Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.11.2010, 18:33:33
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Exclamation

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
doctore,pen mine are importanta ca iisus hristos a fost nascut de o fecioara si crestinii nu neaga acest lucru.urmatorul pas,ca fecioara a mai avut sau nu si alti copii, nu ma deranjeaza cu nimic.
"intai nascut " - SINGURUL , asa se "traduce " ! Iertare , dar refuz sa cred ca este chiar si o gluma , ratacire , ispitire , in cele "banuite "! ! !
Vechi 10.11.2010, 18:44:26
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

prin acestea se arata rolul Mariei ca Maica a Bisericii...

Col 1:18Și El este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2010, 18:54:07
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
OK, mulțumesc de sfat, o să încerc să țin cont de el. Nu voi face insinuări, o s-o spun pe șleau:
Sunt de acord că miraculoasa naștere a Pruncului Divin prin fecioara Maria este o taină. Dar iertați-mă, "pururea feciorie" a maicii Domnului nu am găsit în Scriptură că ar fi o taină, nici măcar că ar fi... Acest concept ar putea fi catalogat cumva anume din punct de vedere fiziologic, altcumva din punct de vedere al teologiei biblice, așa că mai bine mă opresc aici...
Tainele sunt ascunse.. Nu tuturor le este a dat sa cunoasca tainele lui Dumnezeu..

Luca 8:10. El a zis: Vouă vă este dat să cunoașteți tainele împărăției lui Dumnezeu, iar celorlalți în pilde, ca, văzând, să nu vadă și, auzind, să nu înțeleagă.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2010, 18:55:22
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,cristiboss56

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
"intai nascut " - SINGURUL , asa se "traduce " ! Iertare , dar refuz sa cred ca este chiar si o gluma , ratacire , ispitire , in cele "banuite "! ! !
cristi,fecioara maria, este mama pamanteasca a lui iisus hristos,fiul lui dumnezeu nascut prin duhul sfant.ca a avut sau nu a avut copii cu iosif,sotul ei, mie nu mi se pare relevant,nu este motiv de poticnire
Vechi 10.11.2010, 18:56:09
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
cristi,fecioara maria, este mama pamanteasca a lui iisus hristos,fiul lui dumnezeu nascut prin duhul sfant.ca a avut sau nu a avut copii cu iosif,sotul ei, mie nu mi se pare relevant,nu este motiv de poticnire
nu a avut..
Reply With Quote
Vechi 10.11.2010, 19:00:18
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,danut7

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
nu a avut..
multumesc pen raspuns.
si daca ar fi avut si alti copii, pen mine tot FECIOARA MARIA ramane.
Vechi 10.11.2010, 19:13:15
danutzek83 danutzek83 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.11.2010
Implicit

Pururea Fecioria Maicii Domnului a fost mărturisită de Biserică de la început, în Simboluri de credință, în hotărârea Sinodului Ecumenic și cele locale, ca și în cărțile de cult.
E cel putin dubios sa spunem ca Maica Domnului tot Fecioara ramane chiar daca ar mai fi avut copii. Nici macar logica nu e o asemenea afirmatie daramite ortodoxa.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2010, 19:59:10
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danutzek83 Vezi mesajul

Aici intervine dilema. Care e motivul pentru care s-a facut aceasta schimbare de termeni? Eu cred ca Maica Domnului a ramas fecioara si dupa nasterea Domnului si nu a mai avut copii,deci departe de mine orice gand blasfemiator sau necuviincios.
Asta cred eu din cauza celor mai slabi in credinta si mai nestiutori si din cauza pericolului crescand al sectelor.. Iti dai seama ce se intampla cu unul slab in credinta cand citeste litera si apoi mai si aude proziletismul sectar..
Reply With Quote
Vechi 10.11.2010, 20:04:39
claudiuremus claudiuremus is offline
Member

Data înregistrării: 29.03.2010
Implicit Da ,un singur fiu

Buna seara tuturor.As dori sa arunc si eu un pic de lumina in acest caz.Nu are rost sa intru in polemici cu neoprotestantii ,ci vreau sa ma adresez initiatorului topicului cu urmatoarele precizari:
Toate traducerile Bibliilor ortodoxe -ca a fost de la 1688,ca a fost de la 1914,ca este versiunea lui Bartolomeu Anania,sau alte traduceri sinodale-s-au facut dupa Septuaginta,adica traducerea greceasca din aramaica veche a Vechiului Testament.Este cea mai pura traducere,ea facandu-se de catre 49 de traducatori,talmaci,impartiti in sapte echipe de cate sapte,locul fiind Alexandria.Dupa ce au terminat toti,s-au comparat traducerile si intr-o proportie covarsitoare au fost identice,ceea ce ne arata ca Duhul Sfant a fost acela care a lucrat in mod tainic .
In limba ebraica se obisnuia la vremea aceea sa se inlocuiasca deseori numeralul cardinal cu numeralul ordinal,sensul expresiei ramanand neschimbat,adica ,,intiiul" cu ,,unul".
Revenind la Noul Testament,pentru ca nu-i asa ,in Evanghelii ni se vorbeste de nastere,stim ca unele Evanghelii au fost scrise in greceste ,iar altele in ebraica.Comparand textele din ebraica cu cele din greaca veche,si acordandu-le cu Sfanta Traditie,practic este unul si acelasi lucru: Iisus a fost Unul si Intiiul nascut din Fecioara Maria.Fara nici un fel de dubiu.
Bine-nteles ca discutii pot fi la nesfarsit din partea carcotasilor,dar repet ,ma adresez tuturor celor care pastreaza Sfanta Traditie.
Reply With Quote
Vechi 10.11.2010, 21:01:39
danutzek83 danutzek83 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.11.2010
Implicit

Multumesc pt mesaj. Ai dreptate cand afirmi ca nu are nici un rost de a intra in polemica cu eterodocsii. Din pacate vedem ca mai sunt si ortodocsi care au conceptii neortodoxe. Pacat...
Dumnezeu sa ne lumineze pe toti !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Problema de suflet...mica? jalina Generalitati 39 04.12.2012 17:09:22
o mica problema de gramatica cred_cu_adevarat Generalitati 12 19.10.2011 14:01:11
O mica problema ! Darkanian Generalitati 18 08.03.2011 19:58:56
Buturuga mica andreicozia Generalitati 2 18.09.2009 23:47:10
o mica alinare mara2008 Stiri, actualitati, anunturi 1 28.09.2008 15:43:13