El nu se credea mai mult, dar nici mai putin (!) decat ceea ce era, este si va fi pentru eternitate: Fiul nascut al lui Dumnezeu Tatal. Asa si eu, nu ma cred mai mult dar nici mai putin decat ceea ce sunt si voi fi pentru eternitate: fiica infiata a lui Dumnezeu Tatal, langa care nadajdueisc, prin credinta in Iisus, sa raman pentru o eternitate. Dumneavoastra insa, cine va credeti? Last edited by adiandrea6; 18.09.2010 at 13:36:24. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai intai repetati dupa mine: preotul Gheorghe este un prost, ha, ha, ha! Apoi spuneti: gheorghe prostu, cainele nostru! Veti auzi cat de clar stiu sa latru (la propriu); si voi intoarce si celalalt obraz spunand "iarta-ma, ca mare dreptate ai" Acum sa continuam experimentul. Incearca sa-mi arunci in fata o hula la adresa Bisericii, mama mea. Aici nu te mai astepta ca preotul Gheorghe, cainele dealtfel, sa faca sluj. Te voi musca, duhovniceste, fie ca tot nu intelegi sensul acestui cuvant. Concluzia experimentului: nu toti caini sunt caini de poseta, unii mai si musca! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
m-am referit cand am vorbit de Marsodoxie, vai mie, imi cer de mii de ori iertare daca ati inteles asa ceva, proasta mea exprimare stiu ca e de vina ca ma fac uneori greu inteles. Nicidecum nu ma refer la dvs, caci si dojana pe care o faceti uneori, e plina de grija si de dragoste fata de cel caruia i-o adresati si o faceti doar pentru ca va pasa de acea persoana si de acel suflet. Atat am avut sa clarific ca sa nu fiu rau inteles, in rest sunt de acord cu tot ceea ce spuneti si va doresc sa va binecuvanteze Bunul Dumnezeu cu harul Sau si sa stati drept in dragostea si lumina Sa. Iertati un biet pacatos care, dupa ani, ar fi trebuit sa fie mai intelept dar, dupa fapte, e mai nebun decat ereticii, ca eu macar ca stiu ce trebuie sa fac, si tot nu fac. Blagosloviti parinte! Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stai in Domnul prin smerenie si El nu te va parasi nicicand, caci isi va gasi odihna in casa sufletului tau! Last edited by Pr.Gheorghe; 18.09.2010 at 14:40:36. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu v-am propus ceva mai util: aratati unde nu am spus ca Hristos, unde am spus ceva contrar invataturii Sale. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Domnul sa ne ocroteasca! P.S. Nu ma pot abtine, vai mie! Nu trebuie sa spunem ca Hristos, trebuie sa traim ca El! Daca vrei sa-mi faci un bine arata-mi unde nu am trait ca El! Sau mai bine nu, ca cine stie ce mai iese din asta. Iarta-ma doar! Sigur esti mai aproape de Hristos decat mine! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar binecuvantarea Domnului sa fie cu noi, cu toti! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Euharistia - Întîlnirea Cu Hristos | iRoDiOn | Impartasania (Taina Euharistiei) | 3 | 05.12.2014 15:56:39 |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
euharistia si demonizatii | symbian01 | Exorcismul | 12 | 11.07.2011 16:51:59 |
Jertfa Euharistică sau Euharistia ca Jertfă | doctor_faustus | Impartasania (Taina Euharistiei) | 0 | 10.10.2010 19:41:27 |
Euharistia | alecsandru | Impartasania (Taina Euharistiei) | 42 | 21.05.2009 15:17:52 |
|